Reklama

Reklama

Men of a Certain Age

(seriál)
USA, (2009–2011), 15 h 45 min (Minutáž: 42–43 min)

Hrají:

Ray Romano, Scott Bakula, Andre Braugher, LisaGay Hamilton, Carla Gallo, Brian White, Sarah Clarke, Richard Gant, Michael Hitchcock, Ken Jeong (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Joe Tranelli, Terry Elliott a Owen Thoreau Jr. sú traja chlapíci stredného veku, ktorí sa kamarátia už od výšky. Joe (Ray Romano - Raymonda má každý rád) vedie obchod s party potrebami, rozvádza sa so ženou, má dve násťročné deti a problémy s gamblovaním. Terry (Scott Bakula - Quantum Leap), hoci veľmi šarmantný a všeobecne obľúbený, je neúspešný herec a rodinu nemá. Owen (Andre Braugher - Dr. House) má tri malé deti a predáva autá v obchode svojho otca, ktorý ho považuje za trpké sklamanie. Spolu, ale aj zvlášť, zažívajú zaujímavo stvárnené každodenné situácie. (jasiska)

(více)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jsem zhruba ve věku hrdinů seriálu, ale jejich problémy jsou mi občas naprosto cizí. Navíc to tlačení na pilu a přehánění jednotlivých situací mne někdy dost vytáčí. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Zbožňoval jsem scény v dineru, kde se trojice kamarádů scházela - dokonale vybroušené a většinou mimořádně vtipné dialogy! Opravdu povedený seriál a výborně napsané hl. postavy. Jaká škoda, že TNT seriál po 2. sériích stopla - snad se seriálu ujme jiná stanice:-/ 90% ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Men of a Certain Age je pohodová záležitost, ideální na jednu epizodu denně. Příběh sice navazuje, ale není to nějak drásavé drama, aby na to člověk musel koukat celý den v kuse. Má to přesně ten správný spád, aby příběh nenudil, a to hlavně díky skvěle napsaným dialogům a přátelství mezi třemi hlavními postavami. Řeší se všední problémy normálním způsobem (sedneme si u jídla a probereme to), a seriál si rozhodně neužijí jen "muži určitého věku". Díky svižným a uvěřitelným dialogům si ho užije každý bez rozdílu věku a pohlaví. Ty čtyři hvězdy jsou ale trochu slabší a to ze dvou důvodů - jednak seriálu už ve druhé půlce 2. série trochu docházela šťáva (kromě Terryho osobního vývoje se jinak zápletky už moc opakovaly - Joe a golf a gambling, Owen a jeho boj s otcem o vedení obchodu), a hlavně paradoxně kvůli Rayi Romanovi, který si pro sebe napsal roli Joea. Zatímco v 1. sérii byl docela zajímavou postavou, ve 2. sérii pak i Romana samotného herecky válcují Braugher s Bakulou. Romano se po sitcomu vydal do vod dramedy a ta poloha mu úplně nesedla. Každou druhou větu začíná "Yeah, no, I just, I mean..." a po chvíli to začne být protivné a jeho Joe tak balancuje na hranici ztráty sympatií. Zatímco Terry Scotta Bakuly ve 2. sérii dostal víc prostoru a prochází vývojem (a ukazuje, o čem že ta krize středního věku vlastně je, když z nezaměstnaného herce, kterého nic netrápí, přechází téměř v emocionální trosku), a Owen Andre Braughera získával sebevědomí a přebíral od otce konečně kontrolu nad obchodem a svým životem, Romanův Joe řešil neustále totéž a byl pořád stejný. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za odvážné téma, skvělé herce a opravdu vtipné dialogy a situace. No ano, na dospělém divákovi ratingy nestojí, takže TNT seriál pohřbila. Ale i tak... díky za všechny díly. ()

Reklama

Reklama