Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (93)

Plukos 

všechny recenze uživatele

Vizuálně jeden z nejlepších kousků televizní historie, logikou však jeden z největších odpadů. Kdyby plot armour a deus ex machina měly své jména, jmenovaly by se John Snow. Bohužel to není logikou ani svou podstatou to staré GoT,. Chyb a nelogičností tam bylo, že bych o tom na Youtube udělal dvacetiminutové video. Ale tak hlavně že to dobře vypadá, že Dumb and Dumber:) ()

mourek10100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejlepší díl ever? Líp natočený akční scény v bitvě jsem snad neviděl ani v žádným dražším historickým filmu. Sice si samozřejmě nemůžou dovolit zabít ty nejzásadnější postavy a pomoc samozřejmě přišla na poslední chvíli, ale za mě pecka. Pedigree 2:0, jen tak dále. Teď ještě přežít ten závěrečný trailerový díl, ty devítky jsou vždy nejnašlápější. ()

Reklama

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*** !!!SPOILER!!! ***Ten, kdo by nedal u této epizody pět hvězd, by musel být naprostý blázen. Tato epizoda byla jedna z vůbec nejlepších epizod tohoto jedinečného seriálu (ne-li nejlepší). Bitva byla neuvěřitelně realistická, počet angažovaných osob neskutečný. Navíc přinesla (pro mě) nečekanou věc - smrt Rickona. Nikdy jsem u žádného jiného dílu nepociťoval větší emoce než u tohoto. Ramsayho jsem z celé duše nenáviděl a doufal jsem, že mu Jon (lidově řečeno) rozbije držku, což se nakonec stalo... Je vidět, že i v Game of Thrones někdy dobro zvítězí nad zlem... :). A také tam byla opět Daenerys za bouře zrozená s jejími třemi "mazlíčky". Scéna, při které letěla s draky nad Meerenem, aby zničila loďstvo otrokářů byla fantastická. Kdybych měl možnost, dám této epizodě 6 hvězdiček... :). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deváté epizodě uděluji své rekordní hodnocení v této sezóně proto, že tvůrci narvali hned dvě bitvy do jednoho dílu, takže se konečně něco dělo, zároveň nemohu žádnou další hvězdičku přidat, protože nesmyslů byla opět strašná spousta. Například: Proč jsem neviděl ty buldozery, kterými někdo v průběhu bitvy navršil mrtvoly do úhledných valů? Proč nechala Daenerys vypálit polovinu města, než zničila nepřátelské lodě? Proč se Jon choval v bitvě jako idiot? Yara a Theon odpluli z Železných ostrovů se stovkou lodí, pokud budu skromný, k ovládání jednoho plavidla by bylo třeba 25 mužů/ žen, takže flotila má nejméně 2500 mužů/ žen. V tom případě je rod Greyjoyů nejmocnějším v Západozemí, protože předpokládám, že s Euronem zůstala většina populace. Sansinu řeč k Jonovi bych shrnul asi takto: "Proč se mě nezeptáš na radu, když o válčení nic nevím?" ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překonávání televizních hranic? Alespoň z hlediska výpravnosti a filmového looku ano. Poslední epizoda Hry o trůny nabízí dvě velkolepé bitevní sekvence, které jsou intenzivněji a koncepčně originálněji nasnímané než jakákoliv atrakce libovolného hollywoodského blockbusteru posledních let. Kromě úvodního "dračího" nájezdu stojí za zmínku hlavně samotná "Bitva bastardů", která v počátečním, videoherně pojatém dlouhém záběru navazuje na dynamičnost památného záběru-sekvence z první řady Temného případu, a do něj přidává kýženou POV perspektivu jednotlivce ztraceného ve zmatené bitevní vřavě, která nepřipomíná blockbusterovou CGI anonymitu, nýbrž špinavý a v rámci možností realistický zážitek. Samozřejmě jsou možná srovnání se středověkou nekorektností Gibsonova Statečného srdce nebo s fantasy měřítkem (a vývojem) Pána prstenů: Dvou věží. Dá se ale říci, že díky invenčnímu zapojení motivů z předchozích, záměrně pomalých (až dějově zastavených) epizod a ozvláštňujícím prvkům v podobě originálně pojatého bojiště, bojového postupu či atypického vyvrcholení je devátá epizoda šesté řady snad i převyšuje, a to i zatím nejlépe přijímaný díl "Tvrdodomov". Naprostá fantazie a navíc s akcí, která není primárně koncipována jako přímočarý fanservice (jako některé komiksové adaptace od Netflixu). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)
  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)
  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)

Reklama

Reklama