Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Theodore Shapiro: 1. Good Times - Latch Key Kid [2:30] ,2. Oxford Comma - Vampire Weekend [3:15] ,3. Tom Sawyer - Rush [4:34] ,4. Set You Free - The Black Keys [2:45] ,5. Lights Out - Santogold [3:11] ,6. Soul Of A Man - Beck [2:36] ,7. Limelight - Rush [4:20] ,8. Let The Good Times Roll - The Cars [3:47] ,9. Campus - Vampire Weekend [2:55] ,10. Mr. Pitiful - Matt Costa [2:54] ,11. Dancing With Myself - The Donnas [3:27] ,12. Waterslide - The Bonedaddys [3:53] ,13. Limelight - Paul Rudd & Jason Segel [4:22] ,14. Ain't That A Kick In The Head - Dean Martin [2:26] ,15. Peter and Zooey - Teddy Shapiro [2:16], ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Bývaly také doby, kdy ženy musely tahat své mužské protějšky na romantické komedie a někdy to s nimi úplně vzdaly a šly na romantiku samy, hezky ve skupince. Maskulinizace žen a feminizace mužů jde proti sobě a v ideálním případě by se měla protínat v ustanovení dokonalých párů. Nicméně, tyto trendy se značnou dobu navzájem míjí a dá se z toho křesat materiál pro spoustu „příběhů nedorozumění". V případě Kámoše k pohledání zvolili autoři komediální úhel pohledu a vykřesali toho hodně. Přez sprostá slova a kanonádu sexuálních narážek v zásadě vyznívá velmi konzervativně a „buržoazně". Odehrává se v prostředí lidí, kteří příliš nepracují, ale jsou skvěle zajištění, všechny problémy se řeší mávnutím kouzelné kreditky a mají nekonečné množství času zabývat se sami sebou. Zároveň žádnou z těch věcí, o kterých se tak otevřeně mluví, nikdy neuvidíte natvrdo, ba ani náznakem ukázané. Každá postava vyjma onoho klíčového kámoše Sydneyho je velice přesně vymezená a projevuje se stále stejnými reakcemi. Vývoj nastává vlastně jen u Petera, ale spíš jde o otevřenost než změnu osobnosti. Pořád zůstává podobný chlapecký a nevinný ňouma, jen se za to přestane stydět a předstírat muže ze světa velkého byznysu. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Peter Klaven a Sydney Fife. Dva přátelé, kteří se náhodou potkají. Oba dva jsou úplně jiní, jeden z nich je zaleklý, druhý nechá svého divného, zakrslého psíka kadit, kde se mu zachce. Popravdě jsem nečekal nic originálního, jen další z řady stupidních, neoriginálních srágor. Vyvedl mě z omylu především netypický průběh a skvělé fórky na téma "život". Vše je tak úžasně trefné, až jsem z toho měl strach :-) Ale opravdu takových fajnovek, jako je Kámoš k pohledání se mnoho nevidí a tak je hodnocení zaokrouhlené, ale přeci jen je k těm třem hvězdičkám smajlík jako taková třešinka. Působivá komedie ze života, o životě. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Absolútne unikátny, po všetkých stránkach nenútený a roztomilý a hlavne trefný, úprimný a vtipný film. Po naozaj dlhej dobe som sa uvolnil tak ako pri filmoch z Apatowovej produkcie a rozhodne som sa geniálne pobavil. Duo Segel a Rudd sú jednoducho nezabudnutelný a či už to má na svedomí to, že spolu už pracovali v niektorých snímkoch, alebo v tom, že obidvaja sú originálny a je radosť sledovať či už ich diskusie, alebo spoločné peripetie. Rozhodne ma potešili malé roličky hviezd ako Favreau, Pressly, simmons a Ferrigno. Každá z nich mala nezabudnuteľnú scénu. Hamburg ušiel hodný kus cesty, aj keď priznám sa ani riskni to z polly nebol vôbec zlý film. Film je v správnych chvíľach pomalý a rovnako aj v správnych chviľach vtipný. Pamätné scény ako hľadanie si priateľa, koncert RUSH, alebo hovorenie intímností ma neskutočne pobavily. Rád sa k filmu vrátim. Na začiatok leto najlepší možný spôsob navodenia atmoféry pohody, priateľstva, lásky a chocolat.:) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie, která má hlavně ze začátku nepříjemně pomalé tempo, ale jakmile se poprvé rozezní RUSH (mimochodem coby nejlepší kapela na světě byla jmenována i ve Fanboys), tak už je to o moc lepší. Jenže to je až v 50. minutě. Jinak Paul Rudd podává skvěle uvěřitelný výkon, Jason Segal je pohodář jako vždy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Hudební skupina Rush, oblíbená u hrdinů tohoto filmu, kteří navštívili v jedné scéně jejich koncert, skutečně sehrála asi hodinový koncert pro filmový štáb, herce a skalní fanoušky, kteří se o tomto vystoupení dozvěděli na internetu a v rádiu. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Jason Segel (Sydney) a Paul Rudd (Peter) si své role zopakovali n avideu k příležitosti turné kapely Rush "Time Machine". Dvojice herců se zde dostane na jeviště a setká se s členy kapely po jejich vystoupení. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Členové rockové skupiny OK Go se objeví na konci filmu v titulcích. (HellFire)

Reklama

Reklama