Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harold Lloyd přjíždí do velkoměsta s ambicemi stát se někým, aby získal ruku svojí dívky. Stane se však pouhým prodavačem a když mu hrozí vyhazov, rozhodne se udělat obchodu nečekanou reklamu - nechá svého přítele vylézt na vrchol mrakodrapu. Protože má ale jeho přítel problémy s policií, rozhodne se první patro vylézt sám s tím, že v dalším patře se nenápadně vymění za svého přítele. Kam až bude muset Harold vylézt? (Rosana)

(více)

Recenze (103)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Skvelý Harold Lloyd a zlatá éra filmovej grotesky. Aj s takýmto časovým odstupom sa človek dobre pobaví a možno trochu závidí ľuďom vtedajšej doby z akých banalít sa dokázali rozosmiať. Banálna zápletka, v ktorej Chlapec klame svojmu Dievčaťu o svojej pracovnej pozícii a aby dokázal ešte viac splniť jej túžby, využije možnosť priniesť obchodu v ktorom pracuje vskutku nevídanou (na tú dobu) reklamou. Všetko sa však akosi zamotá a nakoniec si bude musieť lezenie na výškovú budovu "odpracovať" sám. V podstate celý film je založený na tejto scéne ktorá bude vždy patriť (prihliadnuc na okolnosti a možnosti filmárov) k tomu najlepšiemu, čo komédia dokázala ponuknúť. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu bol síce nenápadný, ale Harold Lloyd to postupne naozaj rozbalil a finálna scéna v ktorej zdoláva poschodie za poschodím je napínavým a najmä zábavným vrcholom filmu. Vzhľadom na to, že ide naozaj o starší kúsok, som sa bavil naozaj kráľovsky. Situačný humor nie je založený len na pádoch alebo hromadnej bitke a to je nesporné plus. Ak sa niekto bráni nemým groteskám, nech si pozrie Safety Last a možno zmení názor. 100% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý obsahuje jednu z najslávnejších kaskadérskych scén v histórii. A po pravde, tam kde sa mi diváci smejeme, tvorcom asi nebolo všetko jedno ( aj keď v skutočnosti to v niektorých situáciách nebolo až také nebezpečné, to všetko je kvalitným spojením kamerového triku a falošnej budovy ). Okrem toho snímok obsahuje aj iné zdarilé gagy a tak nieje jedným z tých, ktoré stoja na jednej podarenej situácií. Dokonalá komédia na masové pobavenie. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac prvé cca 2/3 som nebol moc spokojný. Lloydovi chýbala elegancia Chaplina, drive Bustera Keatona aj šialenosť Laurela a Hardyho. Ale potom nastúpilo jedno z najlepších a najlepšie vygradovaných finále kinematografie a ja som s úžasom kukal koľko komediálnych a zároveň dramatických nápadov sa dá vymyslieť okolo jednej scény. Proste dokonalosť. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Zhasněte světla, sedněte si do křesla a nechte se nést filmem. Člověk by nevěřil, jak film z počátků kinematografie dokáže diváka i v dnešních časech doslova rozbít. Nadčasový film, který dokáže i dnešního diváka dostat, pobavit a zejména - dokážete se vžít do děje a co hlavně - mít strach o život herce, což dnešní kinematografie nabídnout nedokáže. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Harold Lloyd jako první ověřoval bezpečnostní opatření pro akrobacii na hodinách svržením figuríny na žíněnku dole. Figurína se odrazila a sletěla dolů na ulici. (Kulmon)
  • Během proslulé scény s věžními hodinami není Harold Lloyd tak daleko od země, jak se ve filmu jeví. Stavba, na kterou leze, byla vlastně padělkem zdi, vybudovaným na střeše skutečného mrakodrapu a obratně vyfotografovaným, aby diváka udržoval v přeludu. (Kulmon)
  • Harold Lloyd dostal nápad na tento film, když viděl lézt Billa Strothera na Brockman Building v Los Angeles jako senzaci jednoho dne. Lloyd zažíval těžké časy, když sledoval někoho jiného, kdo veřejně vystupuje v nebezpečném představení, protože neměl kontrolu nad situací - ukrýval se za rohem a dohlížel nad každičkým momentem Strotherova představení. Když Strother dospěl na střechu, Lloyd šel nahoru a představil se. (Kulmon)

Reklama

Reklama