Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

nash. 

všechny recenze uživatele

Totální blbina, kterou jsem ani chvíli nebral vážně a možná díky tomu jsem se u ní skvěle bavil. Ať už nepřetržitá kanonáda vtípků cupovala amíky, nácky nebo žánrová klišé, snad pokaždé to byla trefa do černého. Dostala mě variace slavné scény Hitlerova výbuchu, nacistické stroje, ultimátní propaganda i scény na jednání u kulatého stolu. Ať už šlo o společný útok mírových družic nebo si vzal slovo korejský zástupce. Je to absurdní, jízlivé, plné nápadů, ulítlé v pojetí, ději i dialozích. Je to zábavné, svižné, ani vteřinu se to nebere vážně, a je na tom vidět, že si s tím vším finští hračičkové opravdu vyhráli a nenechali se omezovat žádnými pravidly ani logikou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní mix, který na papíře a v trailerech vypadá odvážně, ale na hodině a půl se snaží smíchat několik cílených parodií bez skutečného humoru a vlastní představě o hlavní pointě. Politicko-kritická rovina (nejen, ale především) proti Spojeným státům působí jako stále opakované módní klišé a ta snaha stylizovat Měsíc do podoby (skoro steampunk) nacistické vize Čtvrté říše byl vykoupen hromadou nesmyslů... ale budiž. Beru to jako fanouškovský úlet pro hrstku vyvolených, kterým budou stačit uniformy, sexy blondýna a odvážný sci-fi motiv, který je moc pěkně dovršen s příchodem závěrečných titulků. Tu hodinu zbytečnou hodinu navíc, co ten film má, raději nechám plavat:-). PS: přes všechny zhovadilosti a nedodělky, nedomyšlenost a přehnanost si autoři zaslouží za svou vytrvalost dotáhnout svůj nápad do "konečné verze" třikrát Sieg Heil ... ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Několik kvalitních politických frků vysouvá tuto spatlaninu mírně nad průměr. Nácíček si udělal prdel z vlastní minulosti, kterou briskně připodobnil emerické současnosti. No co by ne. Skinhídci dostali další masturbační videjko, Sára Palinů pěknou zpětnou vazbu a Kulyček hlad. Než si na talíř vyrovnám pralinky do hákenkrajcu, musím jen upozornit hlídače mravní čistoty, že ten bubačisko je herec na hovno, Němčouři si stále ještě nedovolí zahrnout Izraelity ani do parodie a jediný, kdo si na vesmírnou bárku nenamontoval rotačák, jsou nokiové. Jo, a žádná herka v tomto filmu neobnažila dudany. Lehké téma vyčerpáno se zbytečnou těžkopádností, tudíž snad ani nehrozí nebezpečí další louhovačky pigi čaje v pokračování. Pokud přesto ano, pak Gott mit uns! ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Sice tomu chybí vizuální vtip Mars attack, ale je to půvabné svým osobitým způsobem. Archaické provedení Čtvrté říše jako by vypadlo z Wolfensteina, legrační vize tupé Eemeriky, které vládne fitness kráva, pár vtípků na téma rasově genderová korektnost, já se prostě bavil. Snad jen ten konec mohl být trochu méně hnusný, cucat negra snad ani prase nemůže... Kdyby ovšem režisér doplnil ještě pár kultovních tématických postav, byl by výsledek dokonalý. Mě osobně by se třeba moc líbila nějaká pěkně rostlá fräulein, třeba taková Ilsa, vlčice SS:-)). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tma, že by člověk ani neviděl na velký skok pro lidstvo, trýznění Neználka kapitalistickou společností, proradní plecháčci Decepticoni a teď, mein Gott, Nacisté - temná strana Měsíce evidentně skrývá samé nemilé věci.. V geekově mozku během saunování zrozený Plan 9 aus dem Weltall má opravdu vtipných momentů jak nepříliš zručný truhlář prstů, ale nelze mu upřít autorský entuziasmus a vzhledem k výši rozpočtu kvalitní triky, kdy se člověk nedočká, aby na stříbrným sprejem nastříkanou krabici od bot útočil talíř do mikrovlnky. Snad to chtělo ještě častěji zabrnkat na satirickou notu a já bych pak nemusel trávit většinu filmu představami, jak propůjčuji fräulein Richter některé z mých neárijských tělních tekutin.. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Na produkci filmu bylo vybráno přesně 7 501 179 eur, z čehož fanoušci přispěli částkou jednoho milionu. Všichni dárci jsou uvedeni v závěrečných titulcích. (Gwin)
  • Nacistická invaze na planetu Zemi začíná v 5. 45 hodin ráno, ve stejný čas, kdy německá vojska obsadila Polsko a rozpoutala tak druhou světovou válku. (Conspi)
  • V roli finského vyslance v sídle OSN se objevuje producent filmu Tero Kaukomaa. (Conspi)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama