Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (853)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nezasmál. Jedna z nejlepších komedií za poslední roky. Vážně po dlouhé době první komedie, u které jsem se smál dialogům, ty jsou sepsány naprosto grandiózně. Prvních dvacet minut filmu jsem v podstatě nedělal nic jiného, než utíral slzy z toho, co scénarista připravil. Skvělé dialogy doplňují vtipné držkopády a chlapské chvástání, které zde funguje dokonale. Ženská polovička je rovněž vtipná a dobře doplňuje tu mužskou. Herci (ačkoliv některé z nich moc nemusím) zde skvěle zahráli to, co měli a pro některé z nich to byla skutečně jediná vtipná komedie v jejich filmografii. Jsem nadšený, pobavený a pokochaný. 90% 29.08. 2010 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Opät jedna z dalsich podobnych komedii rezisera Dennisa Dugana v spolupraci s Adamom Sandlerom a dalsich komikov, na ktorej som sa celkom fajn pobavil, ale neviem sa rozhodnut medzi 3* a 4*, pretoze som cakal trosicku viac. Trailer vyzeral byt super, ale nakoniec som sa nedockal toho, co som ocakaval, ale na nedelne popoludnie je to prijemna komedia, netreba mat ziadne velke ocakavania. Dennis Dugan natocil napriklad ZOHAN: KRYCI JMENO KADERNIK (2008), KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO (2007), (J)ELITA ZE STRIDACKY (2006), POLICAJTI NA BATERKY (2003) alebo VELKY TATA (1999)... 10.08.2010 ________ Adam Sandler - (Lenny Feder) +++ Kevin James - (Eric Lamonsoff) +++ Chris Rock - (Kurt McKenzie) +++ David Spade - (Marcus Higgins) +++ Rob Schneider - (Rob Hilliard) +++ Salma Hayek - (Roxanne Chase-Feder) +++ Maria Bello - (Sally Lamonsoff) +++ Maya Rudolph - (Deanne McKenzie) +++ Steve Buscemi - (Wiley) +++ Produkcia: Adam Sandler +++ Hudba: Rupert Gregson-Williams +++ Nemecka Cinema - 25% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto je tamtá kurva?“ – „To je naša babysitterka z Číny.“ Mám rád Adama Sandlera, ale toto mu nevyšlo. Je to skôr nevtipné tliachanie piatich kamošov, ktorí sa stretli pri jazere a rozprávajú si vtipy, ktoré, ako to už v dlhoročných vzťahoch býva, pripadajú vtipné len im. So svojimi rodinami blbnú v parádnej chate pri jazere a snažia sa sebe a svojim ženám a deťom dokázať, že hoci pribrali (ale kto od dvanástich nie?), nepatria do starého železa. Tipujem, že šialených 80 miliónov dolárov stála najmä práve chata a honoráre pre všetkých zúčastnených Adamových kamarátov. Bohužiaľ, Sandler mal tentokrát k dispozícii slabý scenár, ktorý pozostáva z neveľmi spolu navzájom (ne?)súvisiacich scén. Občas sú trocha vtipné, občas nie sú vtipné vôbec, no skoro ani raz nie sú vtipné na popukanie. Našťastie, výprava je fakt krásna, herci zohraní (i keď sa mi zdalo, že namiesto tímovej improvizácie každý šiel one man show a spolu mali len minimálnu chémiu, pomaly ako keby každý svoje scény natočil oddelene s dablérmi) a niektoré scény (lano do jazera, šíp) a vtipy na pokračovanie (štekanie psa, ázijská slúžka, tri dcéry) ako-tak pobavia. Divákom to ale stačilo, viď. závratná celosvetová tržba 271 miliónov. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání. Ani můj oblíbenec Adam Sandler nemohl nic vylepšit. Příběh totiž v podstatě nemá hlavu ani patu, nenajdeme tu žádné nečekané zvraty ani žádnou stěžejní myšlenku, podle které by scénárista čerpal další nápady, Mě to skutečně přišlo, jako kdyby si herci pořídili pěknejch pár sudů piva, vyrazili za dětskými radovánkami a přitom to všechno natáčeli na kameru. Prosně šílená ujetost, která nezná mezí a která ale bohužel trochu pozbyla dobrého a improvizovaného humoru. A bez něj ihned ztrácí jakákoli Sandlerova komedie své kouzlo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Teď už opravdu nelze přehlédnout sestup Adama Sandlera. Kde jsou časy Kliků, 50 x a stále ... nebo Kurzů sebeovládání. V poslední době si vzal Sandlera pod režisérskou taktovku Dennis Dugan výsledek se k mé spokojenosti ne a ne dostavit. Nenadchnul mě ani Chuck s Larrym ani Zohan. Postrádám prostě více vtipných situací. Machři se sice snaží místy tvářit dospěle anebo alespoň výchovně. Ale ty scény, které dokáží rozesmát prostě nenacházím. Humor je dosti fekální, nic s čím bychom se ve spojení se Sandlerem nedočkali, tady se na něj sází ovšem až moc.PS: Když si vzpomenu na nějakou vtipnou scénku tak ji sem určitě napíšu :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Natáčení probíhalo od 18. května 2009 ve Southborough ve státě Massachusetts. Dále pokračovalo ve Východním Warehamu, Essexu a Marbleheadu. (forsberg)
  • Scéna, v ktorej všetkých 5 hlavných postáv sedí na stoličkách pred domom pri jazere na slnku, bola v skutočnosti extrémne chladná. Mimo záber boli umiestnené vonkajšie ohrievače, aby sa herci, ktorí boli všetci oblečení v tričkách a šortkách, mohli medzi jednotlivými zábermi zahriať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama