Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

hippyman 

všechny recenze uživatele

po Bucket Listu jsem se na další Reinerův film celkem těšil. a výsledek? pěkný styl vyprávění, množství hřejivých momentů a mouder, absence otřepaných frází, autentický soundtrack a příjemná stopáž. pět stručných důvodů pro pět hvězd. za pochvalu určitě stojí i velice příjemné výkony mladých herců. snímek, který ve mně zapustil kořeny. 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Otázka každé ztřeštěné mladé holčiny: Má mě rád, nemá mě rád. A do toho si trhá lístečky dokud z pampelišky nezůstane jenom stonek. Nádherně a neskutečně příjemně odvyprávěný dětský příběh o láskách, strastech a radostech, kterých se člověk může dočkat, ale i nemusí. Každopádně v každém ohledu ho tento film svojí láskou zahřeje a na hodinu a půl vyloudí pohodový úsměv na obličeji. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Má mě rád,nemá mě rád? Typická otázka,po jejíž odpovědi prahne asi každé srdce malé holčičky. Příjemný a úsměvný příběh o Bryceovi a July, kteří jsou odmala sousedi a jak postupem času dospívají, začnou cítit jeden k druhému něco víc. Děj u mě vyvolal po celou dobu úsměv. Příjemné prostředí šedesátých let, sympatičtí dětští herci a hlavně pohodová atmosféra, jakou jsem už dlouho nezažila.Takové něžné pohlazení po duši. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skoré 60.roky. Tento film je vyrozprávaný veľmi netradične. Je totiž rozprávaný na preskáčku. Pár minút ho sledujeme z pohľadu chlapca, následne sa dej reštartuje, vráti sa dozadu a vidíme rovnakú scénu, ale teraz z pohľadu dievčaťa. Je to super, osviežujúce a šikovné. Film je pútavý, za čo vďačí jednotlivým príhodám, ktoré sú rozprávané s veľkou dávkou nadšenia a elegancie. Rozhodne film, ktorý zanechá dojem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zrkadlový obraz zbližovania sa dvoch nerovnakých pováh mladej dvojice má v sebe veľa odpozorovaného z okolia. K výhradám: Možno je pre Američanov typické dialógové rodinné zhrozenie pri spoločnom stole z možnej nákazy salmonely z vajíčok od suseda, pre mňa je to čistý bullshit. Podobne následné zisťovanie dvora zo sliepkami, v zmysle, že či je tam aj kohút a ako ho zistiť. Typicky neprirodzená scéna do filmu, pridaná len pre efekt a zároveň dôvod, prečo s hodnotením nejdem do absolutória. Pretože takýchto scén bolo vo filme viac. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)
  • Knihu, podle níž je film natočen, napsala americká spisovatelka Wendelin Van Draanen. Zatímco ve snímku se příběh odehrává v šedesátých letech dvacátého století, v knize po roce 2000. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama