Reklama

Reklama

Van Diemen's Land

Trailer

Obsahy(1)

Macquarie Harbour je brutální australská kolonie pro trestance nacházející se v Tasmánii. Trestanci byli odsouzeni hnít tu tisíce mil od domova. Ploty nebyly potřeba, protože nepřátelská krajina kolem se ukázala být více nepřekonatelnou hranicí než klec.  Film je založen na skutečné události a vypráví příběh osmi odvážných uprchlíků, kteří se v roce 1822 snaží uniknout z tohoto pekla do neznámé buše. Skupinku z Irska, Skotska a Anglie spojuje jedno - chuť po svobodě. Buš je však neúprosná. Zoufalí a ztracení jsou nakonec hlady dohnáni k stále děsivějším činům. (beran-ek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Prečo ja kukám na takéto veci počas obeda? Prečo vôbec kukám na podobné filmy? Kto má chuť na samovraždu, alebo chce vidieť hodinu a trištvrte neustálej depresie na obrazovke Van Diemen's Land mu sadne ako uliaty. Kto chce vidieť drsných mužov v drsnom lone prírody a v bezvýchodiskovej situácii, ktorý sa uchylujú k čoraz väčším ohavnostiam opäť si prídu na svoje. Opäť filmu pridáva šťavu aj fakt, že je natočený podľa skutočných udalostí. Nieje to zlý film. Scény surovej brutality sú síce natočené veľmi decentne, no pri troche fantázie človeku k nepríjemnému pocitu v žalúdku bohate postačia. Žiadnu prehnanú akciu však netreba očakávať, preto sa môže veľmi ľahko stať, že film začne ku koncu nudiť. S menším sebazaprením som ho však dopozeral, a záverečné vysvetlenie som čítal zo zatajeným dychom. Po Valhalle Rising tu máme opäť snímok vhodný na navodenie depresie. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojen. Právě jsem jako regulérní masožrout dojedl steak, který byl víc, než krvavý. Sice to chvíli trvalo, příprava a takový ty věci kolem, ale jak došlo na jídlo, byl jsem u stolu zase první! Kdybych nebyl, bůh ví, jak a kde bych skončil, ale na to raději nemyslím. Takový výlet v krajině, která je nádherná a děsivá zároveň za to rozhodně stál a že zrovna nebyla po ruce žádná, pořádná příloha, to já vidím jako zcela drobný, nanicovatý a nepodstatný detail. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trestanci jedné z kolonií Jejího veličenstva se rozhodnou zkusit štěstí v Australské buši a prchnou strážím z nucených prací. Uprlíci jsou zprvu stíháni od čehož je po čase upuštěno a tak jim nebrání nic ve vychutnávání svobody. Problém je jen jediný. V buši není vůbec nic k snědku. A taková Austrálie skutečně je... Když dojdou zásoby, někteří zeslábnou natolik, že jen těžko jdou dál. Myšlenka se kterou si pár mužů hrálo již delší čas přeroste v čin a spícího muže zabijí sekerou. Maso pak upečou a nabídnou ostatním. Tím se celkem jednotná ač z hlediska národností nesourodá skupinka rozdělí na ty co ve jménu Boha nepozřou lidské maso a raději nejí a dál čekají na nalezení potravy a na ty bez předsudků, jež začnou znovu nabývat sil. Jenže zabitý nebožák je za čas sněden a skupina má dále hlad a tak vyhlíží dalšího kandidáta... V partě začne fungovat těžká paranoia, nikdo nikomu nevěří ač se jednotliví muži mezi sebou navzájem ujišťují, že se budou chránit před ostatními....Divák je nucen přemýšlet , jak by se v podobně krajních situacích choval on... Snímek končí naprosto drsně a ještě drsnější na tom je, že byl natočen podle skutečné události.... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda Tasmánie, tedy pokud tam zrovna nejste v trestanecké kolonii, živoříte a rozhodnete se pro útěk. Tamní krajina je totiž sice nádherná, ale zároveň drsná, nelítostná a hlavně taky záleží, s kým utečete. Pokud totiž nemáte dostatečné zásoby a jediným zdrojem potravy se můžete stát vy sám, je tady problém – zvláště když ostatní mají velký hlad a žádné morální zábrany. Některé scény byly vážně docela drsné (zvláště pak zabití prvního z vězňů), některé pasáže zas pro změnu zbytečně nudné a nezáživné. Tady si člověk prostě nevybere. Příběh zajímavý, krutý – drsný, herecké výkony některých zúčastněných taky nebyli marné, nicméně jsem postrádal pořádně vygradovaný a brutální závěr – pak už jen závěrečné titulky a jak dopadl jediný přeživší – nu špatně… ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Temný,pochmúrny a mrazivý film,natočený podľa skutočnej udalosti.Nič iné len hory,obrovské lesy,zatiahnutá olovená obloha,vlhko a ticho.Van Diemen´s Land je starší názov ostrova Tasmania,kde sa dej filmu odohrával.Príbeh o trestancoch,ktorý utiekli a vydali sa cez divú Tasmániu.Dej sa ale vlečie veľmi pomaly,ale nenudí.Zároveň je to aj príbeh o odvahe,ale aj kanibalizme,pretože hlad je veľký nepriateľ.Na to,že je to prvý celovečerný film toho režiséra,a to veľmi mladého,niet čo vytknúť.Ale to nie je prvý film o týchto trestancoch,v roku 2008 bol natočený film Last Confession Of Alexander Pearce,ale bol hodne kratší a ináč spracovaný.Dobrý film,ale nemal som z neho dobrý pocit.A dosť ťažko sa sleduje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Malú rolu vo filme si zahral aj samotný režisér Jonathan Auf Der Heide, a to vojaka v člne. (MikaelSVK)
  • Okrem ostrova Tasmánia sa filmovalo aj v jednom z austrálskych národných parkov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama