Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 1
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (154)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bůh jako CGI trik? Uvěřím bez intrik?" Varování: Seriál není vhodný pro děti, těhulky, kojící mámy a už vůbec ne pro pravidelné návštěvníky kostela. † † † †  Všichni něco hledáme, už odnepaměti. Dobří lidé víru, zlí taky, jen ne v Boha, ale v Satana (a ti i oni imho marně), hodní upíři hledají stín a krevní konzervy, zloději hledají co kde šlohnout, drsné zlodějky hledají lásku a komu kde dát na budku a csfd uživatelé hledají dobré seriály. A někdy je to naopak. Preacher si našel mě a už nepustil. Bizarní božská mozaika o ztrátách a nálezech a o tom, že před svou minulostí se neschováš ani v kostele. Komiksem nepolíbení (jako já) se musí prokousat úvodem a vydržet (mé ženě se nepovedlo, škoda), ale postupně děj zdivočí a zahrne vás spoustou vašich vlastních nočních můr, perverzit všeho druhu, černého humoru. Též kreativním vykreslením Pekla (týrání Hitlera), humorně retardovaným potomkem Ježíše, našlapanou akcí (top je zásah komanda mužů v bílém, se sluchátky proti smrtícímu božskému hlasu Jesse) a někdy i nečekaně dojemných scén. Např. když věčně mladému Cassydimu umírá syn, nyní již velmi starý muž, ale stále mu říká tatínku. Kamarádský upír, drsňačka Tulip a její pochybující zhýralý kazatel. Pětkrát se pokřižuju. Must see. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Preacher je pro mě jeden z nejočekávanějších seriálů nejen letošního léta, ale celého roku. Komiksovou předlohu sice neznám, ale pokud jsou zvěsti pravdivé, tak Preacher je něco opravdu jiného, než jsme zvyklí v televizi vídat. Člověk si musí říkat: „Tohle je něco, co chci vidět“. A tak jsem sledoval od začátku, jak to seriálem bude a kdo se v něm nakonec objeví. Sice mě trochu strašilo jméno Setha Rogena, protože jeho humor není úplně šálek mého čaje, ale zdá se, že sem se to bude hodit. Oproti tomu se mi hned od začátku zamlouvalo obsazení, jak Dominic Cooper, tak i Joseph Gilgun se mi do rolí skvěle hodí. Pilot má sloužit hlavně jako představení, a to tenhle bezpochyby plní. Hlavně Cassidy a Tulip dostanou uvítací scény par excellence. A vzhledem k představování odpustím i fakt, že pilot se chvílemi mírně vleče. Pokud mám vyjmenovat ty nejzajímavější body, tak se budu opakovat. Dominic Cooper je pro roli perfektní a kněze, který má jen poslední zbytky víry, vystihuje skvěle. Stejně tak Joseph Gilgun, jehož přízvuk si musíte zamilovat a nevadí mi ani Ruth Negga v roli Tulip. Body navíc přidávám za dobrý hudební podkres. Určitě je i pár věcí, které mi úplně nelahodí. Například se mi nelíbí ty šokující přechody mezi scénami, kdy se objeví obří bílé písmo. A abych pravdu řekl, tak jsem to čekal o něco ostřejší. Nemyslím tím, co se týče gore detailů, mám na mysli spíš jazykově. Problém je, že i zbytek série se vcelku vleče a i když si občas tvůrci připraví opravdu skvělé scény (hotelová rvačka, go to hell nebo volání Boha), tak mi to úplně nestačí. Čekal jsem víc, čekal jsem to divočejší. Navíc mě vůbec nebavila linka z "divokého západu". Závěr série však nabídl naději, že tahle byla opravdu rozjezdová a že ta pravá jízda začne teprve v sérii druhé. Já si počkám, ale pokud nezačne ani tehdy, tak už se nevrátím. 2. série Musím uznat, že druhá řada mě bavila o dost víc než ta první. Jenže pořád to není úplně to, co jsem si od Preachera sliboval. Vlastně má seriál docela štěstí, že se vysílá v létě a tak nemá tak velkou konkurenci a čas si na něj najdu. Nástup Herr Starra byl fajn a bavil mě, oproti tomu Hitler a celá linka z "pekla" mě tolik nebrala. Uvidíme, co přijde za rok. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seth Rogen že je fanoušek předlohy? Tak to mu nežeru protože toto je slabé. Jak jsem se na to těšil, jelikož znám předlohu a považuju serii Preacher za perfektní zvrácenou zábavu, tak toto je běs a hrůza. Není to takový řitní výtěr skvělou předlohou jako u odpadového Lucifera, ale ani žádný zázrak. Nejvíce baví asi Cassidy, který teda co se týká castingu byl zahranej nejlépe, potom dva cherubové také dokážou rozesmát. Ale to je vše, jednu pěknou scénu, která za něco stojí, vystřídá následně několik nudných a táhnoucích se dalších scén. Takže za mě slabší průměr, uvidíme jak druhá řada, ale pokud to bude dělat opět psudo fanoušek Rogen, děkuju nechci. ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Třebaže laťku nastavenou černým Heimdallem překonat nelze, tvůrci komixových seriálů stále dokazují, že se na ní dá přinejmenším pěkně pohoupat. Ikdyž Marvelu nelze upřít jistou hru na SprávňákGeist, proč podobným způsobem prznit jeden z nejkvalitnějších příběhů z protilehlé dílny, nesoucí se na vlně temné jižanské westernovky? Je s hrůzou sledovat, jak se chmurný a cynický kovbojský příběh mění v utípnuté nic, nevybíravým humorem sršící upír v prostoduchého laciného žvanila a jedna z největších komixových blond koček v přehrávající etiopskou pipku. Za Jesse Custera jsem si vždycky přál jít na Comic-Conu, ale po téhle do detailu zprzněné splácanině bych se sám za sebe musel stydět. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Od Ennise mám radši jiné komiksy, takže to, že zůstala jenom kostra, na kterou seriál nabalil nové maso nebo si ho pro svoje potřeby pochopitelně upravil, jsem kvitoval. O něco svižnější tempo by ale rozhodně neuškodilo. Najde se i dostatek času pro typické hláškování, násilí a atmosféru, což byla jedna z věcí, kterou si seriál z předlohy občas přinesl. A konečně se mi zase někam pro jednou hodil Dominic Cooper, který se přebíhal se zbylou dvojkou. ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Herečka hrající postavu Tulip (Ruth Negga) je napůl Irka. Ironicky jediná irská postava v seriálu je upír Cassidy (Joseph Gilgun), kterého hraje anglický herec. (Miro_CZ)
  • Když Eugen (Ian Colletti) hraje na kytaru, tak hraje a zpívá píseň „Closing Time“ od Semisonic. (griph)
  • Ve scéně při příchodu andělů k cestovní agentuře si můžete všimnout plakátu, lákajícího k horské návštěvě Československa. (Reyak)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama