Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Po těch letech, co uplynuly od mého prvního zhlédnutí filmu, se ledasco změnilo. Nadchlo mě to už tehdy, protože její styl života je mi blízký a podobný tomu mému. Dnes ale vidím, že Liz je mi podobná především povahou a myšlenkami. Její myšlenkové pochody při jídle v Itálii, začátcích meditace v Indii nebo hádky na pláži na Bali jsou až neuvěřitelně totožné s tím, jak bych se chovala (chovám) já. Je to celkem zajímavý a osvobozující pocit, kupodivu, když vidíte na plátně něco vám tak podobného. Tehle film mě vždy nakopne a ukáže mi, kým jsem a že tím člověkem jsem ráda. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $80,574,010Tržby Celosvetovo $204,482,125Tržby za predaj DVD v USA $26,361,047 //počet predaných kusov 1,587,514 ║ No otras, ktorý úrovňou pripomína o niečo dospelejšiu verziu prepletených vzťahov ako je upírčina Twilight. Príbeh je neskutočná otravnosť, Julia Roberts nemá čo hrať a to čo ako stvárňuje ak to niekto pochopí tak je génius, lebo ten skĺbenec pocitov čo prezentuje je fakt otras. /videl v kine: 15%/ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jíst, meditovat, milovat, sportovat, poslouchat hudbu, koukat na filmy a doufat, že mi takový život někdo zasponzoruje. Liz však s financemi evidentně problémy nemá a tak může v poklidu poznávat sama sebe a ještě k tomu konat trochu toho dobra. Mne ta lehce utajovaná pozitivní atmosféra celkem bavila, i když odpouštět si stále neumím a smát se játry jsem se přitom rovněž nenaučil, ale poučení, že bolavá kolena se dají vyléčit sexem, mi připadá velmi inspirující. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Som zástancom toho, že knižné spracovanie často predčí to filmové.. V tomto prípade ma však dostali (a preto mi to nedá neporovnať). Síce som skôr zahliadla film ako prečítala knihu, ale musím uznať, že kniha za moc nestála. Pri filme možno oceniť a patrične si vychutnať všetky krajiny, mestá, pamiatky, atď atď, ktoré Liz navštevuje (se vším všudy). Kniha síce obsahuje podrobný opis toho kde sa čo napr. na talianskom námestí nachádza a ako sa dostaneme k super známej fontáne xyz ale to si človek darmo bude predstavovať niečo, čo nemá do detailu opísané. Teda keď sa jedná o KONKRÉTNE pamiatky. A kto by to furt googlil, však? :D Inak Julia sa mi tu veľmi páči, za mojich mladých čias bola mojou modlou, teraz je síce viac v ústraní ale stále má svoje čaro s tým svojím veľkým bielym úsmevom. A mužské osadenstvo len posilnilo moje pozitívne ohlasy na tento kúsok! Neodporúčam pozerať ak ste hladní :D ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Proč jen ty scénáře musí mít tak komplikované?" říkala jsem si v momentě, kdy Julia odmítla s Javierem nasednout na tu loď a začala na pláži vyšilovat. Jak může! někdo odmítnout odjet s Javierem Bardemem ♥ na romantickou plavbu lodí?? Lze tohle vůbec pochopit?? Mě by se nemusel vůbec ptát, byla bych tam nasáčkovaná i s třešní za uchem a nikdo by mě od něj neodpáral. Jinak ovšem velmi příjemný film. Obdivovala jsem ji jak se sebrala a odjela na druhý konec světa, aby zklidnila utrápené srdce, naučila se meditovat, uvést myšlenky do klidu a mít rád sám sebe. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Během natáčení v Indii se Julia Roberts bála o zdraví své a svých nejbližších, proto si najala ochranku o 350 mužích. Mezi další ochranná opatření patřily pancéřované limuzíny a vrtulník, který situaci jistil ze vrtulník. (Džejkop)
  • Kniha je prý jedním z nejoblíbenějších románů Oprah Winfreyové, což také bylo jedním z důvodů, proč Julia Roberts projevila o nabízenou roli zájem. (Karlos80)
  • Píseň "Samba Da Bencao" od Bebela Gilberta, která zazní v části, odehrávající se na Bali, se již objevila na soundtracku k filmu Na dotek (2004), ve kterém rovněž hraje Julia Roberts. (Karlos80)

Reklama

Reklama