Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken
Akční / Komedie / Horor
Japonsko, 2009, 84 min
Yoshihiro Nishimura, Naoyuki TomomatsuHrají:
Yukie Kawamura, Eri Otoguro, Eihi Shiina, Takashi ShimizuPlakáty
Japonská kinematografie má mnohá bizarní zákoutí. Jedním z nich je oblast laciných, na digitální kamery točených snímků, v nichž se mísí komiksová stylizace s postupy gore, splatteru, braku, popu i burlesky. O režii tohoto příspěvku se podělili Naoyuki Tomomatsu a trikový specialista Yoshihiro Nishimura. Zatímco první jmenovaný díky legendární zombie komedii Stacy náleží mezi průkopníky dané kategorie, druhý je současná nejzářivější tvůrčí hvězda oboru – jeho Tokyo Gore Police si vychutnali diváci posledního Festivalu otrlého diváka. Upírka vs. Frankensteinka na půdorysu teenagerských soapoper a romantických komedií rozvádí fantasmagorickou podívanou plnou teatrálně přepjatých hereckých výkonů, třeskutě umělých speciálních efektů a především komiksově nadsazené brutality. (oficiální text distributora)
J*A*S*M
Naposledy jsem si podobnou asijskou divočinu dopřál již před více než rokem. A tak jsem si řekl, že jsem za tu dobu možná divácky "dospěl" a že tedy nastal čas zkusit nějakou východní splatter komedii znovu. Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken se pro své červené hodnocení zdálo být ideální volbou. Ale kdepak, já to fakt vůbec nedávám. Strašný, příšerný zážitek. Minimálně na rok jsem se opět vyléčil...(17.3.2010)
Pumiiix
odpad!Naprostá úchylnost, která může vzniknout doopravdy jen v Japonsku a Asii. U některých scén jsem se zasmál, ale spíše u mě převažují špatné pocity. Můžu i upřímně říct, že mě z této hororové komedie rozbolela hlava ( což se mi často kvůli filmu nestává ) – není to prostě můj šálek kávy.(21.11.2010)
tombac
Skvělý svižný, vtipný a krvavý úvod, jenže pak má film s tempem často problémy. Citace a parodizování emařek ad. jsou sice fajn, ale spousta pokusů o gag vyznívá ve zvoleném rámci záměrného přehrávání a trashového běsnění do ztracena a to mnohdy i zásluhou laciného vizuálu a nedynamické hudby. V těchto aspektech má Tokyo Gore Police navrch. Potěší povětšinou mezinárodní srozumitelnost narážek. I když třeba mimo Japonsko bude často taková zdánlivá nepointace vět o Ju-Onu a The Grudge budit rozpaky (ne, nabílená vlasatice na place věru nevyběhne). To samé se víceméně dá říct i o samotném filmu... 5/10(6.12.2009)
Shit
Nejzábavnější japonskej splatter, co jsem viděl a to se všim všudy, gore triky jsou sice absolutně trapný a digitální ještě trapnější, ale to tomu dává ten správnej zábavnej rozměr, stejně jako hrává, svižná a nápaditá hudba, která doprovází většinou gore scén a když se k tomu přidá ještě dobrej režisér, co rozpočet nahrazuje umem a super nápady a přidá se i na tenhle žánr dobrej upírsko-frankensteinskej příběh, kterej nenudí a má celkem hlavu i patu, tak musim zatleskat, co tentokrát japonci vytvořili(14.3.2010)
JFL
Úžasně fantasmagorický protipól k sáze "Twilight", aneb středoškolská romantika s upíry v křiklavě hyperstylizovaném komiksovém hávu plná krvavých gejzírů, kouzelně laciných efektů a teatrálních gest. Narozdíl od "Tokyo Gore Police" položené do eroguro stylu neztrácí "Upírka vs. Frankensteinka" nikdy dech. Díky zastřešujícímu rámci nadsazené komedie mají tvůrci naprostou volnost a mohou stále přicházet s novými absurdními nápady, které nejsou vázané pouze na fyzické deformace či bizarní prostředí, ale také si grandiózně utahují z žánrových schémat, burleskně glorifikují klišovité ikony japonské popkultury a zesměšňují módní trendy náctiletých jako emo či ganguro (dívky s výrazným umělým opálením).(28.11.2009)
Kordus
Sledování ve skupině s trochou alkoholu je v pohodě, ale sám si tenhle film prostě pustit nedokážu...(1.5.2011)
petero
Hororový punc Tokyo Gore Police nedosahuje. Spočiatku nádejné gejzíry krvi v priebehu začali akosi absentovať. Málo absurdných momentov a ich celková slabá nápaditosť zapríčinili nespokojnosť s filmom. Trpko schladené očakávanie v slušnom hodnotení naokolo. Nevadí. Ďalší snímok na rade je Mutant Girl Squad.(10.2.2011)
HAL
Pár světlejších chvilek by se našlo, ale i tak je to ve většině stopáže docela nudná a nepříliš zajímavá záležitost ve které i ta krev a masakry působí až tak moc lacině, že ani nejsou příliš zábavné. Tokyo Gore Police se svou trash-punkovou estetikou a triky připomínajícími Cronenbergovské rekvizity (toho starého, lepšího, Cronenberga) je na tom i vizuálně a stylově mnohem lépe než Upírka vs. Frankenštejnka... nehledě na to že je ve své psychedeličnosti i o dost zábavnější (byť ne zas tak o moc). Některé gagy tu jsou opravdu povedené, stejně jako některé z postaviček, ale celkově to mnohem víc působí amatérským stylem "po kamarádech" natočené jakožeparodie splácané na ruční kameru sebranou v cestovním kufru rodičů, než jako normálním způsobem natáčený trochu méně normální film. Při správné náladě zabaví, ale i ve stejném "žánru" se dá volit lépe. 4/10(6.12.2009)
sochy.zirafka
odpad!Asi jsem netušil, co mě čeká. Nic nedokáže ospravedlnit tuto šílenost, a ať už byl tvůrčí záměr jakýkoliv, znovu se do těchto žánrových vod nevydám. Krev se snést dá, nesmysl rozhodně ne. P.S. Opravdu mě zaráží zdejší hodnocení...Asi je to film pro opravdové fanoušky.(6.1.2011)
Brain-D
Totální uvalenost a tak trochu parodie na Re-animátora a mix všeho gore. Prostě bláznivina plná krve :D(16.7.2010)
Pecival
Výborná Japonská ujetost, která nesází jenom na krvavou gore lázeň (která je narozdíl od takového Tokyo Gore Police ještě koukatelná), ale zaujme také gejzírem nápadů mimo akční scény. Fantasie tvůrců je opravdu nekonečná a zdálo se mi, že mají hodně rádi filmy Lloyda Kaufmana. Tenhle film prostě buď nenávidíte nebo milujete - ja jsem jednoznačně ta druhá sorta. Kadence WTF momentů maximální.(4.12.2010)
ZkuKol
Tak tohle rozhodně nebyl můj šálek kávy. Nic proti pošahaným námětům plných nadsázky, ale když se to zároveň neumí točit a skrývá se to pod vizuálním bombardováním, tak je to prostě moc i na mě. Parodie na střední, která postrádá vtip, akce která má být vtipná, ale je spíš otravně trapná, do toho nepěkné triky, hodně digikrve a herectví na úrovni bulharského dabingu. Kdybych chtěl prvovplánovitě zobrazit japonskou pošahanost, nenajdu lepší materiál, ale opravdu to nešlo dělat s trochou umu?! Možná někdy příště a s dostatečným množství LSD. Dosti podivné slečny nahánějí dosti podivného týpka na dosti podivné škole v dosti nepovedeném filmu... 10%(17.11.2010)
PiskotkOi
Zo začiatku trochu čudné, ale potom sa to celkom rozbehlo. Majstrovstvá rezania žíl to bol asi trochu menší trapas ako na čierno namaľované japonky. Ale potom sa tie trapasi nejakou formou do seba začali kombinovať a malo to celkom dobrý efekt. Posledná bitka bola skvelá samozrejme gore jak ma byť a nechýbali ani nezmyselnosti ktoré do týchto filmov patria, ako napríklad ruka prišrubovaná na hlave pomocou ktorej Frankenstein girl lietala....a samozrejme veľa tomuto filmu dala skvelá Yukie Kawamura ktorá sa tam super hodila. Možno je moje hodnotenie prehnané ale ja som sa slušne bavil.(7.3.2011)
Med_Tw
Zase pořádná ujetina!!!(14.5.2010)
Five By Five
Keď som sa to prvý krát pokúsil pozerať - vypol som to už asi po prvej minúte a bol som rozhodnutý túto šialenosť zahodiť... Keď som ale videl aké to tu má dobré hodnotenie (čakal som samý odpad) - dal som tomu ešte jednu šancu a som rád... Zo začiatku mi dosť vadila zdanlivo nadbytočná skupina "černošiek" a dievčat, čo si prerezávajú žili - obidve sem však neskôr veľmi dobre zapadli (a to doslovne)... Za podobné príbehy (samozrejme v inom prevedení) sa vo veľkom rozdávajú filmové ceny, takže ak to beriem ako pre mňa naozaj ojedinelý filmový žáner, pridám bonus za peknú hudbu a zdôrazním fakt, že na dve hlavné predstaviteľky je naozaj príjemný pohľad... - tie 4* sú zaslúžené...(4.1.2011)
Aluminium
Kto by niečo takéto nemal rád? xD(29.6.2010)
Javad
Keď pustím doma na záhrade zo studne vodu na plné pecky a dám na koniec hadice palec, tak z nej nestrieka voda takým gejzírom ako tu strieka krv z rôznych častí tela ľudí :) Odseknutá ruka priskrutkovaná na hlavu poslúži ako vrtuľa pre Frankenstein Girl aby sa mohla vzniesť ako vrtuľník :) Je to mega somarina, úlet ako sviňa s niektorými hrozne trápnymi scénami (hlavne tie nekrvavé sú na guľku do hlavy). Ešteže to bolo také krátke. 3* za tých niekoľko zábavných a krvavých momentov. Nevhodné pre divákov s averziou na striekajúcu krv, odseknuté končatiny, gore a japonské šialenosti.(11.3.2011)
TERRORDROME
Nadupaný trailer ma poriadne nadchol, zvlášť keď je to nový film od režiséra Tokyo Gore Police. Treba povedať, že tá najlepšia, najzábavnejšia a najkrvavejšia scéna je hneď na začiatku a potom to už nič neprekoná, ale ja som sa skvelo bavil až do konca. Humor je podarený a podstatnú úlohu zohráva hudba ( zohnal som si aj soundtrack ). Hrdinka-upírka tancuje v prívaloch krvi za doprovodu rozjuchaného cajdáku a frankensteinka lieta pomocou odrezanej ruky ktorú si prišroubuje k hlave ako vrtuľu. Je to farebné, je to bláznivé, je to zábavné, je to Gore! Nishimura ma nesklamal.(3.9.2010)
inutihar
V podstatě strašně smutný milostný trojúhelník. Jinak nechybělo nic, co jsem čekal: bizarní japonský humor, neumělé triky, jpop a větší než obvyklé množství krve. Ale nemůžu se ubránit dojmu, že filmu by více než hraná podoba sedla podoba animovaná.(24.1.2011)
Denisa)
Takového bláznovství bych po pár minutách ukončila, ale nekoukala jsem sama a tak jsem se hromadně zasmála nad absurditou některých situací. Něco podobného bych si ovšem už nepustila. Jednou a dost ..(11.12.2011)
Podobné
- Sentô shôjo: Chi no tekkamen densetsu (2010)
- Tokyo Gore Police (2008)
- Kataude mashin gâru (2008)