Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se vydává za zeď. Tyrion se setkává s Jaimem a Cersei oznamuje Jaimemu novinku. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (47)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečný fanoušek si každý díl užije jen proto, že je se svými oblíbenými postavami. Takže přesvědčit někoho, aby pokleknul, není tak těžké, když máte za zády draka. Bratři se po letech sešli, ale do náruče si nepadli. Přesto snad mělo jejich setkání význam. Sam pochopil, že nelze po zbytek života jen číst o těch, co vykonali dobré skutky. Sníh se skamarádil s drakem. Arya si zahrála s Malíčkem na špiony, což bylo asi nejnapínavější z celé epizody. Cesta na sever se již nedá odkládat. Těm, co mluví o jakési teleportaci postav, doporučuji přečíst stávajích pět dílů od Martina, jelikož on píše stejným způsobem. Tak snad pochopí. Já naopak nepochopím ty, co byli znechuceni předchozími čtyřmi epizodami a sledují pátou, aby byli znechuceni znovu. Ať žijí intriky! Tenhle díl měl opět skvělý náboj! ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mizerný scénář, strašně uspěchané. Na to, že jsme vždy sledovali osudy každé postavy, která musela překonávat mnohdy těžké překážky a daleké cesty, se tento díl uchýlil až k primitivismu. Všechno je najednou jednoduché. Dostat se do Kings Landing - žádný problém, sjednat schůzku s bratrem - žádný problém. Hlavně aby se sešli všechny postavy, které se před nedávnem ještě nenáviděli, nyní však budou přátelé na život a na smrt. Mizerné je též nakládání s časem. Jak dlouhá doba tedy uběhla mezi všemi těmito událostmi? I ta úvodní scéna je na hlavu. V minulém díle jsme viděli jak se Jamie potápí bezmocně v brnění do vody. Z toho se nedá dostat ne? Čekal jsem nějaké vysvětlení, podvodní akci a ne že se zázračně s Bronnem objeví na břehu snad 1 km od místa události. A Daenerys se trošku změnila i vizuálně v nacistku a dělá si táborák z vězňů, protože je nechce držet v zajetí. :-o Ale zajímavý je rozhodně obrat od dobrodružného žánru k hororovému. Pocitově se to velmi odchýlilo od všech předchozích dílů, víc je kladen důraz na osud oproti svobodné vůli, barvy vybledly, přidalo se hlavně na temnotě, což sice dává smysl, ale ten přechod je víc než zbrklý. A ta mise vůbec nedává smysl. Proč něco dokazovat Cersei. Nemá už prakticky nic, čím by mohla Daenerys ohrozit a stejně jí je nějaký zombie naprosto ukradený... ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl této série. Žádná prvoplánová akce, stupidních scén málo (zdravím trapné pány Bronna a Jaimeho) a setkání s málem zapomenutými postavami. Gendry s Davosem a Tyrionem na pláži v Králově přístavišti a setkání Jona a Gendryho patřilo k nejlepším scénám za minimálně poslední dvě sezóny, přinejmenším alespoň proto, že odkazovalo na skvělou první sérii, kde ještě nebylo prakticky co seriálu vytýkat. Dany a Jorah potěšili, absence kohokoli od Greyjoyů potěšila taktéž, bohužel tam stále otravuje Carsei, ale snad ne na dlouho. Asi jsem si už navykla a částečně otupěla vůči D and D psaní, kdy se postavy pohybují neskutečně rychle jak po souši, tak po moři a všechny se spolu pořád setkávají a pak loučí; a nebo se v GoT světě dějí úplné nesmysly - např. nikdo nehlídá pláž Králova přístaviště nebo dva chlapi v těžkým brnění v pohodě vyplavou na hladinu jezera místo, aby se utopili, ale na poměry dílů po čtvrté sérii, kdy seriál upadl do chaosu (přičemž chaos v tomto případě rozhodně není žebříkem :o), je to rozhodně jeden z lepších dílů GoT. Proto hodnotím 3,5*. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, ve kterém se toho příliš neděje, přesto je nesmírně důležitý, neboť rozkrývá další průběh postupu děje a nenápadně potvrzuje zatím ještě neznámé pravdy (a zrovna Gilly?). Absence G.R.R.M. je znát a seriál se ubírá trochu jiným směrem, ovšem nečekal jsem tak skvělou dialogovou epizodu, kterou byli David a David schopni napsat.. Nadcházející (pravděpodobně dvoudílné) finále si zaslouží svou dávku velkoleposti. Malíček rozehrál opravdu zajímavou hru, jsem natěšenej, kam až zajde. PS: Bronn je nejen zdatnej šermíř, ale také skvělý plavec a potápěč s větší silou než jakou oplývá The Mountain. PSS: Tarly(s) celkem zklamání. PSSS: Konečně dovesloval. PSSSS: Proč nemá Tormund rád Joraha, když mu (teda nevím o tom, že by ano) nevadila Lyanna. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zběsilá epizoda, která stihla v krátkém čase odvyprávět ohromné množství děje a přeskočit ohromné množství vaty. Důležité události jsou řazeny jedna vedle druhé a divákovi se nedává sebemenší prostor k vydechnutí. Je to sice méně akční než minule, avšak po dějové stránce je to výživnější než kdy předtím. Navíc pokud jste věrným fanouškem, dočkáte se enormního množství fanservice. Zase se rozvíjí již pozapomenuté dějové linie a zároveň se začíná děj ubírát trošku nečekanými, novými směry. Palec nahoru. Celé dojmy zde. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama