Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První polovina by byla za velmi silné čtyři - horolezecké dobrodružné filmy mám rád a ve Vertige by se napětí dalo krájet. Jakmile ale na scénu nastoupil vrah, stala se z filmu vyvražďovačka, jakých je na filmovém poli mraky. Nicméně i tak jde o velmi solidní oddychovou podívanou. Za horor bych to však moc neoznačoval. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Už nikdy se nebudu na chorvatskou krajinu dívat s klidným srdcem. Opět zde není nic nového, parta kamarádů uvízne ve skalách a brzy zjistí že překvapivě "nejsou sami" a hory, jak to bývá zvykem, obývá kdosi silně zdegenerovaný. Anton mi přišel spíš jako agresivní verze Oty Rákosníka, asi to bude znít divně, ale podle mě by i ten zdeformovaný psychouš měl mít trochu charizma (například jako někteří dělníci z Ajových Hor), což Anton postrádal. Ne jednou se mi vybavil Pach krve, na to byl ale Anton málo strašidelný/zmutovaný. Ale ty herci - hrůza. Sympatická postava jedna (plešoun), nechápu, co tam sakra dělalo to nedomrle, co vypadalo tak na 14 let, furt všechno kazil a klepal se strachy. Jak s ním mohla chodit tak hezká holka nechápu. Ovšem štvala mě taky, ještě nikdy mi tak moc nevadilo, že někdo v jednom kuse brečí. Druhej pár nehodnej zapamatování. Jako obyčejně se ty postavy chovají nejdementnějším možným způsobem. Kdo má nakoukáno, bude po prvních pěti minutách přesně vědět, kdo přežije a kdo umře (což mě osobně zklamalo ještě víc). Cení se ovšem jedna věc - nenudila jsem se. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý príbeh piatich mladých ľudí,troch chlapcov a dvoch dievčat na horolezeckej túre.S veľmi smutným koncom.V prvej polhodine filmu krásne zábery hôr,zhora,zdola,so všetkých strán.Potom už len naháňačka lesom,krvavá brutalita,vraždenie.Podoba z filmom Wrong Turn je tu určite ako aj s inými podobnými filmami.Škoda že herci nehrali lepšie,až na toho drbnutého psychopata,ten to hral asi najlepšie.Prvá polovica filmu bola lepšia ako druhá,aj keď nebola krvavá.Dej je nasadený do Chorvátska v pohorí Risnjak,ale natáčaný bol doma vo Francúzsku v Alpách.Skúsil som film porovnať s filmom Deliverance a Ritual,ale nejako mi to nepasuje.Vertige má oveľa viac spoločného s akčným horrorom,komerčným,ako z tými dvoma filmami.No nuda to nie je,film sa oplatí pozrieť,keď už kvôli ničomu inému,tak kvôli prvej polhodine. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Mazec. Ještě teď mě mrazí po celém těle. Frantíci vědí, jak natočit dobrý hororový příběh. Tento je ještě zasazený do krásné přítody na Balkáně, což je další plus. Ze začátku je to velmi napínavé, pak to sice upadné do klasické vyvražďovačky, ale v tomto případě budiš. A ten lesní tarzan byl fakt dobrej. Konec také nebyl šťastný a takových je málo. 75% ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo jako slušný průměrný horůrek,kde se v určitých chvílích docela strachujete,co je zdrojem děsu. Ale tak hloupé,nesympatické a nemyslící postavy jsem už dlouho neviděla. Navíc když vstoupí na scénu rádoby zabiják veškeré kouzlo se ztratí někde za balkánskými skalami. Od druhé poloviny to jde zkrátka zcela do kopru. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)
  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)

Reklama

Reklama