Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Velmi potřebný dokument, který doufám změnil aspoň část věcí v potravinářském průmyslu. Nejdivnější byla americká rodinka, která řešila záhadné dilema, jestli jíst levný fastfood který je zabíjí a díky tomu musí kupovat drahé léky, nebo kupovat zdravé o něco dražší potraviny a přestat jíst léky. Skoro to vypadalo, že to nemůžou myslet vážně. 3 hvězdy jsou za to že mě pár částí ne úplně bavilo, to ale neznamená že to bylo špatný. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Žádná bio agitka! Ale výborný a především pravdivý dokument o nehorázné aroganci potravinářských firem, o nelidském zacházení s dobytkem, prasaty a drůbeží, o tom, co na vás číhá v ´´lahodných´´ hamburgrech z McDonnalds či jak ´´krásný´´ život mají kuřata než se z nich udělá třeba Twister v KFC. Líbily se mi komentáře odborníků a taky přehlednost dokumentu. Jen hlupáci a (=) někteří zdejší uživatelé si myslí, že neexistuje jiná varianta primárního průmyslu, avšak ten farmář přibližně uprostřed dokumentu ukázal, jak snadno a relativně levně chovat dobytek na krásných travnatých pastvinách. Jo z takovýho masíčka chutná steak úplně jinak. Podotýkám, že maso miluju, fast foodům se však vyhýbám, do Mc-sračkoidního-Donnaldu už dlouhá léta nechodím, jen občas (1-2x za rok) si skočím do KFC na nadopované kuře a poslední dobou mám pocit, že ten slavnej americkej kapitalismus je jaksi postavenej na hlavu. Za poměrně pomalé tempo strhávam hvězdičku. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak a dobrou chuť, jednou jsem už viděl jak se vyrábí salámy v Jilemnici, takže tohle je dosti podobné. Každopádně se čím dál víc vyhýbám masům v Pennys, Albertu a jiných supermarketech. Radši si zajdu k řezníkovi, něco připlatím, ale mám doma kvalitu. Už se mi několikrát stalo, že jsem přišel ze supermarketu, otevřel maso a myslel, že se pozvracím. Takže jsem se naštěstí odnaučil jíst aspoň z části humusy .. 7/10 = 75% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Je len škoda, že tieto poučné dokumenty sa neuvádzajú o 20.00 namiesto priblblých seriálov. Ale ľudia sú presne takí ako tá mexická family. Radšej si kúpia shit ako by mali ušetriť na bulvárnych časopisoch alebo cigaretách. A nadnárodné mafiánske korporácie sú všade takže nemám ilúzie ani o strave u nás. Stačí si pozrieť výsledky hygienických kontrol v obchodných reťazcoch.. ()

campix 

všechny recenze uživatele

O třídu kvalitnější a zajímavější než tématem podobné Na jídle záleží. Nejsou zde pouze mluvící hlavy chrlící tuny fakt, ale opravdu se zde něco i děje a autoři názornou a lehce investigativní formou prezentují svůj záměr. Takovéto dokumenty slouží spíše k zamyšlení a utřídení vlastních priorit nakolik jsem ochoten se trošku více zajímat a nekupovat si podřadné potraviny. Nakolik chci být aktivním členem společnosti a ne pouze tupým konzumentem, který je vlastně základem toho všeho, protože kde je poptávka, tam je i nabídka. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno