Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (561)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle bolelo. Od Van Helsinga uplynul nějaký ten čas a tak si v Hollywoodu řekli, že je na čase oživit nějakou tu hororovou klasiku a strčit jí do moderního hávu. No ne že bych toho byl přítelem, ale beru to jako nutný zlo, který se občas zvrtne v rozvernou taškařici, jako byl právě již zmíněný holandský lovec upírů. Jenže zatímco Van Helsing pracoval s nadsázkou, solidním castingem a nakonec i výpravou, tak tady tohle všechno chybělo. Notabene když do toho Beattie namixoval Underworld, což umocňoval Billy Nighy opět v roli šéfmonstra. Vznikl tak maglajz, ve kterym na střechách ožívaj chrliči a mydlej se s démony, trpícími poruchou samovznícení. Mezi tím vším pobíhá Eckhart, kterej se místy transformuje do Christophera Lamberta a pere se se všema, když se zrovna nesnaží zachránit Yvonne Strahovski, který se povedlo oživit myš. Rohanská šítotnoška je tu pak za tu, která neví co chce. Beattie ať se radši vrátí k psaní scénářů, protože ta režie mu nejde. 15% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nepředpokládal jsem předem, že bych tomuto dílku mohl dát víc než tři hvězdičky, ale chtěl jsem ho vidět. Akční scény jsou docela povedené, ale všechno sráží tuze špatný scénář. Je to částečně vykrádačka Underworldu a to nejen příběhová, ale dokonce i herecká. Na druhou stranu Bill Nighy patří k tomu lepšímu, co snímek nabízí. Naopak Aaron Eckhart se mi do takové role absolutně nehodí a je v ní dost toporný. Yvonne je ta půlhvězdička, díky níž jde hodnocení směrem nahoru. Kenneth Branagh a Mary Shelley by mohli při sledování tohoto snímku utrpět lehký nervový otřes. ()

Reklama

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Tak co nám tenhle film dal? Pár tak přehnaně teatrálních scén, až mi to dvakrát či třikrát vyloudilo úsměv na tváři. Dále jednoho Billa Nighyho - ten chlap ví jak se oblékat - to mi vyloudilo velký a spokojený úsměv na tváři. A tím bychom tak nějak skončili. Za nic jiného už tu jednu hvězdičku dát nemůžu, protože zbytek byl tak neskutečně špatný a hloupý, a to jsem měla hodně nízká očekávání, že se Mary Shelley musí v hrobě obracet. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Je až extrémně legrační, jak moc je to podobné Underworldu, dokonce do té míry, že Aaron Eckhart vypadá úplně jako Scott Speedman a Yvonne Strahovski vypadá úplně jako Sophia Myles. A Bill Nighy úplně jako Bill Nighy, hehe. Nicméně tentokrát se Kevinu Greviouxovi ten gambl zamířený na milovníky béčkových příšer bojujících s béčkovými příšerami nevydařil. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Ale musel jsem pátrat, za co tu jednu hvězdu dát. Nakonec to byla "slušná" mytologie, která by celkem obstála v béčkové městské fantasy literatuře á la Harry Dresdeod Jima Butchera. Jinak zlo, proti němuž je Van Helsing Dílem s velkým D. A nejvíc mě srala nelogika války - proč Gragoylové brání svoje sídlo v 10? A proč démoni nemají vůbec žádné zbraně? Achich ouvej. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • Jméno Frankenstein má svůj skutečný původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina středověkého hradu, kde v letech 1673-1734 žil německý alchymista Johann Conrad Dippele, který se mimo jiné podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. (Dracconnis)
  • V snímke sa ako v jednom z mála filmových spracovaní Frankensteinovej legendy uvádza meno Frankensteinovej obludy - Adam. Toto meno dostala v pôvodnom románe z roku 1818. (misterz)
  • Film měl jít původně do kin 22.2.2013. Jeho premiéra však byla posunuta na 13.9.2013, aby pak byla opět posunuta, tentokrát na 24.1.2014. (Hal_Moore)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama