Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 433)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Vezměte Matta Démona a Emily Blant, šoupněte je do romantického filmu zabaleného ve sci-fi hávu a máte film, který by mě nikdy nemohl zajímat. Jenže já se náhodou kouknul a dopadlo to...dobře. A to je asi ta největší pochvala, kterou kdy ode mě "něco takového" uslyší. The Adjustment Bureau - 69% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Věčný svit neposkvrněné mysli pod Nebem nad New Yorkem. Nápad okořenit celkem banální romanci sci-fi přísadami je celkem málo vídaný a režisér George Nolfi ho ve svém celovečerním debutu pojal nadmíru seriózně a vytěžil tak z dané scenáristické látky maximum možného. Je to banální, ale je to milé a celkem i dojemné. Hodně také zachraňují herci, neboť když už dojde na nějakou tu banálnější repliku, Matt Damon ji pronese tak, že scénáristovi je hned víceméně odpuštěno. Vůbec nejzajímavější je pak postupné zjištění, že mimo oslavy síly lásky se ve výsledném vyznění najde ještě dosti podstatný segment oslavující křesťanství a jeho věrouku, což je v ranku sci-fi věc velmi zřídka vídaná. Předseda a jeho plán nenuceně odkazuje k základním euroatlantickým hodnotám. Opravdu překvapující blockbuster, který sice nemá sílu a fenomenalitu v úvodu komentáře zmiňovaných filmových opusů, ovšem prezentuje sám sebe a své poselství důstojně a s vkusem... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na otřepanou romantickou linku, ve které nechybí závěrečný běh vstříc záchraně lásky, je v lehké nadsázce naroubován sci-fi prvek, který si má pohrávat s tématy jako determinismus a svobodná vůle a přitom jsou ti hoši v kloboucích jen laciná parta cockblockerů, které ředitel úřadu nechá leda leštit kliky od portálových dveří. Nevím, možná mi tam chyběla ke konci drobnost, jako třeba Coldplay ve Wicker Park, aby to mělo podobný dopad. Takhle jsem trpěl nepřesvědčivého ufňukance, který hopsá jak zamilovaný zajíc za Emily (což lze pochopit) a naděje, které jsem po půli vkládal do post-coitum pilule Terryho Stampa, se také nenaplnily. Nejlíp tam nakonec působí samotný New York a Anthony Mackie, který se pro Damona stal dalším Bagger Vancem.. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Láska je jako dar z nebes, kterou z přenádherných výšin snesli samotní andělé do mého osamoceného a smutného nitra, aby mi dali zase smysl žít. Pamatuji si na ten den dokonale. Podzimní listí plavalo ve stínech temnoty stejně bezcílně, jako tyrkysové vlny na rozbouřeném moři matou svit měsíce. Já, osamocen a zahalenen tajemstvím, bojoval neúspěšně se svými vnitřními démony. Když v tom, se zjevila ona! Bohyně mého srdce, ztělesněná spása mé zhroucené duše. Její dlouhé, kaštanově hnědé vlasy lemovaly její andělskou tvář a úžasný úsměv. Přistoupila ke mně a já spatřil v jejích zlatých očích svobodu. Pohltila mě její sladká vůně čerstvě nařezaných květin a jarní louky. Naše dlaně se spojily a mně se zastavilo srdce. V hlavě absolutní prázdnota a já vnímal všemi smysly jen ji. Políbila mě svými horkými rty a navždy zmizela z mých představ. Trvalo to vteřinu a zároveň celou věčnost... No ty krávo, to byla zase jednou přeslazená píčovina! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vynikající mix sci-fi a romantiky, kde ani jedno nepřebijí druhé a společně to dokonale funguje. Ty sci-fi prvky jsou zde totiž přidány tak decentně, že člověk ani nemůže uvěřit tomu, že zprvu debilní premisa o kloučnících, co řídí osudy lidí, může vypadat na plátně uvěřitelně. Ale ono to opravdu funguje a navíc je to i přes svou celkovou neakčnost dost napínavé a ani na chvíli se nestačíte nudit. Mezi Damonem a Emily Blunt to navíc dost jiskří, takže nemáte problém s tím jim držet palce. Příjemné překvapení. Prosil bych více podobných "malých" komorních sci-fi. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Natáčení začalo v říjnu 2009. Natáčelo se ve státě New York. (Varan)
  • Pri nakrúcaní prepašovali Matta Damona v prestrojení za Davida Norrisa na neziskovú akciu Billa Clintona Global Initiative. Kameraman ho sledoval a producenti zatiaľ presviedčali ďalších svetových lídrov, aby sa tiež objavili vo filme. (krasomama)
  • Súbor Cedar Lake Contemporary Ballet, ktorého člen Benoit-Swan Pouffer robil choreografiu filmu, je známy odvážnymi atletickými pohybmi a spájaním baletu s multimediálnym umením. (krasomama)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama