Reklama

Reklama

Experiment kolonie

(pořad)

Obsahy(1)

Tato reality show je kontrolovaným experimentem zkoumajícím, jak by lidé přežili po globální katastrofě. Po deset týdnů se deset dobrovolníků z různých oborů (vědec, mechanik, doktor a další) snaží přežít v prostředí po katastrofě. Jsou vymezeni na opuštěnou továrnu a její okolí. Ze začátku nemají vodu, jídlo ani elektřinu, ale postupně se snaží všechny tyto problémy vyřešit. (Sharkey)

(více)

Recenze (56)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle nápad prostě nelíbí. Simulovat něco takového, jako se v této reality show snaží prostě nejde, a to z jednoho prostého důvodu. Přijde mi docela debilní, když se lidi bijí jakože o svůj život, ale přitom dobře vědí, že je vše hrané a ublížit protivníkovi prostě nesmějí. Český překlad EXPERIMENT je tedy totálně zcestný. Je to tedy jen další soutěž. S tím rozdílem, že je ještě více umělá než ty předešlé, což mi docela vadí. Nevidím důvod ji po prvním díle nadále sledovat. ODPAD! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý psychologický pokus. Parta lidí 10 týdnů obývá továrnu v opuštěném průmyslovém areálu a simuluje post apokalyptickou situaci. Každý člen týmu je něčím prospěšný. Staví si různé vychytávky a snaží se přežít. Režie jim tam občas někoho pošle, aby jim to trochu znepříjemnil. Je opravdu pozoruhodné, že lidi se do toho po pár týdnech vžili a brali to jako realitu. ()

Reklama

krumpac007 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že někteří čekali, že aktéry pošlou někam do Pripyati rok po Černobylu a teď se diví, že jsou některé scény vykonstruované, že to není žádný 'boj o přežití' apod. Uvědomte si, že reálný post-apo svět uměle vytvořit nelze, ten zkrátka nastane a kdo ví, jak bude vypadat doopravdy. Tahle show je podle mého udělaná dobře a spíše než cokoliv jiného se snaží ukázat, že s pomocí pár nářadí a hlavně dobrých nápadů se dá přežít. Podle mě o nic jiného nešlo. A to se také podle mě povedlo. Upřímně si myslím, že nad tím, co byli občas schopni vymyslet a zkonstruovat z obyčejných věcí, jste museli kroutit hlavou. A jestli vy ne, tak já ano. Dřevoplyn, ozonové čištění vody? Koho z vás 'je to vykonstruovaných' by něco takového napadlo. Podle mě byste ani vy, ani já v podobném světě nepřežili ani týden. A to myslím jak v reálném post-apo světě, tak v tomto televizním. Jasně, uznávám, hned na začátku získali továrnu plnou různého vybavení, ale bez nápadů by jim i tato byla k ničemu. Co se mi na show nelíbilo, byli mnohými zde zmiňovaní kameramani, podle mě by to bez nich mělo určitě o něco hustější atmosféru, kdyby přeživší neměli u sebe lidi 'zvenčí'. Dále nájezdy zlodějů mohli být trochu agresivnější, ale je mi jasné, že nesmět nikoho zranit, je jasná priorita. Ale jinak to show byla skvělá, jsem zvědavý na druhou sérii (zatím viděna pouze první). Za mě 80% --> **** ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten experiment mi přijde strašně umělý. Například, když tam přijdou "výtržníci", kteří chtějí sebrat poslední zásoby léků, tak si je prostě vezmou.. Misto toho, aby na ně vzali zbraně (sekery,klacky s hřebíky,..), tak na ně vezmou hasicí přístroj... Ale na druhou stranu mě to nečekaně baví, hned jak skončí jeden díl, hned se těším co bude v dílu dalším.. 70% za tu zábavu ;) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 10/10/// +prostředí, snaha tvůrců přiblížit nám život po apocalypse, často dobře vložená dramatická hudba -pořád divák ví že je to "jenom jako"/// Rozhodně netradiční (televizní) experiment u kterého mi sice pár věcí schází (např. co se dělo s postavami a s herci po skončení natáčení). Nicméně i přesto je to dle mého hodně uvěřitelná sonda to chování lidí, kteří se ocitli v takovéto situaci. Na každém z nich bylo vidět jak na ně dolehla situace a je docela pravděpodobné, že někteří z nich začali ztrácet pojem o tom co je realita a pořádně se vžili do "své role". Bylo by to jistě ještě na větší rozbor, ale raději si jdu přečíst názory ostatních, třebas se dozvím něco co mi uniklo./// Celkem 67%/// ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama