Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno v prosinci 2010) Opět se blíží oscarová sezona a lze vypozorovat, že i tenhle film do ní možná promluví, tudíž jsem nezaváhala a na Rabbit Hole se podívala. Film o ztrátě dítěte není ve světě kinematografie žádnou novinkou, ale tenhle je dělán s citem, připadalo mi, že emoce lacině neždíme za každou cenu. Teda aspoň ze mě je nevyždímal, ale přesto jsem se necítila nějak ochuzena nebo tak. Ústřední herecký pár k sobě ladil a byl příjemný, i na Nicole se dívalo dobře, někdy s ní mívám problémy. Celkem poklidně, příjemně to uteklo, užila jsem si to, ač to je smutný film, smutně se po něm necítím, spíše tak nějak vyrovnaně. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Těžko komentovat tak obyčejné nevýrazné drama jako je Rabbit Hole, jakkoli je výborně řemeslně odvedené. Přes zajímavou zápletku ve mě film nic nezanechal, nijak si nerýpnul do svědomí ani nic podobného, zároveň však díky tomu není ani zbytečně moralizující a patetický. Ve výsledku mi tak připadá jako pouhý herecký koncert (nejen) ústřední dvojice bez jakékoli přidané hodnoty; upřímný, nijak zvlášť náročný, ale nádherný herecký koncert! ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že když se stane neštěstí, jakoby se všechna slova v pronesených větách skládala ze součástek podstaty tragédie a veškerá komunikace směřovala jen k oné události, přesto, že se jí všichni snaží vyhýbat... Právě tento úkaz je zde nejvíc patrný, spolu s pocity provinilosti obou sester, v souvislosti s otěhotněním Izzy, která své štěstí vnímá jako nepatřičné a Beccy, která ho není schopná upřímně sdílet, jakož i rozdílné pojetí hledání cesty ke klidu duše muže a ženy, ztrátou přímo zasažené - on se nebrání vzpomínkám, ale žije z nich, ona se snaží odpoutat od všeho, co by jí dítě připomínalo, až nutkání, setkat se s jednou z příčin neštěstí, přináší naději na vysvobození v podobě paralelního vesmíru, v němž není jen naše momentální smutná verze... Neoriginálním námětem zatíženému dramatu se daří zaujmout především díky nehysterickému zachycení období po velké ztrátě v maličkostech, které je těžké byť jen pojmenovat, natož sdílet, ale i pro výkony Aarona Eckharta a Nicole Kidman, u které mě nepřestane fascinovat, jak je ve svých rolích krásná a svá přesto, že téměř pokaždé vyfasuje nějakého šíleného návrháře kostýmů :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srážka dvou stylů truchlení, které se navzájem vylučují. Na jedné straně je tu takžka nekonečná pieta v podání muže a na té druhé radikální řez za minulostí u ženy. Skloubit oba pohledy ve znovu fungující vztah se zdá být nemožné. Vzdor titulu a textu distributora mi nepřipadalo, že by byl komiks s tématem paralelních vesmírů nějakým zásadním prvkem, který by vyřešil krizi hlavní hrdinky. Tou bylo spíše samotné setkávání se s Jasonem, kdy potřebovala najít jiný svět, než je ten plný terapií a manžela či rodiny, kteří chtějí být až protivně nápomocni. Víceméně by mohli probírat život mravenců nebo desky Iron Maiden a vyšlo by to na stejno. Ale to nic nemění na kvalitě filmu, který se mohl opřít o výborné výkony Kidman a Milese Tellera, který dostal až trestuhodně malý prostor. A nakonec jsem vzal na milost i toho Eckharta. Rabbit Hole sice hraje na city, ale není to klasická vydíračka a hlavně je uvěřitelný, což u podobně laděných snímků oceňuji. 85% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Králičí nora je příběh manželu Beccy a Howieho,kteří ztratí svého čtyřletého synka při tom co ho srazí autem mladý student Jason.Film je o tom jak se s celou bolestivou událostí oba vyrovnávají...Jelikož mam sám dětí a jedno v tom samém věku tak už tyto filmy nějak nedávám...Nejedna slza ukápla.Za mě 90 % a pět hvězd. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu nabírá Becca (Nicole Kidman) hlínu holýma rukama. V následujícím záběru ale má rukavice. (noelcoward73)
  • Nicol Kidman si do role manžela osobně vybrala Aarona Eckharta. (ČSFD)

Reklama

Reklama