Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Lugaši je opět ukraden legendární diamant, Růžový panter. Místní vláda znovu povolává na pomoc muže, který je jediný schopný klenot najít - komisaře Clouseaua. Clouseau má však podezření, že za krádeží je Charles Litton, se kterým se už několikrát ohledně krádeže tohoto klenotu setkal, a tak se vydává do Londýna. Brzy však pochopí, že cestě do zkorumpovaného státu se nevyhne, a tak nasedne do letadla, které se však ztratí kdesi nad mořem. Zdá se, k velké radosti komisaře Dreyfuse, že tentokrát je s legendárním komisařem Clouseauem konec. Zvědavá reportérka Jouvetová se však s jeho zmizením nehodlá smířit a snaží se odhalit, co se s potrhlým komisařem skutečně stalo. Při svém pátrání však naráží na neochotu o události mluvit. Nikdo, včetně bossů mafie, jí není ochoten nic říci. A tak nezbývá věřit, že Clouseau nezemřel, ale že opět vyčkává, aby se v pravý čas mohl kdesi, k hrůze komisaře Dreyfuse, objevit. (TV Prima)

(více)

Recenze (119)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I když tady ještě hrál Sellers, tak to byla dost slušná bída. Všechno, co bylo dřív dobré, je už jenom trapné a vyčpělé. Většina vtipů se absolutně míjí účinkem a celý film je vlastně úplně zbytečný. Na další díly už koukat nechci, protože si nedovedu představit, jak moc špatné musí být. Bez Sellerse prostě Panter není. I když tenhle taky už skoro nebyl. 50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tom celé je, že v tomhle dílu nasadilo AB Barrandov do dabingu stejné lidi jako v předchozích dílech, ale do jiných rolí (a to ani nemluvě o klasické české nemoci, kdy Antonín Sajc či Vladimír Vrabec hovoří každý asi deset různých postav, to je potom ve filmu takovej bordel, že se nestačíte divit, za koho se ten a ten ve filmu převlékl, když mluví svým hlasem, a o no jde samozřejmě o naprosto jinou postavu, no fuj). ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu, natočená ještě dříve s živým Peterem Sellersem a sestavená z nepoužitých scén a záběrů nemá chybu a je (dokonce i svědomím, že je to vlastně filmový odpad) dokonalá...pásmo retrospektivních scén v druhé půlce jde kvalitativně o několik řádů dolů a kazí dojem z filmu. Řada lidí vyčítá tvůrcům, že tenhle film vůbec vznikl a jaký že má vlastně jeho vznik (mimo finančních důvodů) smysl. Já jeden vidím - byla by obrovská škoda, kdyby se geniální scény vytříděné dříve jako nepoužitelné či nepoužité (kupříkladu ta s ,,mesáží" či bazénem plným želé) nedostaly k divákům... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Ukamenujte mě, ale tento díl se mi rozhodně líbil víc než Pomsta RP. První polovina je sice slepenec vystřižených scén (hlavně z předminulého dílu RP znovu zasahuje) a dějově to je dosti nevyrovnané, ale já to beru jako poctu Sellersovi a jeho humoru. Ať už byly dané scény z původního filmu vystřiženy z jakéhokoliv důvodu, Sellers v nich stejně kraluje a ať se jedná o doutníky nebo "mesáž", stále jsem se u toho dobře bavil. Druhá půlka filmu je zase vzpomínkou na předchozí filmy, stejně jako závěrečný sestřih při titulkách. Film má bohužel otevřený konec, na který navázalo příšerné pokračování, které do série vůbec nepatří. U tohoto vzpomínkového dílu jsem ale Edwardsovi jeho touhu ždímat ze série další peníze ochoten prominout. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První půlka se Sellersem je ještě celkem v pohodě, i když to jsou jen nepoužité záběry. Zbytek filmu je mnohem horší, hlavně ty ukázky z minulých dílů, to pátrání reportérky a rozhovory se všemi z minulých dílů mě náhodou docela bavili. Takže když to vezmu kolem a kolem, je to nakonec krásný průměr. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Jediný díl, ve kterém můžeme spatřit manžellku inspektora Charlese Dreyfuse (Herbert Lom). Paní Dreyfusová (Madlena Nedeva) je zmíněna již v prvním Růžovém panterovi (1963), kdy jí odmítne manžel přijmout na telefonu. (doktofaust)
  • Film byl věnován (a je vlastně celý jeho vzpomínkou) Peteru Sellersovi. Doslovně zní věnování v českém překladu takto: „Věnováno Peterovi, jedinému pravému inspektorovi Clouseauovi.“ (mar48)

Reklama

Reklama