Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

kalap 

všechny recenze uživatele

Nádherný krásny film pre dospelých a zrelých ľudí a aj pre mužov s výbornými romanickými hláškami o svojej písala Fay a mne ako chlapovi sa páčilo: Madam nebudte smutná , lebo Vás budem musieť pomilovať a ja som ženatý. No nie je to nádhera. Vidiac pritulne krásnu Diane Lane tak by som s tým odsmutňovaním začal hneď. Ja viem je to hriech , ale toľko príjemného v ňom. ()

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který si dokážu představit na ČT2, v Úterý a v 10hod dopoledne. Tuctový, ničím revoluční film o hledání sebe, "pochopení smyslu života" a hledání štěstí. Problém tady vidím v tom, že ve filmu je více příběhových linií, které nakonec vůbec nesedí dohromady a ničím nezaujmou. Bylo by fajn některé scény ubrat a podpořit jiné. Proč se někteří lidé objevili znovu v příběhu, co se dělo s domem a hlavně.. takové to americké klišé... "Nemůžu nabídnou více, více peněz nemám" a poté vidíte hlavní postavu vařit za 500 euro jednu večeři za druhou, přestavovat dům, cestovat po Toskánsku a užívat si vína. Dříve jsem tento nedostatek neřešil, ale víc a víc mě to u filmu ruší a tady to bylo do nebe volající, že tahle žena by v reálném životě sotva do Toskánska dojela, natož tak přežila rok. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších romantických komédií (jedna z najlepších amerických), kde sa tvorcovia nesnažia šokovať. Aj vďaka tomu sa film nezabára do klišé a občas prekvapivo rýchlo odsýpa. Aj napriek tomu, že námetovo ide o "obyčajný" film, má príjemný humor a všetky žánrové ingrediencie... a skvelú (a stále krásnu) Diane Lane... ()

Dagmiczka 

všechny recenze uživatele

Moc hezká romantická komedie, která je navíc plná různých skrytých symbolů, kterých jsem si všimla až při druhém sledování. Je zde spousta krásných melodií a celkově na mě film působí hodně optimisticky. Taková pohádka pro dospělé o tom, že i když se nic nedaří, bude líp. A takových filmů je, podle mého názoru, stále příliš málo. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Toskánsko je opojná země, odstěhovat se tam, nejlépe do usedlosti s vlastní vinicí, je i jeden z mých nesplnitelných snů. Proto mě trochu mrzí, že tenhle film nedopadl úplně podle mých představ. Asi proto, že mě neskutečně iritovaly snad všechny postavy. Pod toskánským sluncem je totiž maximálně ženský film - předlohu napsala žena, scénář napsala žena, natočila ho žena... a hrají v něm převážně samé ženy. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby se všechny nedopouštěly trochu mylných představech o mužích - například dějová linka s mladým Polákem, zamilovaným do místní dívky, byla mírně řečeno divná. Stejně tak mi velmi divné přišlo chování jak postav Diane Laneové, tak především Sandry Oh a dalších. Občasný odkaz na Felliniho, jako bylo koupání v kašně, by potěšil, kdyby se nemusel doslova polopaticky vysvětlit. A hlavně: na to, jak je Itálie temperamentní země, jaký život pulzuje ve zdejšíá půdě po staletí skrápěné potem a krví Etrusků, Římanů a Italů, je celý film takový bez života. Pohodový, ale neživotný... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Film, který navštívila Frances (Diane Lane) v Cortoně v kině Teatro Signorelli, je Král džungle, natočený v roce 1997. Teatro Signorelli je i dnes kulturním centrem Cortony a slouží jako kino, divadlo i koncertní sál. (Tonula)
  • Kromě Cortony a Positana se film natáčel i ve Florencii, Montepulcianu, Římě a San Franciscu. (Tonula)
  • Několikrát se ve filmu objevila i fontána v Cortoně. Mimo jiné v ní scénu z Felliniho filmu Dolce Vita zahraje výstřední Katherine (Lindsay Duncan). Ve filmu je fontána umístěna na Piazza Luca Signorelli. Ve skutečnosti však na tomto místě žádná fontána nikdy nestála. Filmová fontána byla zhotovena pouze pro účely natáčení ze dřeva a sádry. (Tonula)

Reklama

Reklama