Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

pepo 

všechny recenze uživatele

Nádherné!!!!! Najlepší romantický film od uf... ani neviem. Asi od Love Actually. Kombinácia úvodu Forresta Gumpa a My Girl + originálne rozprávanie príbehu. Fakt pecka. P.S. je to aj pre chalanov :)Malý nenápadný kvalitatívny comeback Roba Reinera, tvorcu hollywoodskych klasík ako napr. Stoj pri mne, Keď Harry stretol Sally, Misery alebo Zopár správnych chlapov. Keď už nie najlepší, tak určite najkrajší film o prvej láske za posledných mnoho rokov. Bryce je sympatický mladý chlalan, ktorý práve končí základnú školu a zamiluje sa do svojej susedky a spolužiačky Juli. Z dvoch vzájomne sa prelínajúcich sa perspektív vyrozprávaný príbeh, ktorý dokáže očariť diváka v každom veku. Povedomé situácie, ktoré sme všetci zažili sa striedajú z chlapčenského aj dievčenského pohľadu a tvoria roztomilú mozaiku o rozdielnych chápaniach rovnakých situácií odlišným pohlavím. Snímka, ktorá sa nedá nezamilovať už len kvôli skvelému ústrednému páru a hlavne vyriešeniu odvekého tajomstva, ktoré nás ako deti počas prvej lásky trápilo najviac. Čo si o nás ten druhý myslí? Veľká škoda, že americký distribútor film potopil a nedostal sa do širokej distribúcie. U nás vyšiel aspoň na DVD pod názvom Má ma rád, nemá ma rád. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Audiokniha s pohyblivými obrázky. I kdybyste nevěděli (jako třeba já), že jde o adaptaci románu, tak vám to bude záhy jasné. Tady totiž obraz není ničím více než nutným doplňkem. Nic se jím nevypráví, vše je řečeno výhradně slovy. Mnoha slovy. Působí to prostě jako předčítání knihy. Ovšem je třeba uznat, že výborné předčítání (zřejmě) zdařilé knihy. ()

Reklama

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

To byla tak kouzelná podívaná, že se z toho nemůžu vzpamatovat. Milý příběh o dvou dospívajících lidech, který je o to zajímavější, protože je vyprávěný neskutečně uvěřitelně z pohledů obou a tím tento snímek ještě nabírá svou hodnotu. Vždyť kolikrát se vám stalo, že jste něco udělali a ten druhý si to vyložil úplně jinak? A o tom to přesně je... Nechala jsem se unášet tou naivní atmosférou a příběh plynul s lehkostí dál. Hodina a půl je relevantní délka filmu, i když jsem se na konci filmu přistihla, že bych uvítala i několik okamžiků s hlavními hrdiny navíc. Juli je úžasná postava plná nadějí a iluzí a je svá, což se mi na ní hodně líbí. Navíc objevila svůj diamant! Viděla v Brycovi něco, co ostatní neviděli a snad ani on sám. Líbí se mi i vytrvalost Juli, protože i přesto, že Bryce jí zrovna nenahrával, ona se snaží dál. Dávám 4*, ale možná to časem zvednu na 5*. ;) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Opravdu nadhernej film. Jeden z tech, kterej je vlastne vicemene o nicem a je problem popsat, o co tu vlastne slo, ale kterej je nutny videt kuli ty perfektni pohodovy a optimisticky atmosfere. Pribeh dvou deti, sousedu, ktery se maj chvily radi, chvily se nesnasi a to vlastne tak nejak bez toho, aby se spolu poradne bavili. Vse navic ozvlastneny tim, ze je kazda dramatictejsi situace stridave odvypravena s pohledu obou hlavnich postav. A Reiner mel neskutecny stesti na detsky herce, oni jsou fakt paradni a zastinujou i kvalitni dospely obsazeni v cele s Quinnem, kterej uz drobet zestarnul a misto toho charismatickyho frajera s psychopatickejma ocima pripomina oplacanyho tatika. Skoda, ze film neni o pulhodinku delsi, rozhodne bych se rad kouk na hlavni dvojku v dospelosti. Jinak neni moc co resit, prijemna kamera i hudba, sem tam nejaka komedialni scenka a vysoce prijemne stravenejch 90 minut. A da to vzpomenout na Reinerovo masterpiece Stůj při mně. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím si mě Flipped získalo, protože od první chvíle je jasných několik věcí, které mohou být jednoznačně brány jako negativa. 1) je evidentní, že film není původní formát vyprávění tohohle příběhu. 2) nízký rozpočet je bohužel až příliš vidět, jakmile má kamera zabrat něco většího než průčelí domu, a ty barvy krajiny jsou opravdu děsivě kýčovité. 3) příběhů o tom, jak se on a ona hledali a během toho se několikrát minuli, už tu byla hromada.... Naštěstí Rob Reiner, ostřílený veterán působivých vyprávění někdy o lásce (někdy až za hrob, muhehe), někdy o přátelství, se vložil vedle režie i do scénáře, a dal ve spolupráci s prověřenými dospělými a výborně vybranými (a hrajícími) "dětskými" herci vzniknout dalšímu zdobnému zářezu na pažbě své fotopušky. Nevěřte tomu, že jste "tohle" už mnohokrát viděli, v případě Flipped to není pravda. Tedy trochu ano, ale víc se s tím už asi opravdu udělat nedalo. Škoda, že nebyla dotažená ještě linie s Bryceovým otcem, ale s tím se dá docela bez problémů žít. Flipped není dětské ani dětinské, na pár místech mne dojalo, a každopádně mi zlepšilo náladu. Navíc i bez potoků slz a šestákového blábolení z červené knihovny. A takových filmů není nikdy dost. 80% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)
  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)
  • Natáčelo se od července do srpna 2009 v americkém státě Michigan, konkrétně ve městech Manchester a Saline. (BMW12)

Reklama

Reklama