Albert (TV film)

Československo, 1985, 70 min

Filipov výraznejší debut ma presvedčil, že vie nielen fantasticky písať hudbu, ale aj prežívať rolu herca. Gróf sa celý čas snaží pomôcť Albertovi, aby sa začlenil do spoločnosti a publikum sa do jeho role vžíva a snaží sa o to isté. No záver je neúprosný a nezvratný. Jeden z mála dobrých Slovenských filmov čo sa pre televíziu točilo.(12.8.2008)

Trochu slabší, viditelně televizní dílo z bohaté tvorby mistra Vláčila. Přesto velmi dobré.(9.7.2007)

Bez vědeckých výzkumů a letitého bádání veděl už L.N.Tolstoj o alkholismu tolik, ne-li víc, než vědátoři dnes. Inscenace je mimořádně povedenou studií o tomto problému zasazenou do atraktivního prostředí báťuškovského Ruska. Bizarní, ale o to patrně věrohodnější je, že se režie ujal člověk, který alkoholovou závislost precizně znal zevnitř, a v době natáčení už s ní svůj vlastní boj pomalu prohrával.(19.7.2009)

Kdyby se do toho mohlo nalít víc peněz a vyměnit Jana Kačera za někoho, komu bych roli grófa věřil, mohl to být skvělý film. Potěší, že si František Vláčil "neodpustil" pár fines, hodných velkého režiséra.(26.8.2008)

Zcela přesvědčivý výkon J. Filipa. Pokud se to někomu nepozdávalo, tak měl v životě štěstí(2.1.2009)

Priemerný televízny film, všetky role mi prišli vyumelkované resp. herci nehrali s ľahkosťou a takou prirodzenou stotožnenosťou so stvárňujúcou postavou. Mnohý to moc preciťovali ako keby to bol muzikál alebo také presýtené divadlo. Narozdiel od prevedenia sa mi pointa filmu páčila aj keď nebola pozitívna - skôr na zamyslenie. (perlička - keby som si všetko odmyslel, páčilo sa mi ako si Jarko popíjal, aj keď ja alkohol neobľubujem :D )(6.7.2011)

Film mal opat vyborneho Lisku, zaujimavy vyber Filipa ako hlavnej postavy, ale to bolo tak vsetko. Slaba slovencina v dialogoch znizuje moje hodnotenie len na 3*.(25.10.2009)

Nádherný film, pre mňa osobne veľmi dojemný. Film vystihuje charakter, osobnosť Jaroslava Filipa, už len preto má u mňa také hodnotenie aké som mu prisúdil. Tak ako prekrásne hral na husliach vo filme, tak a ešte krajšie hral za svojho života na klávesách.(21.6.2009)