Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

bartias 

všechny recenze uživatele

Po originálu s atmosférou, která se dá krájet (řezat, kousat, rvát na kusy... vyberte si) přichází bídné pokračování za málo peněz. Špatně (ne)vygradovaný film vyloženě nudí. Je tak zvláštně nepovedený, že béčková sexbomba Diora Baird se v něm dokonce neobjevuje v tradiční roli prsaté blondýny z Playboye. Fanouškům se doporučuje omrknout upíří královnu Miu Kirshner v traileru a jinak tuhle záležitost úplně přeskočit. 3/10 ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co tohle mělo společného s bezkonkurenčím prvním dílem.. Zjev upírů ubohý, zklamalo mě ,že už umí s lidmi komunikovat, atmosféra Los Angeles se nedá porovnávat s ledovou Aljaškou a herecké výkony...škoda mluvit. Nevím, proč tento hnus nese název 30 dní dlouhá noc: Doba temna, když v LA žádná noc netrvá měsíc. A když dají do tak dlouhé stopáže (bylo to tak hrozné, že už jsem se nemohla dočkat, až to skončí) nějakou tu erotickou scénu, myslím, že tím nezvýší hodnocení diváků (alespoň doufám). Kdyby to byl pořádný horor, tak proti takové scéně nic nemám, ale podle mě se to vážně nehodilo. A pokud si tím někdo kompenzuje tu hrůzu okolo, tak to potěš. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokonalej zfušovanej slepenec všech možnejch sraček, tak to vidim já a už nikdy to snad neuvidím. Furt tam omílaj městečko Barrow, kde se odehrával první díl, kterej mimochodem považuju ze velice originální a dobře udělanej. Tohle jenom využívá jeho úspěchu, kurví tomu jméno a nějakej Dane vubec nevim, proč tady vůbec byl. Bohužel místo kvality narazíte na tuny omletejch situací (jak kdybych každej nápad už viděl tak v 5 až 10 filmech), nelogickejch rozhodnutí a iracionálního chování a pokaženejch detailů, kterejch si nejde nevšimnout, jak jsou trapné (fleky na tričku má v každé scéně uplně jinak a když ho sundá, tak ani podprda nejde dolu). Pak mě teda navíc ještě furt štvalo, jak ti upíři furt pištěli, jak nějakej pišta hufnágl nebo poraněny prase. A asi je moderní všude nasypat hejno bab - hlavní záporačka, hlavní klaďaska, vedlejší drsná klaďaska, zachráněná holka... a v podstatě jenom jedna až dvě větší mužské role. Jo, je to jenom další zkurvenej upírskej video film bez nápadu, kvality a bez šance... A všimněte si těch zubů - všichni upíři vypadaj, jak kdyby je měli buď z levného obchodu se srandičkama nebo od babičky ze sklenice... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi průměrný film, který se snaží navázat na o něco povedenější jedničku. Žádný nový příběh, pointa, nebo aspoň náznak neotřelého pohledu na úpíry. Jen jsme se přesunuli do LA. Stejně jako spousta jiných úpířích filmů, se ani tento nevyhnul spoustě nelogičnostem. Ono se to nejspíš nepovede žádnému filmu o úpírech, ale i blbina se dá podat s nadsázkou, nebo aspoň stylově, jako třeba u Bladea. Jenže 30 dní dlouhá noc: Doba temna, postrádá nejen šmrnc, ale i charismatickou postavu, které by měl člověk chuť aspoň trochu fandit. Mia Kirshner byla už od začátku bezchutná jako hamburger pro vegetariána a když se pokusila působit drsně, bylo asi tak děsivé, jako kdyby šla s pletací jehlicí na Predátora. Díky tomu, že jsem si před projekcí přečetl hodnocení na CSFD, nejsem zklamaný, ale těch 92 minut, jsem určitě mohl využít smysluplněji. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

To je jako kdybyste chtěli napsat něco o "ničem." Tohle pokračování je tak ukázkovým příkladem špatného sequelu, že snad ani není potřeba něco psát. Bohužel nemůžu odolat a přece jen si trochu rejpnu... 1) Kiele Sanchez je překvapivě (viděno po Perfect Getaway) dost hrozná a strašně nesympatická 2) Přemístění do města ochudilo film o tajemné, neokoukané lokace, ze kterých první díl hodně těžil, dost tím pádem ztrácí na významu název filmu. 3) "Herci" jsou samozřejmě sebranka dřevěných panáků, paradoxně jsou živější projevy upířích představitelů. 4) Upíří obsazení, které bylo další velkou oporou prvního filmu, stojí taky za houby. Rádoby super-cool upíří královna á la Blade krom triviální krvavé koupele nepředvede absolutně nic. 5) Ta syrovost, téměř zvířecí dravost jedničky, se tady rozmělnila mezi nudnými ocelově lesklými chodbami a visícími lidskými oběťmi, což jako by z oka vypadlo asi tak 90% upířin z poslední doby. Nekoukat, prosím. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama