Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jestli jsem to čekal lepší nebo horší, než to ve skutečnosti bylo. Samozřejmě jednička je lepší, to je jasný. Chybí zde víc té pravé jihomoravské atmosféry, a naopak je tu mnohem víc trapných momentů a celý příběh je takřka o ničem. Kamera a hudba funguje docela dobře, ale co bych především zdůraznil jsou dvě nádherný holky, které zde hrají. O té první se ani nemusím zmiňovat, to je nám všem už docela známá Terka Voříšková, která má prostě své kouzlo, ale v tomto pokračování jí přibyla velká konkurentka, která je snad ještě o chlup hezčí a to Janča Pidrmanová, o té doufám ještě hodně uslyšíme. Celkově však musím hodnotit podprůměrně, protože scénárista s režisérem byli bohužel (a na rozdíl od herců) málo nametení. :-D 40% ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

O 2BOBULÍCH nelze uvažovat jako o filmu, nýbrž komerčním kalkulu a product placementu, u kterého jde o co největší návštěvnost bez ohledu na kvality výsledného díla a následné zakoupení výrobků viděných na plátně. Z tohoto hlediska, vzhledem k návštěvnosti překonávající jedničku a komentářům na různých databázích a sociálních sítích, 2BOBULE plní svůj účel; jako film ovšem selhávají ve všech ohledech, protože na nich nefunguje vůbec nic. Vlastně jde o dokonalý produkt, ve kterém je poklidnost letní atmosféry vyjádřena absencí příběhu, elementární logiky v rámci fikčního světa i jednání postav a mrtvolným tempem, zábavnost prázdninových časů přetavena do kameňákovské nenáročnosti (scény nemají rytmus, vtipy načasování, hlášky jsou vytržené z kontextu, pro jistotu hraje kolovrátková hudba nahrazující sitcomový smích). Z nejhorších letošních pokusů o film - KLÍČEK, ULOVIT MILIARDÁŘE a KNĚŽNA LIBUŠE - jsou 2BOBULE zdaleka tím nejotravnějším. Nejsou tak špatné, až jsou nechtěně zábavné (KLÍČEK, KNĚŽNA LIBUŠE), a nemají žádnou ambici (KNĚŽNA LIBUŠE, ULOVIT MILIARDÁŘE), jen vytahat peníze. A to z papučového diváka bez schopnosti kritického myšlení a nároků alespoň řemeslné zdatnosti ("akční" scény režírované jako novácká silvestrovská estráda) a naplnění konvencí (uspávající crazy komedie bez humoru a zmrtvený slapstick) spojených s komerční kinematografií. Střední generace má LÍBÁŠ JAKO BŮH, ta mladá zase 2BOBULE. U obojího jsem krvácel z očí, uší i ostatních tělních otvorů. 0/10 ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejotravnější film roku. Film, který dává tak okatě najevo, že nechce nic jiného, než vytáhnout z diváků prachy za každou cenu. Absence logiky, vtipu, příběhu a vlastně čehokoliv, na co jsme v "normálních" filmech zvyklí je umocněna naprosto bezinovačním Lanném, který všechno, co dělalo první film příjemným, smetl nestoudně pod koberec. Zbyla jen trapnost a otravní nesympatičtí hrdinové až po krk namočení v nechtěně hloupém příběhu. Jistě, že nekritičtí diváci to žerou i s navijákem, náramně se u toho baví a za rok či dva poletí na další Bobul3. Takhle chutná jen pravé krabicové víno zředěné s vodou. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda. Karikatury Korna a Krampola jakoby vypadly z Kameňáků a sem prostě nepatří, na rozdíl od těch relativně uvěřitelných, které jsou více (policisté, Langmajer) či méně (Táborský) zábavné. Samotný zbytek ale není vůbec špatný. Plyne to pomalu, plyne to příjemně, občas to naruší výše uvedené postavy, ale těžce bezstarostná atmosféra letních vinic a hlavní sympatické duo všechno vynahrazuje. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

2Bobule majú bližšie skôr ku Kameňáku ako k Bobulám, ale stále sa na to ešte dá pozerať. Príbeh je síce dosť slabý a vlastne aj nudný, ale hlavné postavy našťastie svojím humor dokážu zabaviť(narozdiel od tých nových), aj keď nie už tak kvalitné a všetok humor je skutočne ako keby okopírovaný s Kameňáku. Záver filmu je slabý tiež a rovnako tak aj scénár, ale keď to berme ako celok, tak to zas takú nuda nie je. 55% - 3* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Na plakátu k filmu pózuje modelka Dominika Mesárošová. (zawa)
  • Během natáčení scény, ve které měl Kozderka (Miroslav Táborský) utíkat a skákat přes zeď, představitel role kvůli deštivému počasí sklouzl a zeď se sesypala. Herec si ze zážitku odnesl přetržené vazy. (Cheeker)
  • Natáčení 2Bobulí začalo na přelomu května a června v okolí Prahy. Poté se celý štáb přesunul na stěžejní a velmi očekávanou část natáčení do slunné oblasti vinic a sklípků jižní Moravy, kde se převážná část komedie o víně pochopitelně odehrává. Ke konci se filmaři znovu vrátili do středních Čech, kde v obci Mořinka u Prahy vznikaly některé interiérové záběry a pro velké finálové scény celého filmu se štáb přesunul do lomu. [Zdroj: Bioscop] (POMO)

Reklama

Reklama