Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dneska si pouštíme na počest včera zesnulého Buda Spencera. Film, který jsem miloval na VHS u tety v Hostivicích v době, kdy u nás ve městě ještě nikdo videopřehrávač ani neviděl. Nestárnoucí klasika, tabadabataptap, tabadabataptap... Jasně že to je bejkárna, ale tak fantasticky promyšlená, že si zkuste něco podobného napsat dneska. Žádná parodie která v posledních dvaceti letech vznikla, nesahá bugatce ani po blatníky. Dabingové mistrovství a zároveň pro nás mladší nezvyklé obsazení některých postav, protože v tomto filmu mluví (v závorce typičtější dabér a číslo dabingu, v něm se objevil) Jiří Ornest Terence Hilla (Pavel Trávníček ve 3.), Jiří Zahajský Buda Spencera (Jiří Zavřel ve 2., Jan Schánilec ve 3.). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer aneb co se stane když jim zničíte jejich milované auto. Je to zase neuvěřitelná zábava plná rvaček a humoru. NAvíc tady se objevý i ďábelský Pleasence, který podává zase super výkon. Humor je azse jednoduchý ale bombový. A scéna v posilovně je boží. Jediné co my trochu vadilo byla hudba, sice ta úvodní písnička byla dobrá ale nemusel bych jí slyšet prakticky každých 20 minut. Silnějších 4*. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Nějak už na mě nefunguje regrese do nižšího vývojového stádia. Dokážu si rozumově připomenout pocit, když jsem ve dvanácti letech v přeplněném kině šílel smíchy u Spencera na motorce a moje srdce bušilo v rytmu jásavého hudebního podkresu. A dnes - nic, nic, nic. Obdivuji Hillovu pohybovou průpravu, která je fantastická, ale raději teď shlédnu klasický balet, protože tam nemáte ten přitroublý děj a dialogy, jen sledujete jak která baletka zvládne tu a tu figuru. Potřebovalo by to duševní návrat do páté třídy a toho už nejsem schopen. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Konečně spokojenost. Po sérii těch „méně dobrých“ filmů mé oblíbené dvojice jsem se dostal k jednomu z mých nejoblíbenějších kousků. Již úvodní závod nabízí parádní podívanou, kterou scénárista okořenil několika solidními hláškami a ve chvíli, kdy se na scéně objeví skupina gangsterů započne klasická komedie, na kterou jsme zvyklí. Pěstní souboje, honičky, vzájemná nevraživost – to všechno tu samozřejmě nesmělo chybět. Oba herci opět předvádí slušné výkony, milovníci starých aut i motorek si přijdou na své. Samozřejmě tu nechybí ani jistá teatrálnost, která po letech už nemá to správné kouzlo, ale i tak dávám lehce nadprůměrné hodnocení. 70%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že se vrátím k filmům s Budem Spencerem a Terencem Hillem, a to se strachem, že po letech zjistím, jaká je to vlastně kravina. Jenže namísto toho jsem zjistil, že tahle dvojice je pořád skvělá, že pořád baví a že si musím těch jejích filmů sehnat více. Zábavné, parťácké a pořád vtipné i ve své absurditě. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Hlavní dějiště filmu se nachází jižně od stadionu Vicente Calderóna, zbořeného v roce 2020, kde se v roce 1974 nacházela velká promenáda, která jej přímo spojovala s „Puente de Toledo“ (most přes řeku Manzanarre); uprostřed byla silnice M-30, která byla velmi frekventovaná, ale nebránila výhledu. Ve 21. století však byla v tomto místě zvýšena silnice M-30, která dříve procházela korytem řeky Manzanarre. (sator)
  • Ačkoliv Bud Spencer (Ben) vypadá jako větší jedlík, ve chvíli, kdy do bistra vtrhnou mafiáni, prohrává s Terencem Hillem (Kid) na buřty 14:17 a na piva 7:8. (Robbi)
  • Exteriéry v okolí restaurace mafiánů, kde se odehrálo několik honiček, byly natočeny v Římě. Záběry z lunaparku a dálnice byly pořízeny na okraji Madridu. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama