Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický cyklus o významných okamžicích československých a českých moderních dějin po roce 1918. Pořad vyrábí Redakce aktuální publicistiky zpravodajství ČT. Vedoucím projektu je zkušený dramaturg Čestmír Franěk, který připravuje pořad ve spolupráci s dramaturgy A. V. Polednem a Tomášem Brzobohatým. Režie pořadu se ujali Václav Křístek a Vítězslav Romanov. Moderátorem a hlavním scenáristou Historie.cs je novinář a publicista Vladimír Kučera. Příležitostně jsou do cyklu zařazovány i pořady věnované tématům z českých dějin od středověku po 19. století, jejichž scenáristkou a moderátorkou je historička Marie Koldinská. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

lajkus 

všechny recenze uživatele

Občasná bulvarizace, záleží dle hostů a dle tématu, největší prdel byl díl o Sámovi, v zásadě tu 2 studovaní lidé odříkají moderátorovi ten odstaven z Fredegarovi kroniky, kde je jediná kratinká zmínka o Sámově říši, moderátor se pak snaží z nich dolovat věci, které nejsou dokázané a nebo jsou neznámé a tak mu říkají bylo to možná tak či tak, ale my víme prd, chudák moderátor....... často blbě položené otázky, výklad historie je dán naší dobou, malá objektivita...... ale opět záleží díl od dílu.... ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nelepší pořad ČT, který je v mých bulvách skvělým doplňkem/tv verzí rozhlasových "Toulek Českou minulostí," s kteroužto relací se díky odlišnému přístupu k formátu nebijí (postupný trip po časové ose vs. střídající se témata). Témata samotná jsou zajímavá a je jen dobře, že postupem času nejsou jen cs, ale obrací se všude tam, kam naše historie dohlédne (ač se zeleným zákalem). Výběr hostů je výtečný (a debaty nejen zábavné, ale častokrát i s grácií humorné), stejně tak i moderátor je dostatečně kvalitní a působí solidním dojmem neblbé osoby, což se velmi hodí (občasně moderující Marie Koldinská sice trošku zaostává, ale ne o moc). PS: Výtečná znělka ()

PaulCZE odpad!

všechny recenze uživatele

Formát toho pořadu je mimo, člověk by se rád něco dozvěděl, ale buď si pozvaní hosté (většinou někdo kdo je k uzoufání nudný) honí ego svými načtenými znalostmi, které jsou předkládány zcela nesouvisle a nebo to sklouzává do laciné agitky názorů soudruha Kučery a ČT. Potemnělé kulisy z roku 1980 celou tu unylost jen podtrhují. K pořadu vysílanému k výročí 100 let založení Československa. Hodinu tam mluví o tom jak to bylo za První republiky špatné a pak na konci vychválí Havla, jaký to byl strádající vězeň a že si sám vydobyl světový věhlas. Případně v dalším díle chválí, jak jsme skvěle orientovaní na západ, že by se to Masarykovi určitě líbilo. No tak to jo, svazáci z ČT.. určitě by se mu líbilo, že Česká republika není úplně svým pánem. ()

Mtytjouda 

všechny recenze uživatele

Jeden z pořadů, které se v dnešní televizi dají sledovat a zároveň mi z nich není na blití. Zaručeně jsem neviděl všechny díly a ani to nemám v plánu, ale témata, které mě zajímají jsou velmi dobře diskutovaná, rozebraná do detailů a hosté, kteří do studia chodí jsou opravdoví odborníci. Jeden z pořadů, které se vyplatí sledovat, pokud má člověk rád historická fakta a ne jen fámy nebo publicistické sračkoidní časopisy typu Epocha nebo History. 100% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama