Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Byla jsem velmi zvědavá, jak se s tím tvůrci poperou. Abych řekla pravdu, tak jsem očekávala něco úplně jiného. Konec mě vůbec nepřekvapil. Ze Sophie Marceau šel docela strach. Manžel ji měl hned odvézt k lékaři a nečekat na další šílenosti, které provede. Ovšem, to by jsme se zase nedozvěli, co byla ta příčina všeho. Výběr hereček je zajímavý už jen tím , že každá je úplně jiná a z každé vyzařuje úplně něco jiného. Musím říct, že z Monicy Bellucci vyzařuje mnohem větší temperament, ale za to určitě může její původ. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nebudu si hrát na chytráka, ale já to prostě nepochopil.... Nebylo to nudné, ale ani zábavné. Něco se dělo s ženou a vypadalo to, jako by se její mrtvá sestřička imaginárně vtělila do ní, ona žila její život až do chvíle, kdy se začala zase stávat sama sebou. Takto jsem to pochopil. To je hodně divné, že? 2* za dvě nádherné protagonistky, kterým věk snad jen prospívá!! :) ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

No lákadlo filmu je jasné a je celkem sranda sledovat proměnu nádherné Sophie Marceau (v tom datu narození se někdo musel seknout:) v nádhernou Monicu Bellucci.Film si drží napětí i tajemnou občas trochu hororovou atmosféru,říznutou Lynchem,která nenudí.No ale nějak nemám pocit že je tohle zase tak složitý film a opravdu si kvůli tomu nepřipadám jako génius.WTF kiddo??!! ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT! .. i když na druhou stranu je asi zbytečné očekávat od rozuzlení Proměny něco nového a překvapivého. Přece jen to není sci-fi, takže zjevně nepůjde o hrdinčinu fyzickou mutaci z jedné krasavice do druhé, nýbrž o nejoblíbenější zvrat většiny mysteriózních thrillerů této dekády. Dříve, než v půlce už není vůbec pochyb o tom, která bije, ale ani v nejmenším to nevadí. Atmosféra je po celou dobu neúprosně tísnivá, až je z ní těžko na žaludku .. a hlavně herecké výkony dvou ústředních dam jsou naprosto špičkové, o jejich přirozeně oslnivé kráse ani nemluvě. Je to pastva pro oči, která za sebou nechá také něco emocí a mírně zvýšený krevní tlak. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

No nič, akosi som tento film vôbec nepochopil - na môj vkus bolo všetko až príliš prekombinované. Mysteriózne filmy mám v podstate rád, ale keď už je tých mystérií v jednom príbehu príliš veľa, vtedy mi to už akosi začína vadiť. Neprekáža mi keď počas filmu musím rozmýšľať a dávať si všetko dokopy, ale občas darmo hľadať nejaké logické súvislosti. Ne te retourne pas ma veru moc neuchvátilo, a čakal som od toho predsa len asi niečo jednoduchšie. Celé tie neustále premeny Jeanne a všetkého naokolo už bolo také mätúce, že človek sa v tom napokon skôr či neskôr stratí - ako aj ja. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)

Reklama

Reklama