Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2016, 9 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Ben Crompton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po šokujících událostech z konce páté série - kdy Johna Sněha dostihl osud rukama vzbouřenců na Černém hradě, Daenerys Targaryen jen o vlásek unikla smrti v bojové jámě Mereenu a Cersei Lannister byla veřejně zostuzena v ulicích Králova přístaviště - se přeživší ze všech koutů Západozemí a Essosu spojí, aby čelili svému nejistému osudu. Zatímco budou navazovat strategická spojenectví, aby si pojistili své šance na přežití, do příběhu vstoupí řada nových postav, které ohrozí mocenskou rovnováhu celé země. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (103)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání, že se po dlouhé pauze dozvím jak je na tom ten "kluk s vránou" byla vyslyšena a díky slušné porci "šarvátek ve velkém" bylo na co koukat. Také díky tomu jak postavy řídnou a přeskupují se (vznikají aliance) nám ubyl počet dějových linek a díky tomu se konečně v ději může orientovat i prostý konzumní divák, který neusíná s knihou o Trůnech pod hlavou. Tedy ne, že by se vše podávalo naservírované (to jako fakt čekají, že budu vědět kdo je Lyanna nebo Robert? u šesté řady servírovaní 1x za rok?), ale obrat k lepšímu je znát. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak zhodnotit potrat? Šestá série GoT ve mne po debaklu v rámci páté série nečinila dobrý pocit. Kdybych měl shrnout celkový pocit, tak asi tak, že i když jsem dával čtyři hvězdy sem tam. Bylo to hlavě, protože jsem jakž takž cenil tvůrce, že se snažili být kreativní. Průser nastal poté, co Weiss a Benioff vzali Martinův svět a začali ho tvrdě a nekompromisně znásilňoval přímo do prdele. Totálně rozbořili a zrušili funkce a zákony, které Martin dvacet let stavěl. Je tam vidět ta eskalace děje. Spíš je blbý to, že byste mohli klidně pátou a šestou sérii přeskočit. Zásadní by byl možná tak poslední díl, který mi připomněl ty staré dobré časy, kdy se na GoT dalo ještě dívat. A devátý díl... že je prej ze všech nejlepší? Watafak? Lidi já nevím jestli to víte, ale jsou tu díly jako Lev a růže, Deště Castameru. Ano všechny napsal po stránce scénáře Martin, ale tak hej, když chcete klasický W a B počin, tak klidně pilot. Nebo Dva meče. Co já kurva vím. Jak jsem kdysi řekl někdy jindy a jinde: Když vám někdo cpe celou dobu hrnec koprovky, tak se pak ze lžičky svíčkové neposerete. A GoT a šestá série je toho jasný příkladem. Sedmá série pro mne pojede asi hlavně ze zvyku. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co píši v hlavním komentáři, splňuje 6. série v celé své kráse. Některé dějové linky jsou rozbředlé a opakují se, na některé postavy se skoro vůbec nedostane a jiné by si tolik prostoru nezasloužili, ale jakmile přišel závěr, na všechny nedostatky jsem téměř zapomněl, protože jsem jim byl doslova unešen. Vichry zimy se staly mojí nejoblíbenější epizodou vůbec hlavně díky vymazlenému úvodnímu hudebnímu podkresu. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně Arya začíná trošku dovádět .. Jednoznačně nejlepší postava.. :) poslední díly hodně dobrý.. Husina při proslovu té nové malé lordky.. Divocí jako nejnormalnejsi skupina lidí.. Vrabcaci dostali dobrou masáž.. Jupii.. A drackove s blondskou nabírají na obratkach.. 90% parádní nakrmeni psiku tím sracem.. :) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

George R.R. Martin si na svém kanape již notnou řádku let blaženě nechává zdát o jaru a v otázce Game of Thrones tak nyní definitivě přenechal HBO možnost prvního tahu. Jakožto divák detailně znalý knižní předlohy jsem tímto sledem událostí více než nadšen, jelikož seriálový svět Písně ledu a ohně nyní dostává zcela nový rozměr. Každá epizoda se totiž od tohoto okamžiku stává vykročením do absolutně úchvatného neznáma. ()

Galerie (432)

Zajímavosti (21)

  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)
  • Aby mohla herečka Maisie Williams hrát slepou Aryu Stark, nosila velké 16milimetrové kontaktní čočky, přes které nemohla vidět pro stacionární scény plné dialogů. Pro bojové scény nosila čočky s malými dírkami, aby alespoň něco viděla a náhodou tak nezranila sebe nebo ostatní. (mikki089)

Reklama

Reklama