Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Baileygates dělá už 17 let u policie. Je to dobrácký, tvrdě pracující chlapík vždy ochotný pomoci a také milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti. Když přeruší léčbu, Hank jeho druhé já udeří. Je agresivní, pije jako duha a rád se pere. Charlie a Hank zkrátka nemají vůbec nic společného, kromě jedné maličkosti oba se zakoukali do Ireny Waters, půvabné ženy na útěku. Teď spolu budou muset Charlie a Hank svést boj o její přízeň. A jak tohle dopadne? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (604)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Morbídne, extrémne, nápadité a úchylné, no Carrey sa na to hodí, občas ma to dokonca aj pobavilo, ale bolo toho veľa, po hodine to bola nuda. Aj z prehnaného dobráka sa dá urobiť komediálny film na ostro. Osobne to však nemusím, je to ten štýl Blbý a blbší, či Ace Venturu, často rozpačité v tom preháňaní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mne, ani môjmu druhému ja nepripadalo na tejto komédii nič tak vtipné, aby som ju mohol považovať za vtipnú a aby som mal niekedy chuť si ju pozrieť znova. Tie tri hviezdy sú dosť nadsadené, Carreyho je mi občas ľúto, že nechápe, kde je miesto bývalých úspešných komikov, hlavne potom, aké výkony už dokázal podať v niekoľkých výborných drámach. ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Ksichtění Jima Carreyho na mě obvykle působí jako odpuzovač, Renée Zellweger má k mým idolům taky řádný kus štreky daleko, ale dala jsem filmu šanci. Sledovala jsem s mírným zájmem, jak puťka Charlie střádá křivdy a čekala, kdy mu konečně bouchnou saze a vrátí neuctivým spoluobčanům vše i s úroky. Jenže paradoxně právě zrození hnusáka Hanka bylo tím okamžikem, kdy se humor definitivně zanořil do hnoje nevkusu, kterým se zatím akorát po pás brodil. Jakkoliv bych tuto komedii asi považovala za snesitelnou, nechtělo se mi ještě spát a tak nebyl důvod mrhat časem u lehce otravného průměru. Za první třetinu tedy 48%, moje duševní účast na zbytku filmu je silně nepravděpodobná. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nepatří to sice mezi ty nejlepší "Carreyovky", ale pořád je to zábava, Carrey opět předvádí celou řadu svých ksichtů, ale je to kolísavé, občas je to nebetyčná sranda, která po chvíli přeroste v trapnost. A tak pořád dokola. Český dabing je přímo úděsný, některé postavy mají dokonce stejný hlas. Taky nesmím zapomenout na Renée Zellweger (kterou přímo nenávidím v tom jejím Deníku), která Carreymu slušně asistuje a navíc je to asi jediný film, kde jí to opravdu sekne, ale za to může asi ten sexy kompletík, který má na sobě celý film. Od bratří Farrellyů ale doporučují spíše Něco na té Mary je, nebo Blbý a blbější, to jsou o třídu lepší komedie, než Já, mé druhé já a Irena. 6,5/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Má to aj odborný výraz. Máš o koliesko viac.“ Ja, moje druhé ja a Irena som prvý raz videl v roku... v roku... no proste strašne dávno. Vtedy som mu dal (s miernym, ale neskrývaným opovrhnutím) 2*. Keď som si ho ale opäť pozrel v roku 2022, musel som zvýšiť na 3*. Zo začiatku som sa fakt dobre bavil. Prestal som sa na niečo hrať a užívam si už aj buransko-záchodové komédie a v tomto smere je film vcelku vydarený. Drastická hláška („Dúfam, že sa spoznáme lepšie. Prehĺtaš?“) strieda ostrý dialóg, scéna scénu (umlátenie šoférom limuzíny). Myslel som si, že to dosiahne na štvrtú hviezdu. Najviac sa mi páčil brutálny retrospektívny úvod a následne moment, v ktorom sa to v hrdinovi konečne zlomilo a začal sa mstiť ľudským (i zvieracím) obyvateľom mesta. V polovici ale začala nepochopiteľne víťaziť rozvláčnosť. Neviem, či sa tvorcovia naozaj vážne pokúsili analyzovať duševne chorého človeka, alebo aj to bol z ich strany vtip, tak či onak nevyšla ani jedna z možností a je to proste nuda. I v druhej polovici sa síce našťastie nájde pár extra kurióznych WTF okamihov (albín) a zážitkov (Renée Zellweger jemne kopúca do kravy, ktorá odmieta zomrieť) a oceňujem, že bratia Farrellyovci nepoznajú hranice (čo je pri komédii skoro vždy fajn). Ale už to proste nie je ono. Na najlepšie farrellyovské komédie sa to nechytá (Niečo na tej Mary je, Blbý a blbší). Ani zvyšok ľudstva nebol nejak extra nadšený a film síce na celom svete zarobil 149 miliónov, čo pri rozpočte 51 nebolo až také zlé, ale proste od Carreyho sa v tom období čakali iné, oveľa, oveľa lepšie výsledky. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (21)

  • Jim Carrey (Charlie) zaimprovizoval scénu, v níž jej mají jeho synové políbit. (HellFire)
  • "Irene" se z řečtiny překládá jako "klid". Irena (Renée Zellweger) se ve filmu neustále snaží uklidnit obě osobnosti – Charlieho i Hanka (Jim Carrey). (HellFire)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 90,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 149,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama