Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečná výzva o přežití je zde - jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show - Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem dlouholetým fanouškem soutěže Survivor. Vždy mě v ní bavilo soupeření dvou týmů, užíval jsem si i propracované intrikování, manipulace a jiné záludnosti v podání některých hráčů, ale tomu všemu vždy dávala úplně jiný rozměr každodenní snaha účastníků zajistit si jídlo, vylepšit přístřeší a dosáhnout alespoň relativního pohodlí (nebo co nejmenšího nepohodlí). Pro všechny tyto důvody jsem se na tento pořad těšil. Jasně, nejsem tak naivní, abych čekal nejvyšší kvalitu, ale to, co jsem viděl už v první epizodě, mě donutilo zapátrat na internetech. A co se nedozvím? Nova chtěla být zase jednou světová za malé peníze, takže koupila TURECKOU (!!!) licenci pořadu. WTF?!?! A euroasijská telenovelová velmoc nezklamala a stvořila něco na způsob Vyvolených na ostrově. Soutěže si byly tak podobné, že mě začaly zakrátko nudit, boj o přežití- nula, nula, nic, o to víc se ale pomlouvalo a ohováralo. Přesto všechno jsem zatnul zuby a vydržel tři epizody, pak jsem vyměkl, poctivě jsem sledoval jen soutěže a v průběhu nekonečného žvanění jsem se věnoval vedlejším činnostem. Přestože jsem mohl přijít s hodnocením a komentářem/ recenzí už po zmíněných třech dílech, v souladu s pravidly ČSFD jsem vydržel až do finále a díky tomu mohu přidat pár postřehů. Ondřej Novotný byl buď tak otrávený svou účastí v projektu, nebo se mu jen nechtělo, ale jeho výkon byl fakt chabý. Pokud šlo o soutěžící, zaujaly mě dvě. Jasným démonem v soutěžích pro mě byla Xénia Gregušová, která neskutečně makala, a leckterý muž by jí mohl to nasazení závidět. A asi i záviděl. Dalším překvapením pro mě byla Veronika "Veve" Přikrylová, jíž bylo téměř jedno, zda v té které disciplíně zvítězí, ale vždy ji chtěla dokončit (bez ohledu na své zdraví). Na začátku jsem byl znechucený z toho, že sem produkce zase nasadila nějakou modelku, ale teď se musím omluvit, protože ta "trapná" modelka předvedla přímo ocelovou vůli a neskutečnou odolnost. Smekám. Ale ani dvě tak skvělé účastnice nedokázaly tento česko- slovensko- turecký paskvil dostat z odpadu. / Poučení: Těšíš se na mutaci svého oblíbeného pořadu? O to větší bude tvé zklamání. ()

Larushka odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím v průběhu a ne po skončení. Po poslední vysílané epizodě jsem snížila hodnocení z jedné hvězdy na odpad (#party #fullmakeup #nicedress #why?). S klasickým Survivorem tento pořad nemá společného takřka nic. Nekonečně dlouhé epizody, vyplněné prázdným plkáním. Hry jsou nesmyslně dlouhé, místo, aby se zapojoval celý tým, tak se hraje třeba na dvojičky a na 7-10 vítězství. Potom ještě rovnou o individuální imunitu, proč? Kdo si u sledování nepodřeže žíly, tak vítězí! Aby na kmenové radě po zvolení člověka následoval ještě duel s člověkem, kterého vybere vítěz individuální imunity, taky vůbec nedává smysl a prakticky to vylučuje možnost blindsidů, což je škoda, ale nevyužitý potenciál české verze to už stejně nezachrání. Je to škoda, ale vlastně jsem to, že to bude průser očekávala. Kdyby jste někdo přesto chtěl Survivora sledovat, protože vás něco v soutěži zaujalo, tak doporučuju australského Survivora, ten mi v současnosti přijde kvalitnější než americká verze. Jen se hůře shání. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nejznámější Americký Survivor se natáčí od roku 1999 na různých místech světa. Má aktuálně 41 sérií, každá série má do 17 dílů, každý díl trvá cca 45 minut a celkově soutěž trvá 39 dní. Tato Československá verze Survivoru v Dominikánské republice, kde zároveň natáčejí i jiné státy, se vzhledově té americké +- podobá, ale absolutně se rozchází v délce trvání, pravidlech vyřazování a v přístupu přežití na ostrově. Z nekonečných 67 dní se natočilo 32 dílů a každý díl má 2 hodiny. Aby se vše zaplatilo, musí být prostor pro reklamu a to je důvod, proč je to tak protahované. To co Americká verze nezná je duel, což je pravidlo, díky kterému se i soutěžící, který neustále dostává nejvíc hlasů na vyřazení, může udržet prakticky až do finále. V americké verzi by šel okamžitě domu. Ve vybavení na ostrově, je Československá verze k soutěžícím o dost přívětivější. Mají příbor, hrnečky, plošinu na spaní, pravidelný i když dost omezený příděl rýže a rovnou i pitnou vodu. Rozdíl je ale v tom, že vše je brané hodně sportovně. Na ostrově je trochu kokosu, který později soutěžící dostávají, protože už nebylo kde brát + část moře téměř bez ryb. Těžko by někdo v takových podmínkách zvládal každodenní souboje. Většinu času se vyřazuje každý druhý díl a v těch ostatních uvidíte častokrát i dva souboje o odměnu. Vše se tedy maximálně protahuje až do finále, kde jsou pravidla už zase úplně jiná. Mnohem složitější než v Americké verzi. Porovnávání jednotlivých verzí je právě ten důvod, obrovského rozdílu hodnocení. Ve výsledku ale postavit celebrity proti neznámím lidem není špatný nápad. Pak už jen záleží, jak moc dokážete přijímat odlišné věci a kolik jste ochotní tomu věnovat času, protože tohle bude na hodně dlouho. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Haha, a vy jste tu pár let zpátky nadávali na Robinsona, jaká je to strašná dehonestace originálního Survivora a teď co byste dali za třetí řadu... Jako fakt zlatý Robinsonův ostrov, tady byla tolik pitomých nápadů, že to z toho udělalo něco fakt neskutečného - ať už šílená délka epizod (přičemž kmenovka byla ob díl a v tom výplňovém byla jen odměna a jinak absolutně nic), kmen složený z celebrit (většinou teda neznámých, ale i tak, proč sakra?) souboje o finálové hlasy, na kmenové rady chodil i vítězný tým, černobílé flashbacky v závěru imunit, průběh imunit pouze ve stylu souboje jen muž proti muži nebo jen žena proti ženě... A když došlo na odměnové epizody, kde vítězný tým či skupina lidí šli na masáže, měl jsem pocit, že zničehonic koukám na pořad ve stylu Svatba na první pohled nebo O 20 let mladší, či jak se ta kravina jmenovala. Snad s jedinou pitomostí, se kterou jsem se časem dokázal smířit, byly závěrečné duely, protože to nabízelo nové možnosti jak hrát a úplně to, naštěstí cíleně, změnilo koncept hry, že nešlo jak v originále tolik o to všechny přetaktizovat, ale všechno si vybojovat v různých soutěžích... Moc se mi tenhle "originální" koncept nelíbí, ale dokázal jsem ho akceptovat. Taky tahle verze byla úplně šílená v počtu vyřazených ze zdravotních důvodů, protože tady takhle padlo skutečně nadměrně hráčů než je běžné + někteří to vzdali, ať už "nepřímo" nebo přímo, jako Vojta, který na ostrově jednou přespal a pak se z toho chudák zhroutil. Fakt nevím proč na to kývl, když se na to necítil a jestli se chtěl překonat, asi si měl nejprve pořádně promyslet, jestli mu to za to stojí. Ale zase se zapsal do dějin - takhle rychle ze Survivora nevypadl snad nikdo v žádné zemi. I když to fakt byl celkem průser a mám tomu dost co vyčítat, tak si zároveň úplně nemyslím, že by to byla až taková katastrofa. Někteří soutěžící sice absolutně nevěděli, co tam mají dělat a tak tam buď jen byli nebo se celou dobu s někým vezli, další byli úplně dementní či šílení, ale našli se zde i tací, kteří se snažili hrát (Vláďa, Chilli, Lenka, Adam (ačkoli ten by patřil i mezi ty šílence)...) a pro mě je nejpodstatnější fakt, že vítězem se stal ten, kdo si to za a) zasloužil asi nejvíc (ať už herně nebo souboji), b) byl nejstarší ze všech, c) fandil jsem mu úplně od začátku a to se mi upřímně stává jen výjimečně, že to můj počáteční favorit/oblíbenec nakonec celé vyhraje. Za to jedna hvězdička. A ta druhá je za fakt, že nehledě na to, jak to bylo vedené, tak mě to nikdy úplně neodradilo a jakž takž jsem to odkoukal se zaujetím až do konce, i když jsem to většinou měl puštěné jen jako kulisu. Ať už ten originál pokazili jakkoli, dvě hvězdy tomu dát prostě musím. 2* ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro neznalce předlohy to možná bude fajn podívaná, ale pro mě, který na Survivorovi vyrůstal a stále ho považuje za jednu z nejlepších soutěžních reality show, je to bohužel téměř nekoukatelné. Neustálá snaha být efektní je spíše kontraproduktivní, je to zdlouhavé, některé herní prvky narušují taktický aspekt hry, hudba je rušivá a mohl bych pokračovat dál, ale nebudu. Viděl jsem část jednoho dílu a to mi myslím bohatě stačilo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (24)

  • Survivor se začal natáčet krátce po novém roce v lednu 2022, doslova pár dní poté měl premiéru v televizi. Nejdříve měla být premiéra 11. ledna, poté byla kvůli problémům s covidem-19 posunuta o týden na 18. ledna. (Zix.)

Reklama

Reklama