Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak mám do filmotéky dát, že vlastním jak DVD s debilním dabingem, který je však věrnější originálu, a VHS, již značně jetou s perfektním dabingem Fišer-Hrušínský. Jinak toto bylo v dětství moje první setkání s inspektorem Kluzó, a to kdysi dáááávno v kině Jadran v Brně, Králově poli. Vymotala jsem se z kina s bolavým břichem a uslzenýma očima, a to jsem jako dítě samozřejmě nechápala ani polovinu těch gagů! Pak jsem viděla všechny reprízy v následujících dnech:-) Od té doby tuhle sérii miluju, nejvíc díl Růžový panter znovu zasahuje, zvláště pak scénu s přefiknutým hrbem a zvoníkem u Matky boží plujícím nad Seinou. I tento díl mám na VHS se starým dabingem a jak jsem psala v komentáři, díky němu vím, jak se Rudolf Hrušínský umí smát nahlas (scény u jezírka). Moje oblíbené z Návratu: Emil Flornois, uklízeč v Gstaadu (dnes ještě malebné městečko, zítra měsíční krajina) a pak věta nad zastřeleným Sharkem: Áno, trik , s upadnutím na postel s jednou rukou na podlaze je také dobrý!" ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když se mě kdokoliv zeptá kdo je Clouseau? Co odpovím? Zda geniální policista nebo nebo mimořádně infantintilní jedinec? Kdepak, odpovím, že to je člověk lépe řečeno postava, kterou mám rád a tak to zůstane navždy. Edwards a Sellers vytvořili něco vyjímečného a přeji pokusu S.Martina, aby mu nový pokus s Clouseaem vyšel, to je postava, která by měla být nesmrtelná... Pomsta R.P. do toho samo nepatří... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Roli fantomského zloděje diamantů Sira Charlese Littona si tentokrát vzal na svá bedra Christopher Plummer. V Lugaši je opět ukraden místní pověstný diamant, a na místě zůstane bílá rukavice, aby svedla stopu právě na Fantoma. Zatímco Clouseau neúspěšně pátrá po zloději, Dreyfus opět zkouší Clouseaua zavraždit. Zvláštní – Littonovou manželkou v tomto filmu není bývalá Clouseauova žena, ale jakási Claudine. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdu mazec! :) Snad nikdo takhle trefně nedokáže mluvit anglicky a francouzsky současně dohromady jako Peter Sellers. Původní dialogy plné slovních hříček se Sellersovým originálním akcentem mne nesmírně bavily ("Do you have a rhum? ... Room?"), ale jinak se mé dojmy pohybují zhruba na stejné vlně jako dříve, kdy jsem film viděl s povedeným (původním!) českým dabingem a tentokrát ponechávám hodnocení beze změny. Vedle zmíněných dialogů samozřejmě nelze přehlédnout i pár nezapomenutelných scén groteskního charakteru, ale ten ústřední děj kolem ukradeného diamantu mne zde příliš nebere, stejně jako v případě prvního filmu z roku 1963. Narozdíl od předchozího Komisaře Clouseaua na stopě a nasledujícího ...znovu zasahuje mi tento díl připadá dost nevyrovnaný, polonudnou vatu zestárlého příběhu o loupežných kšeftech střídají pro změnu hodně bláznivé scénky a byť zrovna ty mají zřejmě představovat hlavní devizi, působí někdy v rámci celého děje jako pěst na oko. Chvílemi je to na mne až moc praštěné, až se stejně jako nascendi začínám během pousmání obávat, aby takhle ujetá zábava plná úderů a zničených věcí nesklouzla do trapnosti. Chudák papouch! ;o) 65% ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s Tosimem a Galadriel. Největší síla všech filmů o Růžovém panterovi vždy tkvěla v úžasném Peteru Sellersovi a jeho komediálním umění. Jakmile ale zmizí z obrazovky, divák ztrácí koncentraci, jelikož děj (respektive dění na obrazovce) mírně chřadne. Avšak Sellersovy často až do absurdity dotáhlé situace diváka opět navracejí do té správné nálady a příjemně natahují koutky úst od jednoho ucha k druhému. Části se Sellersem za *****, zbytek ***. Suma sumárum 80%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • První film ze série Růžového pantera, ve kterém Peter Sellers (Jacques Clouseau) používá francouzský akcent. (Kulmon)
  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)
  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)

Reklama

Reklama