Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

ext_ 

všechny recenze uživatele

Dal jsem 5 hvězd filmu, musím dát i tady. Je tady ale drobný rozdíl. Zatímco film Watchmen může stát samostatně více než dobře, tak s Příběhy Černé lodě (je to defacto fiktivní komiks, který si ve Watchmenech čte jedna z postav) už je to trochu jiná liga. ToBF ti, kdo nečetli komiks, těžko pochopí do všech důsledků, a tak pro ně trochu postrádá smysl, resp má smysl pouze jako hodně drsná podívaná. Obsahuje totiž mnoho paralel a protivah příběhu, jednotlivých epizod a detailů, které film nepobral a ani pobrat nemohl. Nosná myšlenka ToBF a její spojitost s filmem, potažmo komiksem, třeba hodně lidem dojde (mně na první přečtení nedošla :), ale hodně věcí zůstane jaksi za oponou. V kontextu s komiksem 5*/ samostatná věc 4*. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tahle vedlejší linie komiksu mě nijak výrazně nenadchla. Ten příběh je sice výborný, ale jako komiks v komiksu mě to příliš nebavilo a naplno jsem ten příběh ocenil až v tomhle výtečném animovaném zpracování. Téměř čistokrevný horor s parádní zápletkou a atmosférou, která od začátku až do konce pořádně houstne a graduje, až vygraduje skutečně vynikajícím "hororovým" způsobem. A ten voiceover jako podkres je naprosto brilantní a od první chvíle náprosto vtáhne do příběhu. A pak vás zcela pohltí. Pokud to teda nezvládne už ta animace. 95%. ()

Reklama

diodoros 

všechny recenze uživatele

Animácia pochmúrna a kvalitná, príbeh temný a zaujímavý. Príbeh o námorníkovi, ktorý ako jediný prežije útok Čiernej lode, ocitá sa sám na pustom ostrove a rozhodne sa vydať naspäť a varovať svoje domovské mesto. Po ceste však začne prepadať paranoji a príbeh sa začne uberať iným smerom až dospeje k netradičnému a nevyhnutnému koncu... Dĺžkovo je to síce celkom krátke, brutalitou, atmosférou a silou príbehu to však stačí. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Povedenej krátkej hororovej animák, kterej je součástí prodloužené verze watchmenů. Hlavní hrdina s hlasem G. Butlera přežije po útoku Černého škuneru na svoji loď a dělá vše pro to, aby se dostal do rodného města za svou rodinou a zachránil je před zlem, které se k nim blíží. Filmek má zajímavej konec. Za mě 80% :) ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Hope can be a horrible thing." _____________ Príbehy Čiernej lode by som si v Snyderovom filme veľmi nedokázal predstaviť, prišlo by mi to tam celkom zbytočné a pre ľudí, ktorý komiksových Watchmenov nečítali by to asi nemalo žiadny hlbší význam... Avšak vo forme krátkeho animovaného filmu sa jedná o naozaj pôsobivú záležitosť, ktorá ohromí svojim vydareným (no poriadne pesimistickým) vizuálom a mimoriadne pochmúrnou atmosférou (podobne ako v komiksovej verzii)... Okrem toho je to aj veľmi pútavé a hlasový prejav Gerarda Butlera vzbudzuje ohromný dojem... Jediné, čo tomuto kraťasu chýba k piatim hviezdam je pár minút navyše, ocenil by som o niečo dlhšiu stopáž... Každopádne sa však jedná o naozaj vydarený doplnok ku filmovým (a vlastne aj komiksovým) Watchmenom. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama