Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stejný problém jako s Martyrs. Zvrácená jateční slavnost, ve které nic netuším o postavách, a proto s nimi nijak nesoucítím. V tomhle případě to byl evidentně účel, ale i tak jsem se neubránil nudě. Ne proto, že by se mi film hnusil, ale prostě proto, že vcelku brzy se mi ta záplava sofistikovaných pastí zajedla. To se pak začnete rýpat v logice děje i chování hrdinů a film prohrává. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Líbilo určitě více než poslední díly Saw. Tam té brutalitě po těch dílech se už nedá nikterak věřit, kdežto tady máme postavu Collectora, která je prostě záhadná až z toho mrazí. Jen tak si týrá lidi a semtam někoho vybere a strčí do své bedýnky. Je zajímavé že ačkoli tyhle brutální prasárny nejlépe umí Francouzi, tak jsem zase tolik neocenil snímky Inside a Martyrs. Na můj vkus už totiž byly opravdu až moc drtící. Tady v Collectorovi ač jsem hlavnímu hrdinovi fandil sebevíc, tak mi přece jen bylo jasné že tentokráte se žádného happyendu nedočkám. Ano bylo to nespravedlivé, ale co s tím naděláme. Jenom se modlím aby si Collector nevybral právě náš dům, proto raději žádné hubitele zvát nebudu. 55% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. The Collector je film, který pomyslně šplhá k vrcholu žánru. A možná by na něj i úspěšně dosáhl, nebýt jistého množství (já si všimla asi šesti) nelogických kiksů jak v samotném ději, tak v chování postav. A jsem ráda, že zde nejsem jediná, kdo si povšiml jisté podobnosti Joshe Stewarta s Seanem Pennem:) Od začátku jsem si říkala, že je mi ten jeho jakoby vyhaslý, nepřítomný modrooký pohled jaksi povědomý. Během sledování jsem na to přišla a byla jsem potěšena, když uživatel verbal, ve svém komentáři tento můj poznatek potvrzuje:) Samotný "Sběratel" je vskutku velmi osobitý a jeho nástrahy a důmyslné pastičky jsou mnohdy značně brutální a nelítostné k nešťastníkům, kteří se jim dostanou do cesty. Místy jsem z nich měla dojem mixu Nezvratného osudu a Saw. Snímek se nese ve zvládnuté atmosféře potemnělé vily, v níž se setkají různorodí lidé, avšak každý z nich z odlišných důvodů a ne vždy zcela svévolně. Podmanivá hudba s různými skřeky skvěle dotváří krutý a krvavý děj a atmosféru. Závěr je nezajímavý a spíše předpokládaný. Škoda, že se více nedozvíme o osobnosti Sběratele. A ještě, jak píše hirnlego, Bundy to fakt schytal:) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 3 a 4 hvězdama.Uznávám,že to má i dobré nápady,ale pobíhání po báráku sem a tam mi přišlo trošku na hlavu.Gore efekty by mohly být taky lepší a hlavně by jich tam mohlo být víc.Prostě jsem to čekal krvavější.Ale největším mínusem je zběsilý střih.To mě fakt sralo.Ale i tak můžu doporučit,neboť vím že tenhle film potěší nejednoho hororového fanouška. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Už od základu je to tak strašně stupidní, že tomu prostě víc jak 3* dát nemůžu, i když se jedná o docela drsnou a ze začátku napínavou podívanou, jenomže pod tou drsnou slupkou plnou krve, utrpení, zašívání úst, vymlacování zubu dlátem a kuchání lidí, to je tak uboze stupidní a hloupý, že jsem něco takovýho už dlouho neviděl, je to absolutní výsměch logice a to podotýkám, že mě obvykle nějakej nedostaktek logiky rozhodně netíží, ale když musim koukat, jak hlavní řezník jednou slyší vrzání parket a podruhý ho nechá v klidu i rozmlácení okna nebo vytrhávání prken, tak se musim smát a to nejsou jen tyhle dílčí věci, kterých je ke konci bohužel čim dál tim víc, ale on i celej příběh je založenej na úplně nesmyslný zápletce a provedení, nevim, jak někdo může vymyslet takovou kravinu, dneska může v Americe pracovat asi fakt každej jako scénárista, i retardovaná opice s dvojitým průstřelem hlavy by to vymyslela líp. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Treeboo)
  • V červenom Forde Mustang hrá skladba "Bela Lugosi's Dead" od Bauhaus, ktorá prvý raz zaznela v horore Hlad (1983). (BlackTom)
  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný v Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama