Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě tenhle film nelákal, ale nedávno mi byl doporučen, dal jsem mu šanci ... a nelituju. Dostalo mě to. Dojalo. Je to krásný, milý, zajímavě odvyprávěný příběh. A fun fact: Při sledování jsem si vzpomenul na film Stand by Me, přesné vykreslení těch vztahů mezi dětmi mi ho úplně hrozně připomínalo. No a překvápko - on to natočil stejnej režisér :-) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva rozdílné příběhy spojeny v jediný. Dva lidské osudy, které se propletou. O tomto vypráví nesmělý příběh dvou dětí, které se jednoho dne potkají a s rozdílnými pocity pak vykreslují společné chvíle a společné dospívání. Nevinné vyprávění o první lásce by se mohlo zdát každému kýčovité a neoriginální. Zde ovšem velmi citlivě vykresleno a nijak hloupě. Když vzpomenu na mnohé absurdní a tupé příběhy, jimiž nás krmí Hollywood, musím přiznat, že toto dílo je svěží vítr v této žánrové kategorii. Vřele doporučuji a myslím, že nikdo neprohloupí, když se na chvíli vrátí do dětských let s tímto nádherným filmem. 90% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická romance, která vypovídá o tom, že i pán Reiner byl kdysi mladý a zažil něco tak skutečného, co následně musel převést na filmové plátna. Po Bučkovem liste začal opět točit sračky, nesnáším tyhle "malé" snímky, které se snaží citově vydírat a poukazovat na křehkost ranných vztahů, ehm každopádně jsem hotový, 4/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner už jednou o dětech vyprávěl a když se po čtyřiadvaceti letech k tématu vrátil, udělal určitě jen dobře. Flipped je jednoduchý film, vylepšený jednoduchým nápadem - story o vyrůstání jednoho chlapce a jedné dívky je prostě napřeskáčku vyprávěna z obou pohledů. Milý tón příběhu je občas oživován nějakým tím drobným zvratem, spočívajícím právě v rozdílnosti pohledů na věc, každopádně pohoda nevymizí po celých devadesát minut. Herecky se také zadařilo, zejména čtrnáctiletá Madeline Carroll svou rolí žije. Výtku bych měl k výstupu postiženého strýčka v cukrárně, který je až okatě předvídatelnou povinností, jinak se jedná o povšechně příjemnou, náladu upgradující záležitost, jejíž vlezlost člověk ohodnotí na základě aktuální nálady. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Má mě rád, nemá mě rád bych zařadil vedle Moje první láska mezi povinnou filmovou "četbu" pro mladší diváky. Nenáročná, příjemná podívaná, plynně vyprávějící osudy dvou mladých, citově zmatených lidí. Neokoukané tváře způsobují, že se film tváří přirozeně a civilně, Anthony "Green" Edwards a Aidan "Šakal" Quinn potěšili, hudba příjemně dotvářela atmosféru padesátých let a to všechno znamená, že Rob Reiner se snad konečně vrátil ke svým režisérským začátkům. Výborný mi přišel nápad s převyprávěním událostí z pohledu obou hlavních představitelů, nepamatuji se, kde bych něco podobného viděl naposled. Podobně nenápadné a "malé" filmy mám rád, dokáží mě často překvapit a já jsem rád, že se jim za to můžu odměnit vysokým hodnocením. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)
  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)
  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama