Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 435)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Většina lidí mluví o milém překvapení, já ale na The Adjustment Bureau sázel jako na černého koně začátku roku, takže výsledný 70% dojem zůstal mírně za mým očekáváním. Každopádně je to film ve všech směrech příjemný, úsměvný a hravý. Nastíněná mytologie pánů v klobouku působí zajímavě, býval bych se rád podíval trochu víc do hloubky - třeba na úkor té retro zamilované linie o muži v problémech a ženě, která neví. Ale to jen tak zbytečně kriticky plkám - The Adjustment Bureau funguje jako romantická sci-fi / fantasy jednohubka bezvadně, tak proč něco namítat. Škoda jen toho závěru, kde se to všechno vyřeší až příliš hladce. Na debut bez debat povedené. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEZÁLEŽÍ NA TOM CO CÍTÍTE, ALE NA TOM, CO JE PSÁNO..... /// M. Damon neví proti čemu stojí, ale je mu to (zdá se) jedno. Bodejť by ne, když viděl Emilku v krátký sukýnce. A možná i díky tý sukýnce scénář odsejpá a (minimálně) úvodní půlhoďka je neskutečně zajímavá. Ti dva jsou sympatická dvojka, snažící se vyvrátit keci, že LIDSTVO NENÍ DOSTATEČNĚ VYZRÁLÉ, ABY KONTROLOVALO DŮLEŽITÉ VĚCI! Příběh drží solidní tempo, ale už nemá čím překvapit. ONI jsou nezajímavý, o něm víme všechno a k rozuzlení se dopracujeme triviálně jednoduchým řešením, aby to všechno a všem sedlo. Romantická sci-fi o LÁSCE, KTERÁ PORAZÍ OSUD. (A co je teda ten osud? Ty vole, já to furt opakovat nebudu! Očekávejte intervenční tým. A reset.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám strach z lidí v klobouku (třeba z pana Tau…?). 2.) Nechápu, proč se tak často polejvám kávou. 3.) Zjistím, jakej je opravdovej plán. 4.) Věřím tomu, že o osudu rozhoduje jenom tkalcovskej stav. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Věčný svit neposkvrněné mysli pod Nebem nad New Yorkem. Nápad okořenit celkem banální romanci sci-fi přísadami je celkem málo vídaný a režisér George Nolfi ho ve svém celovečerním debutu pojal nadmíru seriózně a vytěžil tak z dané scenáristické látky maximum možného. Je to banální, ale je to milé a celkem i dojemné. Hodně také zachraňují herci, neboť když už dojde na nějakou tu banálnější repliku, Matt Damon ji pronese tak, že scénáristovi je hned víceméně odpuštěno. Vůbec nejzajímavější je pak postupné zjištění, že mimo oslavy síly lásky se ve výsledném vyznění najde ještě dosti podstatný segment oslavující křesťanství a jeho věrouku, což je v ranku sci-fi věc velmi zřídka vídaná. Předseda a jeho plán nenuceně odkazuje k základním euroatlantickým hodnotám. Opravdu překvapující blockbuster, který sice nemá sílu a fenomenalitu v úvodu komentáře zmiňovaných filmových opusů, ovšem prezentuje sám sebe a své poselství důstojně a s vkusem... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale keď je niekto predurčený pre niečo velké, nemá sa zdržovať láskou, určenou na utešenie tápajúcich smrtelníkov! :-) Každopádne sympatický žánrový crossover, ktorý ohranú romantickú zápletku umiestňuje do originálneho prostredia a zaujímavým spôsobom ju rozširuje o pútavé úvahy o osude. Týždeň po zhliadnutí zdvíham na 4* kvôli originalite. Byť iného, smutného konca, dal by som ich hneď. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Damon a Blunt se k sobě čile mají a Nolfiho pokus zpestřit romanci (ex)kongresmana a tanečnice sci-fi prvkem "kontrolórů osudu" vyšel, obzvlášť proto, že v jeho retro přístupu je cítit nadsázka a ne pokus vytěžit z Dickovy povídky něco extrémně efektního. Proti sobě tak stojí zamilovaný politik a roztomilá ekypa úředníčků v kloboučcích, v jejichž ošoupaných notesech je vepsána jakási přehledná pravděpodobnostní mapa světa. Pokud v tom přestaneme hledat filozofickou konzistenci či logiku, odmění se nám Správci překvapivě svěžím mixem thrilleru a romantického dramatu. Oproti 500 Days Of Summer či Věčnému svitu nemají sice tak úplně vyhraněnou poetiku, ale debutant Nolfi je hodně zručný a ví, co chce natočit. Po prvotní skepsi a úvodním sarkasmu (čtyři strejdové v hučkách řídí svět? WTF?) už jsem se jen a pouze skvěle bavil ( i když sem tam se zdviženým obočím), což u filmových lovestory většinou nedělám. Body pro Nolfiho. P.S. Konečně jsem pochopil, kde se vzal pan Tau. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Do úlohy baletky Elise chceli pôvodne obsadiť profesionálnu tanečníčku, ale náročnosť postavy prinútila tvorcov vybrať spomedzi herečiek. Emily Blunt prisľúbila režisérovi, že ak jej zverí úlohu, bude tvrdo drieť aj napriek tomu, že nikdy netancovala. Hneď začala trénovať s choreografom Benoitom Swanom zo súboru Cedar Lake Contemporary Ballet. (Bajonela)
  • Emily Blunt (Elise Sellas) začala trénovat tanec měsíc před natáčením 4 hodiny denně a v průběhu natáčení v tréninku pokračovala. Ve filmu má tři taneční vystoupení - sólo, duet a výstup se skupinou. (movieband)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama