Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (523)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že představitelé center propagace cestovního ruchu tří států na I (Itálie, Indonésie a Indie) se v roce 2010 domluvili na hollywoodském filmu, aby se turisté k nim více hrnuli. Aby to šlo lépe vybrali tři hvězdy. Do role Američanky Američanku Julii Roberts, do role Švédky Čecho-Švédku Tuvu Novotny a do role Brazilce Španěla Javiera Bardema. Poslední roli sponzorovala brazilská seznamovací agentura ( viz. výrok: Bože děkuji za Brazilce). A ted k hodnocení filmu. I když některé prvky filmu jsou mi blízké, tak jsem mu nepřišel na chuť nebo dokonalé neporozuměl. Ale za tři jmenované herecké hvězdy a jejich herecké výkony plus pěkné lokace dávám za 3 hvězdy. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Film o hledání sama sebe, o nacházení vlastní jistoty, klidu a celkové vyrovnanosti. Proč ne ? To samo osobě by bohatě stačilo. Patrně si tvůrci nebyli moc jistí, že to bude stačit a tak vytáhli silný kalibr Javiera Bardema. Začala šroubovitě - sladkobolná vztahová záležitost. A to byla přesně věc, která mi sešoupla film o hvězdy dolů. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Je to takový pomalu plynoucí cestopis, vyprávěný očima postavy Julie Roberts, s několika podařenými vtipnými situacemi. A to je asi tak všechno, co by se k tomuto snímku dalo říci. Určitě bych snesl o něco kratší stopáž. A u italské části bych doporučil dopředu připravit některé ze specialit, které se objevily na plátně, a následně je podávat v sále. Třeba by to v kině udrželo ty dva páry, které během promítání odešly. Jako nápoj pak samozřejmě originální indickou kolu Thumbs Up. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Líbilo i když mám pocit ne zcela využité šance. Film není žádný romantický National Geographic a Liz rozhodně není obvyklá sympaťačka na jaké má Julie Roberts patent. Spíš taková protivná ženská, která neví co chce a víc bere než dává. Její cesta za poznáním sebe sama a novým životem sice nabízí několik nádherných momentů, řadu zábavných situací a občas nečekaně silnou scénu, jako celek je však dlouhá a poněkud nevyrovnaná. Italská část je zábavná a občas doslova nabíjí energií a dobrou náladou, indická naopak poklidná a vážnější, nabízející nejen zábavné momenty (první meditace), ale i příležitost k zamyšlení. A obě jsou přitom velmi dobré, což se bohužel nedá říci o závěrečné části z Bali, která je nejen nejnudnější, ale také podivně prázdná a zoufalá ve své marné snaze vdechnout život zcela nevěrohodnému vztahu, který měl být nejspíš vrcholem Liziny cesty i filmu. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Celý film je docela zvláštní, ze začátku si říkáte, jestli to takhle půjde dál, tak se ukoušu nudou, díky ukrutné stopáži 140min. Ale ten film se vyvíjí, dostává se do úplně nových rovin a některé se vám líbí a jíné zas až tolik ne. Vyzdvihl bych část, kde Liz byla na Bali a potkala Ketuta alias kouzelného šamana, který nesmí lítat v letadle, pač nemá zuby :) a dále super sympaťáka Javiera Bardema. To se mi líbílo! Nadruhou stranu co mě nebavilo vůbec, roztahaná první New Yorská část s otravnym maželem a totálně asexuálním Jamesem Francem. Bleee!!!! A co se týče italského středu, tak nevím jestli to bylo al dente. Suma sumárum: pěkné, nápadité, dlouhé, občas nudné, občas povzbuzující, sem tam slzu zamačkávající a místy humorné. Btw. myslím, že to Julia zahrála velmi dobře a pro mě i uvěřitelně! Takže tři hvězdičky si Jíst, meditovat, milovat určitě zaslouží... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts nabídla režii svému příteli Garrymu Marshallovi. Ten ji ale odmítl, protože nechtěl kvůli natáčení cestovat po celém světě. Během jejich setkání jí Marshall na oplátku nabídl roli v romantické komedii Na sv. Valentýna (2010), kterou v té době režiroval. Julia ji přijala. (Coldrex)
  • Julia Roberts si Indii při natáčení filmu zamilovala natolik, že se rozhodla věnovat se hinduismu. (Pethushka)
  • Julia Roberts musela kvůli scéně, ve které se snaží obléct kalhoty, přibrat pět kilogramů. (Duoscop)

Reklama

Reklama