Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jako teenager jsem byl tz tohoto filmu vytřeštěný. Akce střídala akci, divoké honičky, letoun s pokladem v laguně.... Dnes když to vidím, tak si říkám, že i Australáci uměli v osmdesátých létech natočit svižný akní film a zcoby leteckého fandu mně zajímá přímo sama Dakota Yankee Zephyr... Vidět se to rozhodně dá ! * * * ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerny dobrodruzny film, ktory keby som videl ako maly chlapec, tak by som z nostalgie aj ja pridal jednu hviezdicku, ale nejak ma minul a videl som ho dnes prvykrat, takze dokazem byt objektivny. ;-) Ziadny klenot zanru to rozhodne nie je a nad hladiny priemeru ho taha zabavny Donald Pleasence. Zvysok hercov alebo aj akcnych scen je len tuctovy priemer. Ale stale to je pohodova jednohubka. 5/10. ()

Reklama

ricous 

všechny recenze uživatele

Pro mne těžká nostalgie a vzpomínky na dětství. Film jsem viděl v kině (někdy ve dvanácti - třinácti) minimálně 5x, byl to pro mne vrchol dobrodružných filmů, kterému nic nechybí - i s nádechem puberťácké erotiky za komančů (z lázně vylézající hlavní hrdinka v průsvitném a přiléhajícím oděvu). Dnes se na tenhle film bojím podívat, abych nepřišel o tu idealizovanou vzpomínku na skvělý film. Už jen kvůli skvělému původnímu dabingu, který na Nově těžko poběží... Se slzou v oku 80% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V dětství se mi tenhle film velice líbil, takže jsem se trochu obával, že na starší kolena to bude těžké zklámání, ale kupodivu jsem se opět dobře bavil. Tenhle nenáročný dobrodružný snímek byl natočený ve stejném roce jako Dobyvatelé ztracené archy a v mnoha směrech se jim podobá (pozdější šéf A-Teamu George Peppard tu například dost připomíná esesáka z dobyvatelů) , ačkoli je méně bombastický, nákladný a americký, což je v určitém směru výhoda. Klíčovou postavou Souboje není hlavní akční hrdina, ale Donald Pleasence v roli komického parťáka. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Další nostalgická parádička z mého dětství, kde se skloubí akce s humorem! Vysoko v horách novozélandské divočiny rozpoutají přátelé a dobrodruzi Ken Wahl a Donald Pleasence divoký souboj se zločinci o zlatý poklad, který se nachází ve vraku amerického vojenského letadla z 2. světové války na dně hlubokého jezera. Herec a příležitostný režisér David Hemmings navodil hodně bezstarostnou atmosféru do níž dodal dobrou akci (hodně dlouhá honička v člunech) a velkou porci nadhledu. Kochat se můžeme okouzlujícími záběry na tehdy ještě neokoukanou přírodu Nového Zélandu. Za zmínku stojí (věčně pod parou), výtečný Donald Pleasence, který se stará o humor a taky dobrá hudba Briana Maye. K dobré náladě také přispívá dozajista výborný původní dabing s Jiřím Bartoškou, Zdeňkem Dítě a Miroslavem Moravcem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Původně se měl film natáčet v Queenslandu v Austrálii, ale nakonec se točilo v okolí Queenstownu na Novém Zélandu. (Cheeker)
  • Film je inspirován skutečnou událostí z 2. světové války, když se ztratil americký letoun DC-3, který vezl výplaty pro americkou Tichomořskou flotilu. Letoun havaroval a posléze byl nalezen u Cape York na severu australského Queenslandu. (Cheeker)
  • Černobílá nahrávka na začátku filmu není pravá, ale byla natočena speciálně pro film. (Cheeker)

Reklama

Reklama