Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kým v jednotke sa dala vychutnávať sladká Morava, Tereza a vinárska atmosféra, tu sa vytráca Morava (málo pekných obrázkov) aj atmosféra - tá prechádza do formy gagov, nie vždy vydarených. Našťastie Hádek si konečne umyl vlasy, je to výzorovo lepšie, a Krampol tu herecky exceluje. Aj na jeho príklade vidíme, že herecké legendy odchádzajú, ale žiaľ nové pribúdajú len veľmi pomaly, ak vôbec. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Producenti nyní už ságy o jihomoravských bobulích potřebovali ještě drobet vydělat, tak trochu naředili a upravili první nálev a vytvořili 2 Bobule (ta technologie je vlastně zcela přesně popsána přímo ve filmu, když se z bílého vína dělá červené). Film bez chuti a buketu pak natočili podle vypravování, pardon, vlastně scénáře, kterým ve škole normálně dávám 4 minus za závažné slohové nedostatky, nedůvěryhodnost dějových linií a malou nosnost děje. Tvůrcům 2 Bobulí to ale zjevně nevadilo. Inu, letní komedie... ()

Reklama

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Film trpící únavovým syndromem. Nejzbytečnější hodina a půl, kterou jsem letos strávil v kinech. Jestli jednička bylo "navoněné nic", které v hodně vstřícných divácích navodí nějakou letní pohodu, tak dvojka je absolutní nic umocněno na druhou (a la "Vědomosti vaší dcery se rovnají nule. Pro postup do dalšího ročníku je třeba, aby je minimálně zdvojnásobila".). Nepředpokládám, že libovolný ze zúčastněných tvůrců mohl mít dojem, že dělá dobrý film. Nad scénářem muselo být každému jasné, že jde jen o rozředění původního konceptu "uděláme český Dobrý ročník, víc pro teenagery". A naředěno je to tak, že už tam nezbylo cokoli atraktivního. Jestli letošním nejhorším filmům - Operaci Dunaj a Ulovit miliardáře - aspoň šlo o to něco sdělit, tak u 2slow 2tedious 2Bobulí šlo všem akorát o to shrábnout honorář a potlačit stud, že v tom účinkují. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nechápal, když byly oznámeny přípravy druhého dílu... tedy chápal, jde o diváky a peníze, že... Ale když už první díl nenabízel nic víc než krásy Moravy a Terezy Voříškové, co nám chtějí tvůrci nabídnout do dílu druhého? Inu nic moc... Nejen, že herci nemají pořádně co hrát, ale Kornův nájemný vrah a chvílemi vražedný ale častěji opilý "mafián" Jiřího Krampola jako kdyby zabloudili z úplně jiného filmu. A k tomu Lubomír Lipský skoro jako jako Hopkirk... inu dobře to říkal náš chemikář: Dobré víno povznáší, špatné ponižuje... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitých výrazů jsem během projekce zřejmě vystřídal. Vždyť i ta Krajčova ústřední píseň je složitější, než celý tenhle pokus o situační komedii. První minuty jsem si navíc myslel, že jsem si omylem pustil čtvrtý díl Kameňáku. Řemeslně slušná a atmosférou dokonce velmi příjemná jednička mile překvapila. Dvojka nicméně sklouzla k tak lacinému nevkusu, až je mi za tvůrce hanba. Tomáš Bařina, režisér jedničky, nepovažoval diváky za úplné idioty, nenutil je rudnout hanbou v sedačkách, držel si relativní nadhled a tu a tam bavil. Přiživení na prvním díle je evidentní, každopádně jakým způsobem, tak to je mi záhadou. Na scénu se totiž vrací nejen ústřední trio, ale přichází také (bohužel) Jiří Krampol, Jana Švandová nebo nájemný vrah Jiří Korn. A scénář, který je tak prázdný, až z toho bolí břicho. A z výše zmíněné trojice naskakuje kopřivka. Jen málokdo je přirozený (snad jen Václav Postránecký nebo upozaděná Tereza Voříšková), se zbytkem je to hodně trpké setkání. Nefunguje snad ani jedna linie (snaha zabijáka Tichého, trhliny ve vztahu Honzy a Kláry, otravné mentorování pana Lipského, rádoby situační humor se sousedem, nahánění budoucího zetě). Nestínám hlavu téhle krabicové rychlokvašce jen třeba proto, že je to snazší než chválit, nebo že jde o český film. To vůbec ne. 2Bobule jsou jednoduše dějově mizerné, odfláknuté a absolutně nemyslící na diváka, což mrzí dvojnásob!! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Vlad Lanné neměl právo finálního střihu. O ten se postarali producenti. (Taninaca)
  • Natáčení 2Bobulí začalo na přelomu května a června v okolí Prahy. Poté se celý štáb přesunul na stěžejní a velmi očekávanou část natáčení do slunné oblasti vinic a sklípků jižní Moravy, kde se převážná část komedie o víně pochopitelně odehrává. Ke konci se filmaři znovu vrátili do středních Čech, kde v obci Mořinka u Prahy vznikaly některé interiérové záběry a pro velké finálové scény celého filmu se štáb přesunul do lomu. [Zdroj: Bioscop] (POMO)
  • Během závěrečných titulků běží videoklip cyRáno od skupiny Kryštof. (Duoscop)

Reklama

Reklama