Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

Botič 

všechny recenze uživatele

Dokonalý plakátový film klouzající po povrchu. I když pojednává o takových "hlubokých" tématech - cesta, kterou se nakonec ubral vede přímo do pekla. Jíst, meditovat, milovat je katalogové až na půdu, popíkově sladké, ale vizuálně působivé - povrchní reklama na to, jak žít svůj život. Dobrý ročník 2 s ženskou hlavní hrdinkou se nekoná. Ačkoliv k němu měl Murphy ze začátku slušně nakročeno a první cca hodinu skutečně baví a hraje si se smysly. Jenže zbytek filmu se topí pod nánosem přemrštěné stopáže a hlavně velkého množství zbytečných vedlejších dějových linií. I tak ale může být výsledek stejně působivý, jako listování si National geographic nebo pouhým katalogem kdejaké cestovní kanceláře. Jíst, meditovat, milovat je i přes to jedním z nejlepších romantických filmů roku 2010. Docela smutné. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil tomu, že zvládnu dokoukat romantickej film s Julií Roberts v hlavní roli. Je teda pravda, že jsem se v průběhu filmu vydatně posilňoval alkoholem, ale část o žrádle z Itálie se mi docela líbila a část z Indie asi zachránil Richard Jenkins. Bali už mě nudilo, ale vydržel jsem nakonec celejch 134 minut. Celkově vzato film je dost o ničem, ale zároveň ani vyloženě neurazí. 50% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Téměř 140 minut o ničem. Eat, Pray, Love nenabídne nic na co by se dalo dívat takovou dobu. Možná kdyby nebyl zdlouhavý a byl by o polovinu zkrácen, tak by se vše dalo překousnout. Julia Roberts je jako herečka dobrá, ale tady mi vůbec nesedla a její herecký výkon moc nepomůže. Přijde mi jako hrozný poleno co neumí hrát. Příběh je jen o tom jak se Julie rozvede a vypořádává se s tím po svém, nakonec vše dobře dopadne jako každý romantický snímek. Děj je bohužel hrozně slabý a hluchých míst je spoustu. Kdyby se to celé zkrátilo o polovinu možná by byl lepší pocit... 4/10 = 40% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajištěná americká panička neví, co se životem. 1) Snímek vystihla komentátorka petite fille: ...dlhý a suchý exkurz do akéhosi moderného konzumného poňatia spirituality človeka... 2) Nejpůsobivější jsou lokace. Řím se z dusivého barokního města plného utrpení a temné minulosti mění v nádherné atmosférické uličky a kulinářské požitky. Indické Pataudi opájí svými barvami a meditační kulturou, zatímco Bali na závěr ukazuje joie de vivre. 3) Rovněž herecké obsazení je velmi slibné. Kapku moc zmalovaná, přišlo mi, 43letá Julie Roberts svůj šarm propůjčuje nepříliš sympatické postavě. Pro milovníky sladkých tváří je tu 32letý James Franco, kdo chce chlapy ad extremum, má tam 41letého Javiera Bardema. 45letý spoluscénárista a režisér, otevřený homosexuál Ryan Murphy se tu chová jako kuchař, který dodává oblíbené ingredience, přesto však je celková chuť mdlá jako thálí v indickém klášteře. Inu, Americans know entertainment, but they don't know pleasure. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Proč jen ty scénáře musí mít tak komplikované?" říkala jsem si v momentě, kdy Julia odmítla s Javierem nasednout na tu loď a začala na pláži vyšilovat. Jak může! někdo odmítnout odjet s Javierem Bardemem ♥ na romantickou plavbu lodí?? Lze tohle vůbec pochopit?? Mě by se nemusel vůbec ptát, byla bych tam nasáčkovaná i s třešní za uchem a nikdo by mě od něj neodpáral. Jinak ovšem velmi příjemný film. Obdivovala jsem ji jak se sebrala a odjela na druhý konec světa, aby zklidnila utrápené srdce, naučila se meditovat, uvést myšlenky do klidu a mít rád sám sebe. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts nabídla režii svému příteli Garrymu Marshallovi. Ten ji ale odmítl, protože nechtěl kvůli natáčení cestovat po celém světě. Během jejich setkání jí Marshall na oplátku nabídl roli v romantické komedii Na sv. Valentýna (2010), kterou v té době režiroval. Julia ji přijala. (Coldrex)
  • Julia Roberts vystřídala 103 kostýmy. (Krouťák)
  • Během natáčení v Indii se Julia Roberts bála o zdraví své a svých nejbližších, proto si najala ochranku o 350 mužích. Mezi další ochranná opatření patřily pancéřované limuzíny a vrtulník, který situaci jistil ze vrtulník. (Džejkop)

Reklama

Reklama