Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Sníh organizuje obranu Severu. Cersei se pokouší vyrovnat rozdíly. Samwell zjistí zásadní informaci. Daenerys se vrací domů. (HBO Europe)

Recenze (69)

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je zpět v dobré řemeslné formě. Rozjezdová epizoda funguje přesně tak jak má, rozmisťuje figurky na šachovnici a navnazuje na další dění. Jen škoda té roztěkanosti mezi kvantem dějových linií a prapodivnými přešlapy (to cameo je hrozný). Každopádně je to stále kvalitka, která opět rozpoutá nespočet diskuzí po celém internetu. Těším se. Celé dojmy zde. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravidelné konzultace s Georgem R. R. Martinem měly svůj smysl a představovaly spolehlivou prevenci proti scénáristickému tápání. Přesně v polovině šesté série se totiž Benioff s Weissem rozhodli převzít příběhové otěže seriálu do vlastních rukou a s Georgem R. R. Martinem ukončili spolupráci. Tím došlo ke zrození zcela odlišného Game of Thrones, které disponuje množstvím logických přehmatů či nezáživným přešlapováním na místě. Dragonstone zaujme působivou úvodní desetiminutovkou, během níž jsem si říkal, že se snad vrátil Martin zpět, ale postupem času se vše vrátí do starých kolejí a my sledujeme otravné mudrování Lady Mormont, nekonzistenci v podobě polidštěných lannisterských vojáků či dokonalou parodii knižního Eurona. Děj bohužel podle očekávání zamrzl v celém Westeros a za přínosné tak považuji pouze okénko do Citadely, které je navíc obohaceno o jednu značně sugestivní montáž. Hodnotím čtyřmi hvězdami a to zejména za konec předlouhého čekání na novou sérii. Příště již budu o poznání kritičtější. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to dopadne, když nashromáždíte tolik dodatečných scén jednotlivých hlavních i vedlejších postav, že z toho poskládáte celou epizodu. Půlka z toho byla ale poměrně nudná a jejich vynechání by jedině prospělo. Cameo Eda Sheerena beru na rozdíl od většiny bez problému ale celá ta scéna s Lannisterovic vojáky postrádala sebemenší pointu. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradni uvod do sedme rady jen co je pravda. Vsechny linky jsou skvele rozehrane k tomu, abysme dostali nabusenou radu a vypada to, ze ji fakt dostaneme. Po vizualni strance to je jeste vetsi zradlo nez posledne, kamera uzasna, kulisy bombasticke a celky valecnych lodi a fantastickych mest? Radost pohledet. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za perfektní začátek navyšuji na pět hvězd! Jinak jde o takový klasický, lehce nadprůměrný první díl, jehož cílem je nás po roce uvést do obrazu. Kromě úvodu se tu nestane nic zásadního, každopádně hraje do toho hezká hudba, pěkně se tu rozvíjí charaktery, a nenajdete tu jedinou nezáživnou linku (především ta s Aryou je skvělá, na to, jaká bída to byla v páté sérii...). Prostor tu dostanou i vedlejší postavy série minulé, Ohař se Samem, no, konec je pak jen třešničkou na dortu, která říká, že tohle bude EPICKÉ. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (2)

  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)

Reklama

Reklama