foto

Ivan Romančík st.

  • nar. 9.4.1950 (67 let)
    Martin, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Samotná moja herecká práca je teraz väčšinou, keďže sa takmer netočí, zameraná na dabing, za ktorý som okrem niekoľkých prémií získal aj dve Zlaté slučky za najlepší herecký výkon v oblasti dabingu.“

Herectvo študoval na VŠMU v Bratislave. Po jej ukončení nastúpil do divadla DSNP v Martine, v ktorom začínal aj jeho otec Elo Romančík. Počas dvanástich sezón vytvoril množstvo postáv, za ktoré získal viaceré ocenenia (postava Galileiho v rovnomennej hre, Nila v Meštiakoch, Podkolesina v Ženbe, Riečana v Pomocníkovi, Salieriho v Amadeovi). Za postavu Vinca vo filme "Ako sa Vinco zaťal" bol ocenený výročnou cenou.

Potom bol angažovaný na Novú scénu v Bratislave, kde bol jedenásť sezón, počas ktorých takisto vytvoril množstvo krásnych postáv. Takou významnou postavou bol Thomas Moore v hre "Človek pre všetky časy", za ktorú bol taktiež ocenený. V súčasnosti sa venuje pedagogickej činnosti na Konzervatóriu v Bratislave, kde vyučuje odbor herectva.

Zdroj: Presskit k seriálu Mesto tieňov

Herecká filmografie

Filmy

2017 Přání k mání (TV film)
2016 Zázračný nos (TV film)
2014 Místa
2012 Filmoviedky: Evina krížová cesta - náhradná matka (TV film)
2011 Dům
Dušičky seniorov (TV film)
Výstrel navyše (TV film)
2010 Legenda o létajícím Cypriánovi
2009 Nedodržený slib
2004 O dve slabiky pozadu
2000 Krajinka
1999 Kráľovská hra (TV film)
Prstene pre dámu (TV film)
1998 Dom bez sluhu (TV film)
1997 Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas (TV film)
1995 Albert, Albert (TV film)
1994 Doloroso (TV film)
Škoda,že je pobehlica (divadelní záznam)
Trýzeň svedomia (TV film)
Zlatohláska (TV film)
1993 Jakubov rebrík (TV film)
1992 Jahňa chudobného (TV film)
Klinec (TV film)
Putá osudu (TV film)
Starec a cár (TV film)
Stratený list (TV film)
1991 Bolo a nebolo (TV film)
Infantkine narodeniny (TV film)
Ružová Anička (TV film)
Variácie slávy (TV film)
Zuzanka Hraškovie (TV film)
1990 Súboj (TV film)
1989 Právo na minulosť
Reverend (TV film)
Spálená košeľa (TV film)
Tanec nad plačom (TV film)
Zlatňanka (TV film)
1988 Don Juan (divadelní záznam)
Chlapček vrabček
Lýrnik Ostap (TV film)
Mesto Anatol (TV film)
Muži s plnou mocou (TV film)
Samo, kupec a kráľ (TV film)
Solúnski bratia (TV film)
Žartovné rozprávky (TV film)
1987 Tá tajovská voda mútna (TV film)
Tristotridsaťtri strieborných prepelíc (TV film)
Večná doba chvíle (TV film)
1986 Sen o kováčovi (TV film)
Tiene v raji (TV film)
Zakázané uvoľnenie
1985 Ako dve hrdličky (TV film)
Albert (TV film)
Hluchý muž na hranici (TV film)
Plánka (TV film)
Žena (TV film)
1984 Ján Literát (TV film)
Oko za oko (TV film)
Vzbúrené mesto (TV film)
1983 Barbari (divadelní záznam)
Kľúče od mesta (TV film)
Kováčova múdrosť
Zajac na diaľnici (TV film)
1982 Dedičstvo (TV film)
Najkrajší kvet (TV film)
Obyčajný príbeh (TV film)
1981 Crainquebille (TV film)
Desiaty chlap (TV film)
Úspech (TV film)
1980 Návrat kráľovho muža (TV film)
Pomocník (divadelní záznam)
Zbožňovaná (TV film)
1979 Hra bezohľadných (TV film)
Rosnička
Tri svadby (TV film)
1978 Meštiaci (TV film)
Príbeľská vzbura Janka Kráľa (TV film)
1977 Ako sa Vinco zaťal (TV film)
Dobrý deň, stará mama (TV film)
1976 Rozhodnutie (TV film)
1975 Hra o česť (TV film)
1973 Dolina

TV seriály

2016 Doktor Martin (TV seriál)
Zešílíme spolu! (S02E10)
2014 Divoké kone (TV seriál)
Doktori (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Mesto tieňov (TV seriál)
Biele mäso (S02E10)
Vražedná sieť (S02E09)
Sladká smrť (S02E08)
další epizody (10)
2011 Druhý život (TV seriál)
Zlomok sekundy (TV seriál)
2009 Ako som prežil (TV seriál)
Odsouzené (TV seriál)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Nebezpečné vzťahy (S01E10)
Sériový vrah (S01E09)
Únos (S01E08)
další epizody (10)
Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Susedia (TV seriál)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1995 Dnes večer hrám ja (TV seriál)
Škriatok (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1989 Škola detektívky (TV seriál)
1986 Okná dokorán (TV seriál)
1982 Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)
Život bez konca (TV seriál)
1981 Bocianie hniezdo (TV seriál)
1980 Moje kone vrané (TV seriál)

Dokumentární

2008 Magická osmička (TV seriál)

TV pořady

1999 Variácie (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace