Reklama

Reklama

Hvězdná brána

  • USA Stargate (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objevila poblíž pyramid zvláštní objekt pokrytý neznámými symboly. V přísném utajení ho začala zkoumat armáda, uběhla však dlouhá řada desetiletí, než se našel člověk, který by nápis rozluštil. Egyptolog Daniel Jackson zjistil, že znaky představují souřadnice pro cestu vesmírem na jakousi vzdálenou planetu. Padlo rozhodnutí vyslat tam průzkumnou jednotku pod velením plukovníka O'Neila. Symbol umožňující návrat na Zem ovšem na hvězdné bráně chybí, bude zřejmě teprve na místě určení. Expedice nutně potřebuje Danielovy znalosti, mladý vědec se tedy volky nevolky stává jejím členem. Nepraktický intelektuál se ocitá v prapodivném světě na úrovni staroegyptské civilizace, kde všichni lidé ve strachu otročí božskému vládci a nebezpečí číhá na každém kroku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (666)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Pořád to tam je. Ten základní náčrt má prostě sílu a dává scénáristům možnost udělat téměř cokoliv, zasadit to do jakéhokoliv prostředí a vymyslet si vlastní mytologii od začátku do konce. Nicméně samotné provedení funguje tak na půl. Blockbuster, kde je potřeba trochu vypnout mozek a doufat, že seriál ty slušné náčrty zvýrazní lépe. Což se zřejmě zdařilo. Film? Originální a slibný námět, víc zřejmě Emmerich nesvede. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka môjho detstva a videl som ju milión krát. Film Hviezdna brána má pre mňa veľmi kultový nádych. Po ére starých Hviezdnych vojen sa stiahlo Sci-fi trochu do ústrania a na výslnie ho dostala až Hviezdna brána. Efekty sú pravda trochu staršieho rázu, ale to nič nemení na čare a akčnosti filmu. Najúžasnejší je však celý ten nápad s mezigalaktickým cestovaním. Kurt Russell v úlohe plukovníka tiež super. Film toľko nabitý potenciálom, že dal vznik celému seriálovému monštru zvanému Stargate. Seriál sa tomuto skvostnému dielu nemôže zďaleka rovnať a len ho s menším či väčším úspechom vyťažuje. Naozajstný bombónik na poli scifi filmov. Skvelý film s úžasnými hereckými výkonmi Kurta Russella a Jamesa Spadera. Stal sa kultom pre mnohé generácie. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak seriál mě moc nebaví, viděl jsem málo dílů a moc mě nezaujaly. Tenhle film je alespoň solidní podívanou při které se rozhodně nudit nebudete. Film má pěknou hudbu, dobrý nápady, akce tu taky je, příběh slušnej. Škoda, že ve filmu není více nápadů, akce a tak. Celkově film hodnotím na 63% = *** ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný sci-fi film, ktorý na mňa svojim spracovaním, výpravou i hereckými výkonmi pôsobil ako keby ho robili ľudia z Hallmarku. Až mi dych vyrazilo, keď som zistil, že ho režíroval majster popkornovej kino zábavy Roland Emmerich. Od neho by som rozhodne očakával bombastickejšiu prácu. Čo sa týka hercov, tak to je tiež úplne na nič. Dozaista je to jedna z najhorších úloh Kurta Russella. Ešte aj ten jeho účes je blbý. No najviac mi hýbal žlčou James Spader. Z jeho hereckého prejavu mi bolo na zvracanie. A ani ten naivný scenár mi nesadol. Teória o tom, že staroveká egyptská kultúra bola len akýmsi mimozemským experimentom mi je smiešna. Musel by som sa strašne nudiť, aby som sa donútil pozrieť si tento film niekedy znova. ** ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V case premiery v kinach v roku 1994 by som dal urcite 100%, ale dnes po reprize uz to pochopitelne nebol ten isty zazitok, avsak stale to bolo zabavne. Len jedno ma nastvalo, ze cesky dabing na CT 1 akosi zabudol doplnit titulky v scene, v ktorej vypraval tym divnym hrubym hlasom Boh Ra a vysvetloval tie svoje vrazedne plany. Divak sa len dival, ako na cinsky film v povodnom zneni a vobec nechapal, o co tam ide, co velmi uskodilo filmu, pretoze v kine si presne pamätam, ze prave jeho plan, ktoremu som vtedy rozumel robil film omnoho napinavejsim. Reziser Roland Emmerich sa po akcnom UNIVERZALNOM VOJAKOVI (1992) rozhodol natocit dobrodruzny sci-fi film s vyssim rozpoctom a podla mna sa mu tento popcornovy film vydaril... 16.12.2010 ________ Kurt Russell - (Plukovník Jonathan ´Jack´ O´Neil) +++ James Spader - (Dr. Daniel Jackson) +++ Alexis Cruz - (Skaara) +++ Viveca Lindfors - (Catherine Langford) +++ Mili Avital - (Sha´uri) +++ John Diehl - (Poručík Kawalski) +++ Djimon Hounsou - (Horus) +++ Erick Avari - (Kasuf) +++ Jaye Davidson - (Ra) +++ Produkcia: Dean Devlin, Mario Kassar +++ Hudba: David Arnold +++ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (71)

  • Po príchode tímu na Abydos si je možné v odraze slnečných okuliarov akéhokoľvek člena tímu všimnúť kameramanov, ruchový mikrofón, členov štábu alebo slnečnú clonu. (Johnny.ARN)
  • Severoamerické tržby byly 71,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 196,6 mil. (NIRO)
  • Když Ra (Jaye Davidson) vyslýchá dva z mimozemšťanů, Horus (Djimon Hounsou) stojí na levé straně a druhý na straně pravé, avšak v dalším záběru, kdy si oba klekají na zem a Ra se chystá jednoho popravit, Horus klečí na straně pravé a druhý na straně levé. (Sign)

Související novinky

Amazon kupuje MGM

Amazon kupuje MGM

26.05.2021

Slavný James Bond zdá se našel nový domov. Společnost Amazon totiž čerstvě uzavřela dohodu se studiem MGM a celé si jej tak pořídila za 8,45 miliard dolarů. Rázem se tak knihovna streamovací služby… (více)

AFO bude bořit mýty

AFO bude bořit mýty

06.04.2019

Blíží se 54. ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO). Čeká vás 6 dní plných vědy, poznání, filmů a mnohem víc! Od 23. do 28. dubna si nenechte ujít tuto… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Reklama

Reklama