Reklama

Reklama

Pod maskou

(festivalový název)
  • USA Behind the Mask (více)
všechny plakáty
Trailer

Pod maskou. Film o Animal Liberation Front. Součástí je i svědectví paní, která se nechala zaměstnat v laboratoři (oblíbila si opici, kterou tam pak otrávili), aby získala důkazy pro boj proti ní. (Qasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Každé hnutie za sociálnu spravodlivosť v dejinách pozostávalo z ľudí, ktorí boli ochotní porušiť zákon, obetovať svoju slobodu a život pre dobro veci. "Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable." - John F. Kennedy | Animal Liberation Front, nie je žiadna organizácia, ale obyčajní ľudia, ktorí majú spoločné iba jedno - vyslobodiť všetky zvieratá. Doposiaľ nezabili ani jedného človeka či zviera, no napriek tomu sú vyšetrovaní FBI, ktorá ich označila za teroristov č.1, pár z nich boli políciou zabití a veľa z nich odsúdení na niekoľko rokov za mrežami. Dokument zaznamenáva dobrovoľníkov ALF pri vyslobodzovaní zvierat z laboratórií, kožuchových fabrík, veľkochovov. Vidíme ich utrpenie, ale aj radosť z vyslobodenia. Taktiež dokument prináša, že pokusy na zvieratách pre medicínu sú úplne zbytočné, pretože zvieratá a ľudia majú odlišný metabolizmus a fyziológiu, a teda odlišne reagujú na testovacie lieky. Bolo zaznamenané, že iba nepatrné percento testovacích liekov uspeje aj u ľudí. Experimentovanie na zvieratách je nie len kruté, neefektívne, ale strácame tým aj drahocenný čas na záchranu ľudí. Pričom vedci to veľmi dobre vedia, vedia, že sú k dispozícií lepšie praktiky na testovanie nových liekov, ale vedome zatracujú iné metódy pre väčší zisk, ktorý dostanú práve pokusmi na zvieratách, a farmaceutický priemysel je v plnom švihu, pretože liek na chorobu sa nenájde, ale dokolečka sa budú liečiť iba symptómy, ku ktorým pribudnú nežiadúce účinky z liekov. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Jak typické! Keď niekto za zavrenými dvermi, či už v laboratóriách, alebo na jatkách surovo mrzačí bezbranné zvieratá, tak je to v poriadku. Nad všetkým sa dajú prižmúriť oči. Keď však niekto, kto je emocionálne na vyššej úrovni, než ojazdená pneumatika vysloví nahlas svoj nesúhlas a odváži sa protestovať, alebo snáď niečo podniknúť na vlastnú päsť, pretože nenašiel silu na boj s byrokraciou a spoločnosťami, ktoré z toho majú vysoký finančný zisk-tak je to terorista a extrémistický radikál. Tento dokument nie je filmový ani umelecký skvost, teda určite tak nebol mienený, mal otvoriť oči tým, ktorí majú trochu zdravého rozumu a citu. Mnoho ľudí netuší o týchto brutálnych praktikách, niektorých to nezaujíma, tak sú ponorený do svojich malicherných životov, no a niektorí sa nad ním možno aj zamyslia. Nikdy neviete kedy malá iskrička zažehne plamienok z ktorého by mohol byť aj poriadny oheň. Kiež by bolo takýchto dokumentov viac a kiež by bolo viac ľudí, ktorí nie sú ľahostajní k osudom nemých tvárí, ak totiž zvieratá nemôžu hovoriť, je na nás, aby sme boli ich hlasmi a musíme kričať naozaj z plného hrdla! ()

Reklama

Ozo 

všechny recenze uživatele

John Feldmann z kapely Goldfinger: „Lidé z ALF nikdy nezranili jediného člověka nebo zvíře, nikdy, v žádné jejich akci. Takže, jak je můžou srovnávat s lidmi, kteří vlítnou letadlem do budovy?“ Rozhodně plný počet, na komentář nemám sílu, ale jeho větší část by byla o demenci jednoho z těch předchozích pěti komentujících. Hádejte kterého ;) (Pro ty, kdo se na mne případně budou zlobit za to urážlivé slovo, mám jediný vzkaz - když si někdo neumí zjistit fakta, ale stejně napíše "Ako sliepočku na ktorej robili celý život pokusy vypustia do lesa aby žila v harmónii s ostatnými zvieratkami?", tak si jiné označení nezaslouží. A to se na mne nezlobte, ale ještě jsem použil velmi mírné slovo). ()

vhojta 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o organizaci ALF, která brání práva zvířat. Spousta odborníků, dokonce i bývalých doktorů, kteří dělali pokusy na zvířatech a kteří se v dokumentu vyskytují, říká, že drtivou většinu všech testů nikdo nikdy na člověku nevyužije. Fyziologie zvířat je od člověka velmi odlišná a testy jsou tedy často zbytečné, finančně nepředstavitelně nákladné a bez vypovídající hodnoty. Má člověk právo, pokud žije v demokratickém státě, svobodně zjistit a informovat o tom, co se za zdmi těchto laboratoří skutečně děje? Proč se lidé nemohou k těmto laboratořím přiblížit, natož něco dokumentovat, když peníze na výzkum jdou i z veřejných peněz? ()

kochanskiT 

všechny recenze uživatele

Tento odvážný dokument odhaluje zákulisí světa takzvaných "radikálních" aktivistů za práva zvířat, jejichž činy jsou médií označovány za nebezpečné a teroristické. Pozoruhodnost dokumentu spočívá v odhalení, že věc není tak jednoduchá, jak se z médií zdá. Sledujeme osobní příběhy aktivistů a poznáváme, že se spíše než o pomatené šílence a násilníky jedná o velmi vzdělané lidi, kteří by se nikdy nesnížili k násilí vůči lidské či mimolidské bytosti. Dokument nepředpokládá, že by divák musel souhlasit s pácháním škody na majetku za účelem záchrany života před utrpením a smrtí, avšak rozhodně přiměje k přemýšlení a k většímu pochopení takových motivů. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno