Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

John ze Zoufalek neunesl, že se na něj Gabriele vyprdla a zhrzen rozhodl se, že si svou spravedlnost vymůže na týpkovi, který už si spravedlnost vymáhá pravidelně celá léta (2001 maniaků 2, Vyvrženci pekla, Repo). On jim totiž ten Bill tentokráte vlastně unesl a zabil prcka. Nu dopadlo to tak, že si ho John se ženuškou odtáhl do sklepa, aby si na něm natrénoval, co ho ve zdravotnické škole naučili. A vzhledem k tomu, že se bude mučit, uvidíte tu z Billa Moseleyho častěji jeho břicho, než obličej. Ale žádná velká muka se konat nebudou, a to v žádném směru, tudíž se nebudete vyloženě mučit před televizí, ale to co uvidíte vás taky nijak nevytrhne, pokud už jste nějaké to řezání do masa někdy viděli... 50% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Úvodné sekvencie filmu pôsobia ako dráma manželov, ktorým bol unesený a zabitý malý syn, ale všetky scény sú plytké a odfláknuté, že sa nimi netreba zaoberať. Podstatou snímky je totiž niečo úplne iné. Treba mučiť toho parkhanta, čo zabil nášho syna, aby trpel ako nikdy predtým. Takže druhá rovina filmu je už o niečom inom, čo samozrejme nie je na škodu, ak by sme sa dostali k tomuto cieľu logickými cestami. Tvorcov však natoľko okúzlil vlastný nápad, že sa logikou príliš nezaoberali. Vzniklo tým podpriemerno - priemerné exploitation, ktoré určite viac ocenia fanúšikovia subžánru ako bežný filmový divák. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horror ne, drama ano. Dělají monstra z jiných lidí monstra? Film se snaží ukázat, kam až může zajít starozákonní oko za oko, zub za zub. Aneb, násilí plodí další násilí. Ztráta dítěte musí být strašlivá, zejména pokud je jeho smrt násilná a brutální. Člověk neví, jak by se na onom místě zachoval. A také je to film o nespravedlnosti. Postižení rodiče mají smůlu, že nežijí ve státě, kde by se provozoval trest smrti. Na druhou stranu vraha mine i doživotí. Logicky se pak musí dostavit pocit frustrace z nedostatečného trestu. Pokud někdo pointu odhalil, fajn, ale pak se dozajista připravil o překvapení na závěr. Co se týká mučení, tak asi jak už člověk viděl leccos, zas taková brutalita to není. Série Saw je mnohem větší masakr. Děs spíše vyvolávají proměny obou manželů - z milujících rodičů v bestie. Příjemné - dá-li se to říci - filmové překvapení. Působivá temná hudba! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Když se s lidma bavím o trestu smrti, většina by byla pro. Já říkám: "Byli byste schopni člověka, co ublížil vaší rodině, sami popravit?" Proč to přenechávat úřadům. Pokud je někdo sám ochoten trest smrti na druhém vykonat, potom věřím, že to se svým názorem myslí vážně. Film je přesně dle mého gusta, myslím tím řešení problému. Já jsem vždy říkal, že kdyby někdo tak neuvěřitelným způsobem ublížil někomu z mé rodiny, vzal bych si toho člověka do sklepa a tom ho strašně pomalu a strašně bolestně mučil. V tomto směru byl film vynikající. Co by to se mnou jakožto lidskou bytostí udělalo, to se asi nikdy nedovím, ale i tuto otázku by si měl člověk před exekucí položit. Každopádně dobře bylo ukázáno i posttrauma obou rodičů. Nebylo to žádné psychologické dílo a možná dobře tak. Vím, že psychologicky až do morku kosti to někteří chytráci probírat potřebují. Zde ale můžeme vidět to, jak by se asi v reálu pozůstalí opravdu chovali. Nemyslím tím únos vězně. Myslím hádky, osočování, zbavování se viny a obviňování. Na to důkladnou psychoanalýzu nepotřebuji. Film byl dobrý, i když ten závěr jsem moc nepochopil, proč tam byl zařazen. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné. Dokud to mám čerstvě v paměti; hlavní herečka mi teda zrovna dvakrát nesedla, moc jsem jí to nevěřila, jinak to z herecké stránky nebylo zlé. Moc chválím stopáž, všeho bylo akorát. Možná to bylo až moc jednosměrné, ale zápletka zajímavá a nebyla bych proti, kdyby se takovýchto filmů točilo víc. Příjemný snímek, který zezačátku docela zdrásá nervy a kvůli nešťastnému osudu malého chlapce nezůstalo jen u jedné slzičky. Určitě doporučuju, není to vůbec špatné a zhltnete to jedním dechem. ()

Zajímavosti (3)

  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)
  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)
  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)

Reklama

Reklama