Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Baileygates dělá už 17 let u policie. Je to dobrácký, tvrdě pracující chlapík vždy ochotný pomoci a také milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti. Když přeruší léčbu, Hank jeho druhé já udeří. Je agresivní, pije jako duha a rád se pere. Charlie a Hank zkrátka nemají vůbec nic společného, kromě jedné maličkosti oba se zakoukali do Ireny Waters, půvabné ženy na útěku. Teď spolu budou muset Charlie a Hank svést boj o její přízeň. A jak tohle dopadne? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (604)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Ježiši marjá! Živej nanuk!" Jima Carreyo buď milujete, a nebo nenávidíte. Tohle je typický zástupce jeho gumového obličeje a ulítlých komedií. Já se nicméně řadím do první skupiny lidí, takže Carreyo miluju a tenhle film taky. Jim má bláznivých komedií mnoho. Tenhle se jim nijak nevymyká. Ujetý humor, přehnané scény, absurdní příběh. Vše Irena a dvojice Charlieho splněno do puntíku. Navíc tady musím vyzdvihnout i český dabing. Dejdar k tomu prostě patří a já si užívám tuhle bláznivou komedii pouze za jeho přítomnosti. Jasně, pokud takovému přiblblému humoru neholdujete, nemá smysl na tohle koukat. Máte tu sexistický humor, hloupé narážky a hlavně důležitý fakt, že Charlie je nemocný a má rozdvojenou osobnost. Přesto Jim hravě zahraje Charlieho i Hanka. Hned po dvojici Ace Ventura, miluju i tenhle film. Viděl jsem ho mockrát a i když ho teď vidím, tak se u něj skvěle pobavím. Na to, že má film skoro dvě hodiny, tak jako komedie neztrácí ani chvíli. Navíc Carrey baví spolu se svými třemi černými syny po celou jeho délku. (80 %) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Schizofrenie trochu jinak!! Přiměřeně vtipný Jim Carrey v ultravulgární taškařici, která nejprve představuje Charlieho coby slušného poldu, kterému prchla manželka s černým liliputánem a na krku zanechala (až kultovní) černá trojčata. Ventil pak Charlie našel ve svém alter egu, které popustilo uzdu a z Charlieho je vzápětí magor Hank, co topí ukecané holčičky v kašnách. Nezastavitelní bratři Farrellyové měli naprosto volnou ruku a do scénáře tak pronesli neuvěřitelné množství vulgarit, kterými zesměšňují kdekoho. Konstelace těch povedených vtipů je ale minimální, nesmyslná zápletka i přepálená stopáž navíc ubírají další bodíky. V miniroličkách se pro zajímavost objeví kupříkladu tenistka a modelka Anna Kournikova nebo hvězdný hokejový veterán Brendan Shanahan. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější bratři Ferrellyovi se opět spojili s Jimem Carreym a natočili další těžkotonážní komedie založenou na Carreyho šklebech. Tentokrát se však jedná o film bez špetky humoru a celé dvě hodiny jsem se bezmezně nudil. Tímto filmem se tvůrci dostali do bahna, ze kterého zatím ještě nevylezli. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nepatří to sice mezi ty nejlepší "Carreyovky", ale pořád je to zábava, Carrey opět předvádí celou řadu svých ksichtů, ale je to kolísavé, občas je to nebetyčná sranda, která po chvíli přeroste v trapnost. A tak pořád dokola. Český dabing je přímo úděsný, některé postavy mají dokonce stejný hlas. Taky nesmím zapomenout na Renée Zellweger (kterou přímo nenávidím v tom jejím Deníku), která Carreymu slušně asistuje a navíc je to asi jediný film, kde jí to opravdu sekne, ale za to může asi ten sexy kompletík, který má na sobě celý film. Od bratří Farrellyů ale doporučují spíše Něco na té Mary je, nebo Blbý a blbější, to jsou o třídu lepší komedie, než Já, mé druhé já a Irena. 6,5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto brutalni komedie s obcas drsnejsima vtipkama a krimi zapletkou. Ale pribeh tu neni dulezitej, tohle je proste jedna velka show krutaka Jima, kterej rozdvojeni osobnosti dotah k naprosty dokonalosti. A nejbrutalnejsi je zaver, kdy uz to neni bud Charlie nebo Hank, ale oba najednou a vzajemne se rubou. Proste nebejt Carreyho, tak je to jen prumerna komedie, ale co ten tady vyvadi, to snad ani neni mozny a posouva tuhle komedii o nekolik trid vejs. Za zminku taky stoji jeste docela pekna Zellweger a tri pekne sprosty synacci. Proste perfektni komedie, ktery tech par hluchejch mist rad odpustim. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (21)

  • "Irene" se z řečtiny překládá jako "klid". Irena (Renée Zellweger) se ve filmu neustále snaží uklidnit obě osobnosti – Charlieho i Hanka (Jim Carrey). (HellFire)
  • Ve scéně, kde Renée Zellweger (Irena) kopne Jima Carreyho (Charlie/Hank) a shodí jej přes zábradlí, nebyl použit žádný kaskadér. Scéna se natáčela několikrát, nakonec se použil první záběr. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama