foto

Jiří Korn

  • nar. 17.5.1949 (67 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zpěvák, herec, tanečník, stepař a spoustu dalších v jedné osobě - to je Jiří Korn. Narodil se 17. května 1949 v Praze. Vystudoval Střední všeobecně vzdělávací školu.

Jeho hudební kariéra začala v 60. letech se skupinou Rebels, se kterou vydal album Šípková Růženka, a pokračovala v 70. letech v rámci skupiny Olympic. Poté zahájil svou sólovou kariéru. V 80. letech své písně spojil s úspěšným televizním cyklem MOŽNÁ PŘIJDE I KOUZELNÍK. V 90. letech došlo k proměně Kornovy kariéry v taneční a kritiky i více oceňovanou hudbu, v posledních letech je členem vokálního kvarteta 4TET.

Ve filmu debutoval Novákovým snímkem NA KONCI SVĚTA (1975), o rok později ztvárnil "hloupého" Honzu v pohádce Bořivoje Zemana HONZA MÁLEM KRÁLEM. V 80. letech následovalo několik vedlejších rolí např. ve filmech TRHÁK, ANDĚL S ĎÁBLEM V TĚLE či ANDĚL SVÁDÍ ĎÁBLA, kde rovněž vytvářel choreografie. V muzikálu DRACULA (1996) zahrál a zazpíval postavu šaška.

V poslední době ztvárnil zabijáka v nezávislé, nízkorozpočtové komedii režiséra Karla Spěváčka BRAK (2002) či roli Michala v muzikálu KVASKA (2006). V roce 2008 se představuje v koprodukčním snímku BATHORY režiséra Juraje Jakubiska.

Mimoto hraje Jiří kulečník na úrovni celostátního přeborníka. Občas šokuje společnost výstředním oblečením. Jeho bývalá manželka, Kateřina Kornová, je známá herečka a moderátorka.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

2016 Muzikál aneb Cesty ke štěstí
2015 Reportérka (TV seriál)
2013 Špačkovi v síti času (TV seriál)
2012 Carmen
Ententýky (TV seriál)
2011 Hranaři
Popelka - kouzelný muzikál na ledě
Touha (divadelní záznam)
2009 Nebe, peklo… zem
2Bobule
2008 Bathory
Expozitura (TV seriál)
Golem (divadelní záznam)
Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
2007 Kvaska
2006 Kde lampy bloudí
Letiště (TV seriál)
2005 Trampoty vodníka Jakoubka (TV film)
2002 Báječná show
Brak
Monte Cristo (divadelní záznam)
1996 Dracula (divadelní záznam)
1990 Takmer ružový príbeh (TV film)
1987 Anděl svádí ďábla
1983 Anděl s ďáblem v těle
1982 Zpěváci na kraji nemocnice (TV film)
1981 Štědrý den bratří Mánesů (TV film)
1980 Trhák
V hlavní roli Oldřich Nový
1979 Večer v ráji (TV film)
1978 Miluji Tě (TV film)
Sólo pro starou dámu
1977 Americké humoresky (TV seriál)
Honza málem králem
Mamzelle Nitouche (TV film)
1975 Letní romance (TV film)
Na konci světa
1971 Hop dva tři Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna ... (divadelní záznam)

Dokumentární

2015 Václav Hybš 80 (koncert)
2013 Tajemství Jiřího Korna (TV film)
2010 Václav Hybš - muzikantská legenda (koncert)
2005 Holka od Červený řeky (koncert)
Jesus Christ Superstar (koncert)
Karel Gott 2005 (koncert)
Vánoční koncert Karla Gotta (koncert)
2002 Jak se točí Báječná show (TV film)
1999 Vánoce Daniela Hůlky (koncert)
1998 Bigbít (TV seriál)
1997 Kulečníková škola (TV seriál)
1996 Vánoce s Helenou (koncert)
1987 Anděl se vrací

TV pořady

2015 Ekologický Oskar (TV pořad)
2014 Ceny Anděl 2013 (TV pořad)
2013 Česká hlava 2013 (TV pořad)
Galashow 60 (TV pořad)
Možná přijde i charita 2013 (TV pořad)
Srdce pro děti 2013 (TV pořad)
Teleautomat (TV pořad)
2012 Český lev 2011 (TV pořad)
Možná přijde i charita (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
2011 Česko Slovenská SuperStar (TV pořad)
Legendy popu (TV pořad)
Silvestr 2011 (TV pořad)
Splněná přání - Srdce pro děti (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2011 (TV pořad)
Tanečná skupina roka (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
2010 Helena na Broadwayi (TV pořad)
Slavná hudební čísla (TV pořad) - a.z.
Tentokrát se budu smát já (TV pořad) - a.z.
TOP STAR Extra (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
Zas je tady silvestr (TV pořad) - a.z.
80 let Divadla Spejbla a Hurvínka (TV pořad)
2008 Přísně tajné (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Český slavík Mattoni 2007 (TV pořad)
Život je kabaret (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
Hitparáda televizní zábavy (TV pořad)
2005 Scénky na scénu (TV pořad)
Silvestr 2005 (TV pořad)
2004 Báječný ženský (TV pořad)
Ceny Thálie 2003 (TV pořad)
Jednou v roce na Vánoce (TV pořad)
Tak mi tedy řekněte (TV pořad) - herec, a.z.
Tak se ukaž, Silvestře (TV pořad)
2003 Silvestrovská Manéž Bolka Polívky (TV pořad)
Silvestrovský božský výběr (TV pořad)
Volenka (TV pořad)
2002 Silvestr 2002 (TV pořad)
2001 Ať se lidi mají rádi... aspoň dnes (TV pořad)
Bílé Vánoce Lucie Bílé (TV pořad)
Český slavík - Mattoni 2001 (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
2000 Český slavík - Mattoni 2000 (TV pořad)
Deníček Ivety B. (TV pořad)
HIT STOLETÍ (TV pořad)
Lucie na bílo (TV pořad)
Miss tisíciletí (TV pořad)
První pomoc (TV pořad)
Silvestr 2000 (TV pořad)
Tele Tele (TV pořad)
1999 Bylo jich pět (TV pořad)
Co takhle dát si Gotta (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Silvestr 99 (TV pořad)
Silvestr ’99 aneb Paráda z Kavčích hor (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
Rozjezdy pro hvězdy (TV pořad)
SILVESTR 1998 (TV pořad)
Šoubyznys (TV pořad)
XXL (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Bolkoviny (TV pořad)
Silvestrovské sny Jiřiny Bohdalové (TV pořad)
Silvestrovský koncert Jiřího Korna (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1996 Dneska je párty (TV pořad)
Je to jenom rokenrol (TV pořad)
To je šoubyznys (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
Tak neváhej a toč! (TV pořad)
Televizní taneční (TV pořad)
1993 Takhle jsme to nemysleli (TV pořad)
1992 Šance (TV pořad)
1991 To znám (TV pořad)
1990 Aby bylo veselo (TV pořad)
Hitparáda (TV pořad)
1989 Karel Gott v Lucerně (TV pořad)
1988 Felixír (TV pořad)
Kouzelník ještě nepřišel (TV pořad)
Miliónová Helena (TV pořad)
Rendez-vous s Gustavem Bromem (TV pořad)
Silvestr 1988 aneb Jak jsme to neviděli (TV pořad)
1987 Jedeme dál (TV pořad)
Klip klap (TV pořad)
Manéž Bolka Polívky (TV pořad)
Pět přání (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
Dva z jednoho města (TV pořad)
1983 Den otevřených dveří aneb Čí jsou hory? Kavčí! (TV pořad)
1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
Ve znamení kotvy (TV pořad)
1980 Haló, tady Orchestr a balet ČST (TV pořad)
Hle Praha, pane Pařížane (TV pořad)
Jak se vám líbí? (TV pořad)
Kulaté písničky (TV pořad)
Pesničky na každý deň (TV pořad)
Pojďte s námi na tah (TV pořad)
1979 Ring volný (TV pořad)
1978 Báječné ženy na létajících strojích (TV pořad)
Silvestr hravý a dravý (TV pořad)
1977 Kapelo, zahraj tu polku od podlahy (TV pořad)
Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí (TV pořad)
1976 Bylo jich šest (TV pořad)
Devět jablek pro Helenu (TV pořad)
Písničky z obrazovky (TV pořad)
1975 Kabaret U dobré pohody (TV pořad)
1974 Silvestr je za dveřmi (TV pořad)
1973 Zpívá Karel Gott (TV pořad)
1972 Kessel Buntes, Ein (TV pořad)
1971 Hezky od podlahy (TV pořad)
1970 Dobrý večer s Waldemarem (TV pořad)
Televarieté (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Vladimir 518: Kilovej Bůh (hudební videoklip)
2008 Hitparáda 80. let (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

TV pořady

1997 Silvestrovský koncert Jiřího Korna (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace