Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film som navstivil v kine v case premiery, teda v roku 1992 a kedze som este nebol tak nabazeny akcnymi filmami, tak som si ho este asi 2x za sebou zopakoval, takze vtedy by som dal jednoznacnych 100%. Dnes je tento film ako obohrata platna, ale stale sa da na to s radostou divat aj vdaka psychopatickemu Lundgrenovi a celkom zaujimavemu nametu. Inac to bol moj prvy film od Rolanda Emmericha a netusil som, ake blockbustery do buducnosti este prinesie. Jean-Claude Van Damme - (Luc Deveraux / GR44) +++ Dolph Lundgren - (Andrew Scott / GR13) +++ Ally Walker - (Veronica Roberts) +++ Ed O'Ross - (Colonel Perry) +++ Jerry Orbach - (Dr. Christopher Gregor) +++ Leon Rippy - (Woodward) +++ Tico Wells - (Garth) +++ Ralf Moeller - (GR76) +++ Produkcia: Mario Kassar ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jean - Claude "rozbiju ti hubu" Van Dammovi tyhle role vždycky seděly a Emmerich možná v té době ještě německej patriot. Lundgren je excelentní psycho a tenhle film je excelentní vystřihovánka - tak říkám filmům, které vzniknou tak, že režisér vystřihne z jiného filmu tu postavu, tu scénu, tu část děje nebo scénáře a pěkně to poskládá do své vlastní koláže. Ale bohužel, tyhle filmy běží na stejném principu: "Buch!" "Au", ozve se nato. A dál to pokračuje: "Buch!" "Au!" "Bác." "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" Bác." "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" "Bác." ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně nabitý!!! Damme vs. Lundgren nepřátelé už od Vietnamu se vrací aby spolu dokončily nevyřízený účty. Lundgren v tomhle filmu naprostej šílenec který říka jednu drsnou hlášku za druhou s Van Dammem si nakopávaj prdel celej film pršej náboje a všechno vybuchuje! Ve stylu osmdesátých let! Trochu připomína Terminátora no prostě užasnej akční nářez! ,,Řekni sbohem ty hajzle!"-,,Sbohem hajzle!" ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem přehnaný nostalgik na Emmericha, ovšem Universal Soldier i z dnešního pohledu funguje na výbornou. Samozřejmě je to takové guilty pleasure, ale když filmy fungují alespoň tímto způsobem, je to v pořádku, Což se asi bohužel nedá říct o dalších pokračování bez Van Damma, které nechci nikdy vidět...81% ()

castor 

všechny recenze uživatele

To lepší z JCVD a DL, přesto na mě Emmerichova akční pohádka působí jako až příliš točená na efekt. Mrtví vojáci udržovaní v provozuschopném stavu neustálým podchlazováním a vymýváním mozku fungují lehce originálně do té doby, kdy na jednoho strojově přesného jedince zabrnkají emoce a vzpomínky. Nastává tak čas pro klasický a ničím překvapující kousek, kdy prchá (s „krásnou“ ženou samozřejmě) před přesilou, vše efektně vybuchuje, řinčí a krvácí a ještě zbude čas na lehkou romantiku. Když sci-fi s Van Dammem, raději sáhnu po ultra béčku Cyborg. Scénář bez důvtipu bych ještě chápal, ale Emmerich tu působí utahaně, klame diváka, který je v očekávání, nakonec ale neumí překvapit. Tři hvězdy ano, nějaké nadšení z béčkové akční podívané nikoliv!! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Prvá verzia scenára bola nazvaná "Crystal Knights" ("Krištáľoví rytieri"). (m.a.t.o.)
  • V původní verzi byla linka s teroristy na přehradě falešná. V této verzi nemělo jít o teroristy, ale o najaté žoldáky, které následně univerzální vojáci zabijí, spolu se všemi svědky. Vše mělo sloužit k ospravedlnění programu Univerzální voják. Ve výsledném filmu nakonec byla ponechána verze s teroristy. (DEXTER099)
  • Ačkoli hráli protivníky na život a na smrt, v průběhu natáčení si ze sebe Jean-Claude Van Damme (Luc Deveraux) a Dolph Lundgren (Andrew Scott) dělali každou chvíli srandu a stali se dobrými přáteli. (Nathaniell)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama