Reklama

Reklama

VOD (1)

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

genetique 

všechny recenze uživatele

Od podobných stereotypných filmov som si dal skoro na polroka pauzu a po tak dlhej dobe mi komédia tohto typu prišla celkom vhod. Dopozeral som ju bez väčších problémov, dokonca ma miestami príjemne prekvapila. Samozrejme, že napriek tomu sa jedná o čistý šedý priemer a scenár je len precedenou kombináciou jeho žánrových súrodencov. Scenárista pôsobil dosť kŕčovito najmä v scénach, ktoré mali byť svieže a zábavné. Oveľa prirodzenejšie však na mňa porobili herci a tak som sa dočkal okrem avizovanej nádielky humoru aj príjemnej rodinnej drámy. Škoda však, že režisér nevedel odhadnúť v ktorých okamihoch má viac pritlačiť na pílu a tak bol celý feeling z filmu dosť rozpačitý. 60%. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Rádoby komedie o ničem. Začátek nepřekvapí, prostředek nepřekvapí a konec už nepřekvapí vůbec. Však to sami znáte. Správná romantická konmedie musí být na jedno brdo se všemi ostatními, trošku popřít psychlogii, nebo raději ji popřít pořádně, rozmazat dámám oční stíny a hlavně potvrdit známou "pravdu", že štěstí číhá za rohem a každá story dobře dopadne. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Minimum vtipných scén, v romantice žádná inovace a Aniston stejná jako v každém jiném filmu - nemluvě o scénáři, který byl dost slabý a chvílemi působil nepřirozeně. Pouze některé scény s Batemanem, Goldblumem a tím malým klukem (Thomas Robinson) byly lepší. Naštěstí jsem od toho ale moc nečekala, takže zklamaná nejsem. ~(2,1)~ ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Jason Bateman celej život touží po tom, že vycáká Jennifer Aniston, ale místo toho, aby ji vyprášil pekáč, radši se ji totálně nachcanej vystříká do kelímku. Bohužel si to dalších 5 let nepamatuje a vzpomene si, až když Jennifer přitáhne zpátky do NY i s harantem, který je podezřele stejně postiženej jako Bateman. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Poté, co mi Jennifer Aniston zachránila zážitek ze Zkus mě rozesmát, kde zastínila Stillera, Kidmanovou i ostatní, sáhl jsem po další její romantické komedii. Tentokrát nemusela nic zachraňovat, protože Záměna byla příjemná jednohubka s originální zápletkou uvádějící postavy do tradičních milostných peripetií. Milá pohodovka s několika výbornými vtípky a obvyklými zvraty ve vztahu sympatické dvojice, kde ovšem tentokrát Jennifer zcela zastínil stoprocentní sympaťák Jason Bateman. Jeho Wally má navíc mě velmi blízký smysl pro humor. Všechno to svižně odsýpalo, nikde nečíhala zákeřná nuda, nikde nic, co by v rámci žánrové škatule kazilo zábavu. P.S.: Zkusil jsem přepnout na dabing. Českou jazykovou verzi však zprznil Trávníček tak, že ji učinil neposlouchatelnou. Za tohle by ho snad měli zažalovat. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení proběhlo v New Yorku a tvůrci byli nadšeni tím, že se jim podařilo využít městských reálií, které nejsou tak úplně profláknuté. Točilo se na mnoha místech – v Soho, Upper Westside, Williamsburgu, v Central Parku, na Park Avenue, v Chelsea Piers, The Meatpacking District, Midtown Manhattan, v Queens. (Taninaca)
  • Záměna (Switch) je inspirována povídkou „Baster“ spisovatele Jeffreyho Eugenidese, nositele Pulitzerovy ceny. Poprvé se objevila v magazínu „The New Yorker“ a upoutala pozornost scenáristy Allama Loeba, který se rozhodl téma zpracovat ve scénáři. (Taninaca)

Reklama

Reklama