Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekala jsem sedm sérií, až se Dany začne chovat jako člověk, který má emoce. A konečně jsem se dočkala. Celou dobu šla za svým cílem. Protože si korunu zasloužila podle krve. Byl to krásný moment, kdy ukázala, že je taky jenom člověk. Jenže ke konci jsem začala mít oprávněně obavy a mám strach z dalšího děje. Protože většinou to dopadne právě takhle. Málokdo to ustojí. Málokdo se nestane tyranem, když všemi možnými prostředky zabije tyrana. A možná je to tak lepší. Sorry, ale mě by se stejně nejvíc líbilo, kdyby jí tu její pěknou tvářičku zničil ten, kdo si trůn zaslouží nejvíc. Ovšem co mi mocinky moc vadí na celé sérii, je to zmiňované skákání v čase, které není skutečným skákáním v čase. Je to jenom nedostatek času, aby nemusela být další série. A už slyším ty keci o tom, jak by to byla nastavovaná kaše. Ale mě to chybí. Protože...je situace a do další situace se nedostaneme dlouhou cestou, kde postavy rozebírají život a intrikují, ale dostanou se tam střihem. To mi chybí v téhle sérii. Kde je to mnohem víc než v předchozích dvou. Když tohle tvůrcům odpustíte a soustředíte se čistě na děj a filmařské provedení, musíte být spokojení. ()

Krabak odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně jak jsem předpokládal...sakra, mohu být scenarista pro "ÉMERICKÉ PUBLICUM" -_- Kecací díl, zakončený neústupností zlé strany...jděte do prd*le. Zlatý Martin, který tuto knihu udělal takovou, že jste se báli číst další stránky. Tenhle Émerický Hoolywoodský paskvil jde fakt do háje! Ač to kecání bylo záživnější jak v druhém díle, tak z principu ti dám nulu! To co Martin udělal v knížkách neočekávané, je v podstatě od 6té serie čistě pre-ÉÉÉmerické, očekávané a určitě zakončené totálním HAPPY ENDEM. I když... Martin těm trotlům dal, jak to má skončit...tak možná konec bude stát za to. Zatím je 8má serie velký hovínko!--->10% ()

Reklama

Trilobitter odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvouleté čekání na ztrátu jednoho panenství se vyplatilo. O oddalovaném vyvrcholení zbytku dějových linek se to samé bohužel říci nedá. Tradičně drsné GoTové BDSM se totiž v 8. sérii změnilo jen v unylý petting. Chvíli to baví, nicméně pokud předehra trvá už několik hodin, vzrušení se mění v rozpaky a nakonec zklamání. Za tohle jsem teda HBO svoji kreditku nedával. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, kde největší koule měl ten romantickej rozhovor mezi Tormundem a Cleganem. Daenerys je zralá na přesdržku palcátem, kelímek kafe tam ti fušeři opravdu nechali. Když se soustředila palba z balistů na lodě, kam se zase vytratila Dračí pizda? Proč to netočila a nespálila je ze zadu? Co se stalo Missandei, to jsem měl škodolibou radost! A jelikož tam byl záchvěv toho pletichaření o trůny, tak tomu střelím dvě z lítosti. Na druhou stranu, kolem Králova přístaviště je najednou podivná poušť? Proč protože se to těm dvoum kokotům, kteří si říkají tvůrci, prostě jen hodilo? Proč Cersei ten plivanec armády, co jí stál pod hradbama, nerozprášila a tohle utrpení mohlo skončit? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Už to samozřejmě není, co to kdysi bývalo. Víceméně během sledování už pouze nostalgicky vzpomínám na slavné momenty a těším se, jak to celé nakonec tvůrci ukončí. A hlavně doufám, že se v závěru dočkáme jakéhokoli překvapení, než absolutní frašky a nejdebilnějšího možného scénáře, že Cersei umře a vládnout bude Danette duet (afektovaná bloncka s otravnou mimikou a Jon s nepřirozeným hlasem). Po bitvě s nejsměšnějším a nejnepravděpodobnějším vyústěním v historii celého seriálu, nemohlo následovat nic jiného, než pár uroněných slz a poté pořádná oslavná párty, kde se opět ukázala nevyčerpatelná studnice scénáristických nápadů. Kluci si tentokrát řekli, že už v seriálu dlouho nikoho neodpanili, a tak přišli s tímto "naprosto originálním" nápadem. Naštěstí už byly odpaněné naprosto všechny postavy, takže už se další epizody možná poprvé v této sérii úplně vyhnou sexu. Pořád se nemohu přenést přes zklamání, že postavy, které měly být v rámci minulé epizody zákonitě mrtvé, mají pouze pár ubohých modřin. Docela jsem zvědavý, co nakonec vzejde z té dívčí války a jestli se do děje nějakým důležitým způsobem zapojí Sansa, nebo už bude do konce seriálu pouze brečet. Nejsvětlejším momentem byla zřejmě Bronova návštěva starých známých. Potěšil mě další mrtvý drak i ta přičmoudlá Misandei, která se v posledních dílech stávala nesnesitelnou. Moje hodnocení dalších epizod se bude zřejmě odvíjet nejvíce od toho, jak moc se tvůrci dokážou odchýlit od fraškovitého a očekávaného scénáře. Tvůrci mají v závěru jedinečnou šanci zkurvit celý seriál a soudě dle průměrného hodnocení, se jim to zřejmě povedlo. Naděje ovšem umírá poslední. Přes všechnu zmíněnou negaci se ovšem stále jedná o solidní zábavu. Kromě toho, že jsem si chvílemi nebyl jistý, jestli náhodou nesleduji nějakou mexickou telenovelu, toho nebylo v této epizodě až tolik pokaženého. Slabší 4 kousky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama