Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Jermann 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT! .. i když na druhou stranu je asi zbytečné očekávat od rozuzlení Proměny něco nového a překvapivého. Přece jen to není sci-fi, takže zjevně nepůjde o hrdinčinu fyzickou mutaci z jedné krasavice do druhé, nýbrž o nejoblíbenější zvrat většiny mysteriózních thrillerů této dekády. Dříve, než v půlce už není vůbec pochyb o tom, která bije, ale ani v nejmenším to nevadí. Atmosféra je po celou dobu neúprosně tísnivá, až je z ní těžko na žaludku .. a hlavně herecké výkony dvou ústředních dam jsou naprosto špičkové, o jejich přirozeně oslnivé kráse ani nemluvě. Je to pastva pro oči, která za sebou nechá také něco emocí a mírně zvýšený krevní tlak. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Divný film. Dlouho jsem se nudil a jediná dobrá scéna byla, když se Sophie Marceau mění v Monicu Bellucci. Obě bezpochyby ještě krásné ženy, ale proměna probíhá postupně a půl Sophie a půl Monicy to vážně nebylo nic pěkného. Jistě bylo to jen obrazně. Naštěstí závěr filmu vše vyřešil a konečně se něco začalo dít. Téma filmu bylo zajímavé, ale jak říkám, chtělo to trochu vzruchu i na začátku. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Psychické poruchy v dospělosti si Jeanne "přivodila" před osmým rokem svého života. Prožívá život se svým mužem a dětmi a přitom se sama sobě ztrácí a prožívá život někoho jiného. Psychothriller, který nakonec měl závěrečné rozuzlení a celkem dobrou atmosféru. Sophie Marceau i Monica Bellucci jsou pro film přínosem ( a moc hezkým ). ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ani v mých 30 letech mě nepřestane udivovat, co někdo dokáže natočit. Proměna je ten druh filmu, ve kterém vůbec nic nefunguje. Když tedy nepočítám moje salvy smíchu u scén, kdy se Sophie Marceau mění v Monicu Bellucci. Nápad to ale není špatný, zpracování je ovšem úděsné. Odpad nedávám jen kvůli odhaleným vnadám obou hereček. Ale od thrilleru s tajemstvím bych čekal něco mnohem, mnohem víc. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád snímky v ktorých je hlavným prvkom takpovediac "haluškový" premis, kedy hlavná postava nedokáže rozlíšiť čo je realita a čo predstava. Do "Premeny" som išiel najmä z dôvodu Monči, ktorá je pre mňa jedna z najkrajších žien na tejto planéte. Bohužiaľ, o filme v ktorom účinkuje tak pozitívnymi dojmami nedisponujem. Stotožňujem sa s názorom "Stvoriteľa", zúfalo nefunkčný snímok je toto, pričom zaradenie do horor žánru je pre mňa jedným obrovským frkom, ktorý ani vtipný nie je. Strata času - 35% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)

Reklama

Reklama